Можеби си бремена (како што пиша Аннатх,отиди сина гинеколог!). Но, можеби и да си била бремена, а да си имала спонтан абортус. Како и да е мораш да се јавиш на гинеколог, да те погледне.
Јас колку што сум информирана тестот може да излезе лажно негативен но никогаш лажно позитивен. Мислам дека во самото упатство од тестот пишува дека позитивен резултат излегува во случај на бременост или не дај боже рак. Не сакам да те извадам од памет со ова второво. Некои жени во првите месеци се случува да добијат менструација а да се бремени. Па како што ти кажа Анатх, патот под нозе и на гинеколог.
Не знам дали на некоја од вас ви се има случено ова но мене еве веќе ми касни 2 дена, вчера бев на ехо, немаше ништо покажува дека е здебелен едометриумот како за добивање а и рана бременост. Денес направив b-HCG и ми покажа ; 0,10. Појма немам дали е позитивно или не е. Подуен ми е стомакот, одвреме навреме по некој мирис ке ми засмета. Никогаш досега минема доцнето мензисот секогаш ми доагал на 28 дена - но еве сега веќе се загрижив!!!!!!! Вчера докторката ми кажува- Чисто се сомневам дека ти доага на време имас полицистични јајници но не ти се зафатени во целост туку мал дел????? Ллеле луге од памет ме извади, досега ништо ми немаше кажано за нив, башка што после порагајот не ми е вратена матката на место туку ми е свртена!! Офффф лелеле од проблем во проблем, ајде сега некоја од вас нека пише што знае и нека ми помогне, зашто срцево од петици ке ми излезе!
Па утре пак напарви си тест за бременост, најдобар е оној кинескиот BE SAFE го има во Зегин 120 ден. А ако имаш полицистични јајници може сега ќе ти доцни малку....И ендометриумот треба да достигне одредена величина за да добиеш, малку те збунила и д-рката, ама ОК. Утре направи си тест, па ако не си, обрати се на лекар да ги лечиш јајниците...
ми се јаде па ми се гади градиве ауфф неможат да се пипнат болат бре денес NE SAKAM да ми дојде а стомавот ми е издуван во вц на секој 10 мин.....ке се надевам дека нема да ми дојди бе...
А да си направиш тест? Јас мојот го направив 5 дена пред да ми дојде, и покажа +. Симптомите се исти (болка во градите, особено пупките, честа посета на вц)
оти јас имав на 17 и ми заврше на 23 некаде или 22 сега пред една недела ме болеа градите на допир но не пупките направив 2 теста беа негативни се плашам да не има нешто што мислите
и некогаш пред да ти дојде те болат градите,ама таа болка се разликува од таа кога си бременета,ти треба сама да ги осетиш промените
вака подобро да објаснам значи имав на 17 ми заврше се нормално потоа имав секс неколку дена едно подруго три четири пати ама немав незаштитен секс јас се плашам за од предходниот месец тогаш кондомо ни се скина но не сврши
денес ми дојде а требаше на 17 значи 6 дена порано дали мислите градите што ме болеа и што ми дојде порано има врска со бременост
правив тест денес негативен а не ми е дојдено незнам што е работата синока гадење деќко ми вели; јас сум 100% сигурен дека си бремена.... стварно неми е јасно оваа...
фала на советот мене така ми беше и на првиот пат на тестот негативно а после два дена преку крв ми открија дека сум (тогаш се испуштив ) така да сега ми останува да почекам да помине викендот и правец болница....
Па ти си добила од ризицниот секс 2 пати ,како може да си бремена??????Стварно не можам да се изначудам на ваква неинформираност!!!! Токму заради ова сум апсолутно ЗА за сексуално образование во училиштата !!!! П.С.Не си трудна