Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Можеби си бремена (како што пиша Аннатх,отиди сина гинеколог!). Но, можеби и да си била бремена, а да си имала спонтан абортус.
    Како и да е мораш да се јавиш на гинеколог, да те погледне.

2. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Јас колку што сум информирана тестот може да излезе лажно негативен но никогаш лажно позитивен.
    Мислам дека во самото упатство од тестот пишува дека позитивен резултат излегува во случај на бременост или не дај боже рак. Не сакам да те извадам од памет со ова второво.
    Некои жени во првите месеци се случува да добијат менструација а да се бремени. Па како што ти кажа Анатх, патот под нозе и на гинеколог.

3. Araksi

Araksi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Не знам дали на некоја од вас ви се има случено ова но мене еве веќе ми касни 2 дена, вчера бев на ехо, немаше ништо покажува дека е здебелен едометриумот како за добивање а и рана бременост. Денес направив b-HCG и ми покажа ; 0,10. Појма немам дали е позитивно или не е. Подуен ми е стомакот, одвреме навреме по некој мирис ке ми засмета. Никогаш досега минема доцнето мензисот секогаш ми доагал на 28 дена - но еве сега веќе се загрижив!!!!!!! Вчера докторката ми кажува- Чисто се сомневам дека ти доага на време имас полицистични јајници но не ти се зафатени во целост туку мал дел????? Ллеле луге од памет ме извади, досега ништо ми немаше кажано за нив, башка што после порагајот не ми е вратена матката на место туку ми е свртена!! Офффф лелеле од проблем во проблем, ајде сега некоја од вас нека пише што знае и нека ми помогне, зашто срцево од петици ке ми излезе! :^)

4. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Па утре пак напарви си тест за бременост, најдобар е оној кинескиот BE SAFE го има во Зегин 120 ден. А ако имаш полицистични јајници може сега ќе ти доцни малку....И ендометриумот треба да достигне одредена величина за да добиеш, малку те збунила и д-рката, ама ОК. Утре направи си тест, па ако не си, обрати се на лекар да ги лечиш јајниците... :)

На Araksi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    ми се јаде па ми се гади градиве ауфф неможат да се пипнат болат бре денес NE SAKAM да ми дојде а стомавот ми е издуван во вц на секој 10 мин.....ке се надевам дека нема да ми дојди бе...;)

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    А да си направиш тест? Јас мојот го направив 5 дена пред да ми дојде, и покажа +. Симптомите се исти (болка во градите, особено пупките, честа посета на вц)

7. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ако си бремена кога започнува да бола градите по колку време

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Уште пред да ти дојде датата за добивање, болат градите.

9. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    оти јас имав на 17 и ми заврше на 23 некаде или 22 сега пред една недела ме болеа градите на допир но не пупките направив 2 теста беа негативни се плашам да не има нешто што мислите

10. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    и некогаш пред да ти дојде те болат градите,ама таа болка се разликува од таа кога си бременета,ти треба сама да ги осетиш промените

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Уф па мислам ептен рано ти било за тестови.

12. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    вака подобро да објаснам значи имав на 17 ми заврше се нормално потоа имав секс неколку дена едно подруго три четири пати ама немав незаштитен секс јас се плашам за од предходниот месец тогаш кондомо ни се скина но не сврши

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Еееееее тогаш не се секирај.Не си бремена.

14. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    :D и јас така мислам ама градите што ме болеа тоа ме збунува

15. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    денес ми дојде а требаше на 17 значи 6 дена порано дали мислите градите што ме болеа и што ми дојде порано има врска со бременост

16. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    правив тест денес негативен :( а не ми е дојдено незнам што е работата синока гадење деќко ми вели; јас сум 100% сигурен дека си бремена....
    стварно неми е јасно оваа... :sweat:

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Може да биде лажно негативен тестот, почекај уште некој ден, или пак оди на гинеколог ;)

18. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

фала на советот мене така ми беше и на првиот пат на тестот негативно а после два дена преку крв ми открија дека сум (тогаш се испуштив ) така да сега ми останува да почекам да помине викендот и правец болница....

19. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ве молам одговоретеми на понапред поставеното прашање ако знаете

20. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Па ти си добила од ризицниот секс 2 пати ,како може да си бремена??????Стварно не можам да се изначудам на ваква неинформираност!!!! Токму заради ова сум апсолутно ЗА за сексуално образование во училиштата !!!!
    П.С.Не си трудна

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.