100,2 % si bremena...i kaj mene bese taka,recisi za dve sekundi se pojavi vtorata crtka, isto provereno so dva testa...So sreka i so lesno
Ви благодарам многу! Бев решена утре да купам уште еден тест ( трета среќа, па што биде, нека биде ), затоа што не беше планирано, ама што е тука е. Како викаат, најубавите работи, случајно се случуваат.
Не купувај тест,туку радувај се,чувај се и уживај....Најубавите работи се случуваат кога најмалку очекуваш
zdravo,nova sum ovde,imam edno dete veke e golemko,togas se secavam samo eden den mi bese macno i pomina,a osecav potoa tezina bolka vo stomakot,taka nekako.no me maci eden problem sega.Posledni dve menstruacii mi bea slabi skoro i da nemav..N a prvata sabajleto osetiv macnina u zeludnikot mnogu dobro poznato cuvstvo mi bese i se odeskov,potoa se pojavi malku krv i si rekov ok e,ce mi dojde...naredni dva dena ni kapka nemase.duri cetvrti den pokaza malku krv..i taka nosev cela nedela vloska na koja imase samo kapka bezveze.test napraviv pokaza neg.mmfff....sledniot mesec mi dojde 7 dena porano se iznenadiv ama pak isto ima nema,nosam vloska nisto po nekoja kapka..eve sega uste deset dena treba da dobijam pak...a dva tri dena me kine stomak u dolniot del na jajnicite kako da mi stavil mraz nekoj i me tegne...mi olesna koga testot pokaza neg.zasto nekako neocekuvano mi e bas sega da zabremenam,ama i posle vtorata cudna slaba menstruacija i ovoj pritisok u jajnicite neznam dali e mozno da sum zabremenila.imam redovno odnosi nekolku pati u nedelata,bez zastita,duri vidiv ednas dodeka se mestevme so partnerot deka bas mu tece belo valjda semena tecnost,rekov sto pravis ejj on vikase nisto de,ne se plasi nema sansi toa ne e nisto....hmmm...eve uste osecam tupa bolka vo jajnicite dole nisko kaj preponite..pred da idam na lekar vase mislenje?
Jas cetiri meseci po red recisi da bev kako tebe,po nekolku kapki,de imav de nemav,bolki vo stomak,vo jajnici,kicma...ne mi se veruvase da sum bremena oti celo vreme imavme odnosi so zastita. Pocnav se pocesto da mokram,da me cesaat gradite.Napraviv test i op pozitiven...koga otidov na ginekolog bev bremena duri 19 nedela!!! P.S.Nisto ne e sigurno,samo test ke ti ja razresi dilemata.
ti blagodaram na odgovorot,citam se i sesto iako veke imav bremenost i majka sum sekoj pat e razlicno velat,a najvise me buni deka uvek mi se ok i redovni menstruaciite,ovie dve posledni mi se haos...skoro da nemav...eve onoj den osetiv nekakov pritisok dole a od sinoca celo vreme me bolese stipese tapa nekoja bolka u jajnicite,kafe napraviv koga go prinesov fildzanot mi mirisase na cimet!eejj cimet i kraj kaj mi tekna nezz....hmm...se opustiv koga posle prvata ima nema menstruacija koga napraviv test bese neg. pa slednata porano 7 dena mi dojde i pak mi pokaza krv,pa duri po nekoj den kao potece se taka bez veze kapki crtki na vloska...
Do ponedelnik seuste ce sum vo dilema mozno li e da sum bremena posle dve slabi nikakvi menstr.po prvoto pokazuvanje krv snemav nisto napraviv test,neg.pa pak kapka nekij..vtorata pak nekako cudna bese.si imame redovno nezastiten sex,mi se blizi treta menstr.a pocnav da osecam malku kako macnina u zeludnik i u grlo,bolka tapa u jajnici..nezz..mozno li e da sum edna od onie so lazna menstr.mmfff
Pa i da imas lazna menstruacija, testot kje ti bide pozitiven. Vremeto se menuva, klimata i zatoa i po nekoja zena ima poremetuvanje vo menst... Baska nervozite i stresot si go praat svoeto... Jas neznam kako po dve dobieni mesn seuste si vo dilema deka si bremena :/ pa do sea imase da se ubies od povrakjanje, da ti se losi itn, baska da si dva, tri meseci bremena a da ne poznaes ne e mozno... Ne se zamaraj znaci ne si bremena
Blagodaram sto pisa...neznam,vaka nikad ne mi bilo zatoa me cudi se.a za povraccanje nemora da znaci..imam edno dete ama nemav nikakvi simptimi togss osven po nekoe vreme kiselini i tapa bolka dole kaj preponite.fala ti
Pa imas pravo ne na sekogo mu e loso mnogu... No testovite jas mislam ne gresat. Dokolku ne si bila na ginekolog vo skoro mozes da odis da posetis, ne da proveris dali si bremena, tuku onaka na pregled... Pa ako e i nekoe hormonsko poremetuvanje ili cisti da ti kaze ginekologot. Jas ti posakuvam se da ti e vo najdobar red, no sepak ti preporacuvam eden pregled onaka
Da taka treba da e vo vrska so testovite,no iskreno svasta procitav i neznam kolku se i oni sigurni.vika"testot moze da pokaze lazno neg.no ne lazno poz.hmm...nikad nesum se zamarala so toa,ama ovoj pat bas mi se uzasni menstr.skoro da gi nemav...ce pojdam sekako na gin.sto i da e,nema plasenje.ili ce se cestime ili ce barame lek fala u sekoj slucaj.pozz
Пак јас...Пред три дена ми се појави нешто кафеаво како и сеогаш пред да добијам утрето веке имав крв нешто како менструација но траеше само 2 дена инаку секогаш по 5 дена ми трае некогаш може и повече но никогаш не помалку.Еве денеска е трети ден и веке пак станува како кафеаво како да ми поминува.Не верувам дека е менструација дали мислите дека можеби се работи за она имплантациско крварење кога плодот се вгнездува во матката и доаѓа до крварење? Вчера направив тест шур чек но контролнта линија ми излезе на средина и немаше место за втра да се појави мислам дека нешто е проблем со тестот.Дали мислите дека можеби се рабои за бременост а јас премногу рано ги правев тестовите?Дали некој имал вакво искуство.Благодарам
Nana19 mislam deka ova ti e se od toa sto strasno si preopteretena i zatoa cuklusot ti se poremetil, kolku pari za testovi dade no ajde ako ti e tilku misla kupi self clear pokazuva 5 dena od zacnuvanje 8 dena od odnos okolu 190 denari e.
i da si i da ne si odi na ginekolog, pa nie tuka nema so sigurnost da ti kazeme dali si ili ne si. Kaj sekoj e razlicno, jas nemav nikakvo krvarenje od koga ostanav bremena, a nekoi imaat implantacisko krvarenje. Tebe ti e poremeteno nesto ili si bremena, a i toa i toa si bara poseta na ginekolog, a ne potresuvanje po forumi...
Кај мене неколку дена пред терминот за добивање ми потече кафеав исцедок,и јас си чекав,чекав да добијам,ама никако.Така чекав 15 дена ,почна да ми се лоши,и се загрижив дека сум болна Додека еден ден не паднав од лошење и направив тест,позитивен.
Samo e zagrizena i polesno i e da razmeni mislenje so nas site.. Poseta na gin.ce ti ja resi dilemata,ne se nerviraj!se najdobro!