Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. bubii7654

bubii7654 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo izvinete sho piaham na latinica od mob . Posledna mens mi bese na 26.12 pred toa mi bila redovna ili eden dva dena pred rokot zemav nekoi lekarstva za vreme na mens potocno zinat i rovatinex za bubrezite imavme redoven sex nekogash zastiten nekogas ne ama nikogash ne svrshi vo mene se pazevme mn. E sega vcera trebase da mi dojdi nemam nikakvi simptomi i se prasuvam dali mozi da mi kasni od lekarstvata imam samo bel iscedok i mirisa. Sto mislite?

2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Штом велиш сте се пазеле,нема потреба од паника.Најверојатно е од лековите,некои лекови влијаат врз менструалниот циклус.

3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Многу е рано за да се покаже бременост.Почекај уште некој ден,па доколку не добиеш,направи си пак тест.

4. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Токму тоа ме буни, тоа што 2 дена ми касни, денес ги направив 2 теста, и двата се негативни.
    :worried:... по некоја логика ако касни би требало веќе да покажи тестот ако се работи за бременост! Мн сум збунета

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Не грижи се, ако пак ти касни направи за да се осигураш и да се опуштиш.Ама јас мислам дека наскоро ќе пишеш дека без потреба си се нервирала :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Можеби сум досадна но незнам...имам многу симптоми а никако позитивен тест...
    сега почна да добивам некоја кафеав исцедок можеби е знак дека ке добијам или пак е имплантациско крварење незнам а околу градите ми излегоа некои како модрнки да ги кажам како крвни жили и многу испакнати вени а пупките ми се ептен испапчени на надвор...
    Требаше да добијам уште на 18 овој месец но се уште нема...
    Незаштитени односи имавме на 15, 18 и 19...

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    Воопшто не си досадна...за тоа се темите.

Многу не сме од помош тука, на жалост само времето ќе покаже, но во темата поддршка за сите оние кои сакаат да забременат ќе добиеш одлични совети за витамини, овулација...и се поврзано со подготовките во исчекување на двете цртки.

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    ОВА ШТо го чувствуам незнам дали е симптоми на ПМС ИЛИ НА БРЕМЕНОСТ...
    тестови направив 5-6 и сите негативни...Колку пари дадов за тестови ке си изранев едно дете хаха...
    Незнам дали премногу поранив со тестовите

9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    И мојот прв обид беше идентичен акко твојот, затоа и го употребив зборот еуфоричен.
    Желбата, нетрпеливоста...се едноставно прејаки.
    У принцип овулација анстанува 1 во мeсецот, на средина од циклусот или 14-15 ден од последниот период.
    Не е правило, има исклучоци...но кај повеќето е така.
    Доколку партнерот свршил до 5 дена пред почетокот на овулацијата има можност дел од сперматозоидите да преживеале ис еуште да бидат способни да ја оплодат јајце клетката.
    12-24 часа после овулацијата исто така е возможно.

Останатите денови на жалост како утнати би ги нарекле.
    Можеш да почнеш со пиење на фолинска киселина(се започнува со пиење во фазата на подготовки за бременост па се до 12 недела)

Преку крв покажува околу 10 дена после односот, а урина околу 2 недели покасно. Секој организам е индивидуелен и кај некои е потребен подолг период за потребното ниво на хормонот кое би се детектирало да се достигне...али ден два плус минус, не недели.
    Секогаш рачунај си вака кога ќе сакаш да правиш тест.

Мислиш на 15, 18 и 19 минатиот месец????
    Доколку имало бременост ќе покажело одамна. Каснењето може да е од други причини...а највеќе поради стресот кои ние самите си го ствараме.

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    не не овој месец на 15 18 и 19 се уште нема 2 недели а од пред млку добив кфеав иседок

11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    Денес сме 22, ако мислиш на овој месец има поминато само неколку денови????
    А деновите пред добивање се у принцип најчесто неплодни.
    @Nana19 важно сте почнале.
    Мој совет отиди на гинеколог да ти зеде брис и пап, проверка да не имаш некоја циста, направи си проверка на мокрача да не имаш некои бактерии....основните работи кои би ти стварале нервоза плус при евентуална бременост и подобро уште сега да ги третираш.

Последна измена: 22 јануари 2015
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Таа збори за овој месец, за пред неколку дена и затоа е смешно да ги има сите овие симптоми.
    Нана не си бремена, кафеавиот исцедок ти е знак дека за неколку часа ќе добиеш пообилно крварење.
    И како очекуваш да покажат евентуално нешто тестовите кога најрано можат да детектираат мислам осум дена по критичниот однос.
    Пред да почнеш да се обидуваш информирај се, ќе заштедиш и нерви, а и пари за тестови.

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    прошлиот месец добив околу 20 така да сега требаше да добијам околу 18...веќе сме 22...
    а односи имав пред 7 дена..можеби затоа ми се негативни тестовите а да сум забременила еве пред некој час добив нкој кафеав исцедок кој ни се појачува ни се намалува само кога се бришам останува на марамиците...а кај градите имам многу голема промена дури и секој месец кога добивам не ми биле толку отечени и никогаш околу нив не ми се појавувале како крвни жили и вениите ми се премногу испакнати

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    Дај боже да грешам, ама мислам психата ти работи....
    Ако вака секој месец се оптоваруваш лошо за тебе(а веруј и партнерите наши многу патат со секој наш наводно пронајден симптом).

Прерано е за апсолутно било што да чуствуваш.

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    ок/благодарам

16. Lauri4ka

Lauri4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    sakam da prasam nesto posleden pat mi dojde na 10 januari obicno mi trae 4 dena sega 2 ma posle toa so deckomi imaveme ne zastiteni odnosi iako sekoj pat svrsuvase nadvor.denes imav dve trti kapki krv dva tri pati u deno slucajno videov deka toa bilo isto siptom na bremenost imali sansi da sum bremana i posle kolku vreme mozam da napravam test ?
    fala poz

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.720
    Допаѓања:
    77.004
    ako ti kasni eden den barem napravi si test, da ne frlas dzabe pari zs testovi. Kako i da e dali kje doznaes porano ili malku podocna nisto ne ti menuva. Moja preporaka cekaj da ti docni, zatoa sto ima testovi koi pokazuvaat 7,8 dena od odnosot... No veruvaj nema da ostanes na toj test samo, dzabe kje go naprais... uste kje se sekjiras i kje naprais sig i drug...

Последна измена: 23 јануари 2015
    На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. chiquita

chiquita Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    37
    Девојки, требаше да добијам месецов на 13ти ( скоро секогаш ми е точна ментруацијата ), но овој пат ме изненади и немаше ништо. После поминати 8 дена, направив еден тест ( ми дадоа обичен, од 50 ден. немале друг ) и веднаш ми се појавија две црти, иако на упатството пишуваше дека треба да се почека 5мин. После тоа, направив уште еден, ми рекоа дека е замена за шур чек, и кај тој веднаш се појавија две црти, а пишуваше дека треба 3мин. да се почека. Сакам да прашам, дали минутажата е правило, или ако се работи за бременост ќе покаже, без разлика на се? Сеуште сум во шок, но што е тука е, ќе си чуваме бебушка. :)
    Благодарам !

На Lisa_Maja, angieangie и espana им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ауууу,што убаво,честитки,сигурно си бремена,не се сомневај,времето за чекање на цртките не е важно,кај тебе бидејќи ти касни подолго време,затоа одма ти покажува :) Со лесно и со убаво!

На chiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650

Денеска ми дојде вештеркава, после 4 дена каснење! Во право си, без потреба се нервирав! :)
    Фала на поддршката!:hug:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.