1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.772
    Па сабота недела би требало веќе да ја не дојде другата тетка, секако доколку е редовна.
    Пробај си со тестот викендов.

2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    во сабота правам тест

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alena988

Alena988 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Ajde daj boze da ne izraduvas :*

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    @Nana19 , дај Боже да биде, ти држам среќа, само совет, те молам биди со мала резерва, не се радувај премногу пред време. Минатиот месец немав никакви симптоми за добивање прв пат во животот. Нит гради ме болеа, нит стомак, абер немав, како да не треба да добијам ич. И навистина, ја немаше. Ми доцнеше неколку дена, и јас си мислев дека сум бремена 100%. Никаков знак за менструација, само некоја подуеност, и чат пат по некој бодеж во матката. По 5-6 дена доцнење направив тест мислејќи дека сигурно ќе покаже позитивен, и испадна негативен. И по ден-два ми дојде, и бев многу разочарана оти мислев дека сум бремена и премногу се надевав.
    Затоа биди секогаш со резерва, оти разочарувањето е големо. Ти стискаме палци, и дај Боже да си го добиеш твоето ангелче.
    А инаку за плодни денови, не се ослонувајте премногу на правила и на апликации. И јас одев по нив, и месецов на гинеколог испадна дека овулацијата ми е всушност многу покасно од што мислев. Јас имав апликација која покажуваше овулација 14-17 ден од циклус. На 18ти ден од циклус бев на гинеколог и докторката виде дека овулацијата се уште не беше настаната, и ми прогнозира за денес според големината на фоликулот, а тоа е 21ви ден од циклусот. Денес ќе одам да видам за да потврдиме.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Jas i mm taka kao bozem gi pogoduvavme samo plodnite denovi i 4 meseci si dobivav, a nadezna deka sekoj mesec ima nesto. Eve vi recept za sigurno... Od posle dobieno, se do sledno dobieno na sekoi dva dena odnosi, sperma si imas celo vreme vo tebe... nie taka napravivme i op se fati odma, pa ovulacija koga saka neka ima, taka nemoze da ti izbega :D

На Love86, makedonkamak, jacqueline.s и 2 други им се допаѓа ова.
  6. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    Девојки, јас довиб на 14ти и ми траеше до 18 ти, заврши и сега ќе си работиме секој ден по еднаш, нема да чекаме плодни денови, пошо циклусот ми е 30+ денови, може да утнам, вака секој ден е најсигурно :)

На espana и mariz им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Taka najdobro :) i mene mi bese 30+ ciklusot... :) ponekogas i na 40 dena mi doagjase...

8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мене ми рекоа најдобро е да се почека,после 6 месеци.

9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    еПА ВАКА како што кажав денес ми е ден за добивање но го нема , нити симптоми на пмс имам...
    но нешто чудно ми се случува , неколку ноќи неможам да спијам имам глема несоница а кога си легнам ми се јаде ми се плаче цревата ке ми пукнат...Премногу сум подуена во стомакот и многу често осеќам некои тегоби во стомакот и ми се гади....Направив тест сега негативен беше

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Ah tie negativni testovi, simptomive da ne ti se za dobivanje? Zatoa sto poduenost na stomakot e znak za dobivanje, za bremenost ne mi se veruva da se due stomak taka odma... Ajde pocekaj denovive ako ti kasni odi na ginekolog, ne frlaj sekoj mesec pari za testovi, od sto mnogu mislis baska na toa ti se javuvaat sekakvi simptomi koi mozebi ne se znak za bremenost...

11. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Istoto mi se slucuva i na mene sabajle napraviv test no zaludno pak negativen

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Незнам ова што ми се случува досега не ми се случило...ПОчнаа и вртоглавици, чест глад, гадење и сл...Можеби премногу е рано за тестот бидејки денеска е ден кога треба ( да не добијам ) хаха можеби треба да почекам некој ден да доцни...Имам многу грчеви во стомакот, температура скоро 37...Премногу чудни работи...

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Premnogu e rano i za simptomi :/
    Ne sakam lazna nadez da ti davam, no ti posakuvam da si vidis pozitiven test... Znam kolku posakuvas, no veruvaj psihata strasna rabota e, premnogu simptomi imas, ne e mozno tolku rano da ti se gadi i slicno. Apetit zgolemen i grcevi se isto taka znak za dobivanje, a vrtoglavici od se moze da imas...
    No sekoj so svoj razlicen organizam, ne se sekjiraj ajde opusti se... Mora da bide :)

На makedonkamak и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    @Nana19 , поминав низ тоа што поминуваш. Не прашувај гаталец, туку паталец. Откако почнавме да се обидуваме за бебе, секакви симптоми и не-симптоми искусив. Психата е многу силна. Те молам само опушти се, и не се шекнувај во деновите пред менструација, оти верувај ми главата ми пукаше. Сега реков - кога сака Господ тогаш ќе биде. Битно физички сме испитани немаме никакви проблеми, другото е оставено на Господ.
    Се обидувате кратко време, и уште од сега ако почнуваш да бараш симптоми на секое и да не можеш да спиеш на вечер, што ќе биде по неколку месеци. Тој стрес не прави да не можеме да забремениме. Опушти се и ќе се случи кога најмалку ќе очекуваш ;)

На makedonkamak и Nana19 им се допаѓа ова.
  15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Ми дојде на 1ви месецов. ..имавме односи или секој ден или преку еден. ..треба да (не) добијам отприлика на 3-4 март ама овие два дена чувствувам болки во пределот на јајниците...знам дека е рано за симптоми ама сепак да прашам дали и тоа е симптом на бременост. Првиот пат кога забременив имав вакви болки ама не памтам од кога почнав да ги чуствувам (таа бременост заврши со спонтан :( )

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Мене повеке ми личи на болко од овулација.Многу рано е за болки од бременос имаш уште скоро две недели за добивање.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Tie bolki koi ukazuvaat na bremenost se pojavuvaat den, dva pred da dobies se do denot na dobivanje. Jas imav takvi bockanja no ne bea vo jajnici levo i desno, tuki bas vo matkata vo sredina... i gi imav dva dena pred denot za dobivanje, se dodeka ne mi kasnese eden den, znaci nekoi 3 dena me bockase taka. Znaci tebe i da ti se fatilo ovoj mesec, dali si nekolku denovi bremena i mislam deka ne e mozno da ja osekjas taa promena vednas. Moze imas pokasna ovulacija, ajde terajte se dodeka ne dobies :)

На m.i.g и makedonkamak им се допаѓа ова.
  18. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Фала на одговорот...можеби ми е овулација ајде ќе тераме уште :)

19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Секоја жена си е посебна,секој организам различен,некоја чувствува нешто од сам почеток...ти посакувам ти да си видиш две цртки,ова да ти е симптом на бременост :)

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    ја стварно не разумем шта ми се дешава...Втор ден ми доцни.Имам главоболка и по некогаш грчеви во стомак како кога добивам.Симптоми ма добивање немам ама ни еден...Но имам зголемен бел исцедок премногу...Незнам што е работа и денеска ме скина глаата