Се надевам и јас...Уште ти три дена остануваат до добивање а кај мене никакви симптоми нема...Осеќам некоја болка кога ленувам и стаувам во срединаата на стомакот како да имам добиено воспаление на мускули од правење стомачни незнам дали има врска...Иаако често ми доцни може и сега но барем симптомите на пмс ги добивав а сега единствено осеќам подуеност во стомакот.ИНаче голема позз до тебе Маризз НА сите ни даваш голема подршка.
Epa ako ti doagja na 28 dena, dve nedeli od dobieno bi trebalo da ti se plodni, taka da od 14 ti Feb nekade do 20ti.
Знам дека има на фемина ама не ми го отвара ми бара да се најавам прво а јас очигледно сум најавена нз што е проблемот со најавување. ..инаку ти благодарам за одговорот
Pa nemora na femina, pisi na google sigurno kje ti najde i drugo nekoe, ako ne ti najde na makedonski, pobaraj na angliski
Da mene na femina kalendarceto mie super si go koristam non stop.ali za bremenost jas mislam 9 den od menstruacija pa se do 15 posle ovulacija se sansi za bremenost srekno na site
Kaj koj kako, mene mi doagjase nad 30dena, 30-35 i mi traese 7 dena i zatoa po 14 si gi racunav Kje si fatis so red odma posle dobieno, se do naredno dobieno aktivno rabotenje na slucajot zatoa nikogas ne se znae, zenskoto telo e ludo so hormonite
Девојки кажете ми колкави се шансите за бременост веднаш после менструација значи 1-2 дена откако ми помина, отприлика му доаѓа 9 - 10 ден од менструален циклус? Има ли некој вакво искуство .? Имам редовен циклус на 28 дена
Па прилично големи. Значи имаш овулација на 14 ти ден, а ако свршил во тебе десетиот ден, може да преживеат сперматозоидите во каналот и да ја дочекаат јајце клетката. И јас така мислев дека нема шанси, па останав бремена на петтиот ден, баш денот кога ми заврши крварењето.
E да, ама ајде си велам нели нема шанси некои се обидуваат во плодни па ништо не бива,а камоли па мене веднаш да се фати и тоа во неплоден затоа барав некој ете како тебе со искуство мила „kitten"
девојки,после киретажа колку време се чека за повторно да пробаме ?некаде читам 6 месеци некаде после 3та менструација ,а еднаш прочитав дека и после прва менструација можело.мене ми правеа киретажа во декември и после тоа еве две менструациии си ми идат редовно како и досега на 28 дена.ве молам за мислење ако некоја од вас имала вакво искуство
Денеска на 20 ми е ден за добивање но немам никаков симптом на пмс...Не верувам дека наредна недела ке дбијам затоа што најмалку 1 недела имам симптоми на пмс... Сега за сега сам почнав многу да јадам и количински и многу често и само од време на време осеќам боцкање во половина и во јајници... Нити ме гради болат нити ништо....Ни најмалку не осеќам нешто како да ке добијам...Овулацијата ми беше на 6 фебруари баш тој ден имав односи...Дали мислите дека има нешто?И кога да напрвам тест ?
Овулацијата ја потврди со тест за овулација или преку гинеколог? Доколку сте ја погодиле навистина реално има шанса да се фатило. Дали од одма, или после 3-6-9 ....месеци не знае никој, но шансата е тука. За да си се поштедиш од стресот низ кој минеше минатиот месец јас би почекала уште една недела, односно да касни барем еден ден. Се предходно би било иста приказна како предходно и само ќе си лискаш пари за други тестови. Стискаме палци
не не бев на гиниколог но имам еден календар на моб кој што ми одредува плодни денови и овулација... ззначи ако утре не добијам т.е денеска на 20 во сабота правам тест...Се надевам позитивен ќе е... ме чуди што немам симптоми на добивање иако често знае да ми касни но одкако ми заврши една менстр..поминуватт 10=15 дена и почнуцам пак со симптоми за пмс бидејки долго ми траат и по недела до 2 имам симптои додека да добијам
Не знам дали јас правилно те сватив... Доколку имаш редовна менструација на 28 дена, а наредниот период треба да ти дојде на 28, значи овулацијата била на средина на месецот...14-15, а не на 6.??? 10-15 дена после менструација да не ти се симптомите за овулација?