и јас некако си се разочарав денес , зашто си се надевав ама што е тука е .... ќе почекам уште некој ден ако не дојде на гинеколог...главата горе се во свое време најверојатно...сепак фала ти
секако дека имаме незаштитени односи вејке година и пол од загубата на првото никако да се фати секој месец разочаруваје но овој месец некако подинаку се осејкам имам апетит ноке одам во вц и имам грчеви во стомакот па се надевам дека овој месец на лјубовта ке ни подари бог едно поклонче
zdravo posle kolku vreme od zacnuvanjeto moze da ima simptomi na bremenost i koi se najranite simptomi
Najrani simptomi moze da se pojavat po dve nedeli od zacnuvanje, a toa se bolki vo stomakot, zgolemeno mokrenje, bolki vo gradite (ne tolku cesto) i glavobolka. Dodeka povrakjanjeto, losenje tek vo 6ta, 7ma nedela zapocnuva No nemora da znaci kaj sekogo deka e isto, no najcesto e kaj site vaka...
Направи го тестот Sure Check, Self Clear или Be Safe. Тие се најсигурни тестови. А подобро ќе биде да направиш тест преку крв.
Нема. Ако се случила бременост, на плодот му требаат 6-12 дена да се смести во матката. Затоа направи го тестот после 12 дена од односот. Можеш да го направиш во било кој период од денот.
Mnogu e rano posle 4, 5 dena, jas bi ti preporacala barem den, dva ako ti kasni da napravis test, dzabe sea test.
ај да се префрлам тука од последната менструација(имав на 10ти јануари) овој месец нема уште ништо, ни иди ни не иди ххх пред два дена направив тест ама покажа негативен. сега имам некоја болка долу во стомакот дали е као за идење или не, незнам ни јас, ама од последната менст. поминаја веќе 32 дена...
Здраво на сите форумџики.Јас сум нова и сакам да прашам нешто па доколку некој се пронашол во слична ситуација, или пак знае нешто да ми одговори,ве замолувам.Со дечко ми сме во врска 6 год. и не внимаваме мн. околу заштита.Предниот месец само што ми заврши циклусот ден потоа имавме односи и дечкоми сврши во мене.Овој месец ми доцни две недели, направив два три теста негативни се.Порано пред да ми дојдеше ме болеа гради, кичма, имав бубулици по лице и тоа една недрла пред да ми дојде а сега ништо.Немам никакви болки ни во гради ни во стомак, не ми се гади, ниту ме боли глава.Порано некогаш ми се случуваше да ми закасни и до десет дена но не повеќе.Ве молам кажете свое мислење, и јас самата незнам што да мислам.Инаку и да сум трудна не е страшно имам 24год. и во сериозна врска сум но некако не сум подготвена сега Инаку во претходниот месец имав некои нервози па дали има шанса и тоа да влијае на пореметување на циклусот но на толку мн дена.Ви благодарам однапред
Pa mozno e poradi nervozi da ti docni. Moznost za bremenost isto ima bidejki obicno simptomite za bremenost se bas tie nikakvi simptomi (ne osekjas nisto, gadenje nemas, znaci za dobivanje isto taka nemas), no me cudat negativnite testovi. Koga gi napravi? i dali si napravila test za hormoni, bidejki vikas deka ti docni taka po mnogu mora da si napravis... osobeno i sega ako ne si bremena, nemoze tuku taka da ti docni sekogas :/
testot go napraviv posle desetiot den na docnenje a drugite denes i negativni se.A test za hormini nemam praveno
Pa podobro da napravis bidejki ne si pomala pa da ne ti e regulirana menstruacijata, a negativni testovi posle 10dena docnenje znaci ne si bremena, morase da pokaze testot mn e 10dena. Odi na gin najdobro