Glava i od mnogu mislenje boli, odi na ginekolog najubavo, a grcevi vo stomakot se znak za dobivanje... Jas bi ti preporacala da si pocekas uste 2, 3 dena pa napravi si eden test.. i onoj od 30 denari kje pokaze ako ima nesto, mene so 5 dena docnenje mi pokaza toj ubavi dve crtki E ako i toj ti e negativen, da si odis na gin... mozno e i od stres da ti docni, baska ovoj period od godinata e mnogu los, strasna promena na klima ima... ladno, toplo, mene minatata godina ovoj period dva meseci ne mi dojde a bev togas na ginekolog i sve mi bese normalno...
ТРЕТИ ДЕН ДОЦНИ....Вчера направив еден од оние обичните тестови и негативен...незнам што е раб дали декка навечер го направив тестот или нз...А се уште немам никакви симптми на добивање
нЕЗнам што е работа...4 ден доцни и немам никаков симтом дека ке добијам... осеќам само подуеност во стомакот, многу мми се јаде и од време на време блки во грбот...
Кај мене покажа 4 дена пред добивање со вечерна мокраќа. Доколку од последниот однос има барем две недели, посебно после каснење од некој ден покажува. Ти веќе направи деновиве...јас би почекала до утре бидејќи доколку ти испадне негативен мислам дека утре другиден ти пак би правела нов. Мое мислење е дека психата те мава и тоа влијае дополнително на каснењето. Доколку не се фатило овој месев мој совет другиот докторот покрај основните испитувања да ти ги следи фоликулите или набави тест за овулација. Овака може ги утнувате деновите за овулација. Календарите на интернет или мобилен воопшто не се сигурни.
Se ispofrla pari za testovi, jas mislam deka trebase da ti pokaze i toj sto go napravi posleden pat, dokolku si bremena. Ehee mene kolku pati mi docnese i kje si dobiev na kraj, od sto se napnuvas, mislis na toa i ne dobivas, opusti si go teloto... guskaj si se so maz ti i ovie denovi Ne se fakja kaj site lesno... no eden den mora da bide
Направив иште еден тест сега и негативен е но очигледно имам некој проблем затоа пто постојано сум гладна цревата ми кркорат а веќе недела време и повеќе сум подуена во стомакот искрено кко да сум 7 месец и премногу ми е тешко поради тоа осеќам преголема тежина во стомакот и многу ми е тврд.ке одам деновиве да проверам на лекар што е...дали на некого му се случувало ова? и благодарам на сите за советите
Како на најлошо,доста,не мисли така.Подуеноста ти е дека уште не ти дошол циклусот,кога ќе добиеш ќе ти се среди....сигурно не е страшно, се случува заради стрес,промена на клима,лекови,напнатост,психички чекаш дали ќе добиеш...се тоа влијае...опушти се,ако не добиеш за ден два,право на гинеколог.
Poduena si zatoa sto treba da dobies, podobro da odis na ginekolog ako ne dobies za skoro. 100% ne si bremena nema sansi do tolku da utnat site testovi. Ti kasni od drugo nesto: od vremevo sto se menuva, od stres, baska premnogu mislis na toa izgleda.A za gladna sto si postojano nemora da znaci deka e poradi bremenost, mene bas pred dobivanje apetitot mi se zgolemuvase, stomak mi se duese, a koga osanav bremena ne bese taka... Ne pravi uste testovi dzabe, ako ti kasni uste pravo na ginekolog.
Здраво на сите. Јас сум нова на форумот тукушто го направив акаунтот.Се надевам добро ќе се дружиме. Па би сакала некој ако може да ми одговори на следново. Имам вереник со којшто долго време се обидувавме за бебуш. После една неуспешна бременост (спонтан)не се откажавме. Нешто чудно ми се случува. Со оглед на тоа дека до пред скоро имав дополнителни проблеми од спонтаниот и долго време се лечев под терапија веќе и почнав надеж да губам,сепак останав јака и не се предадов. Имам мноооогу киселини, мачнини и нагони за повраќање но навечер, аверзија кон некоја храна и многу јадам кисело. Порано пиев по 8-9 кафиња на ден сега едвај едно со сила.. Очи неможам да отворам од што ми се спие и имам од време на време благо боцкање во пределот на маткат. Имам и зголемен густ исцедок што претходно никогаш сум го немала. Има Ли некаква шанса за бременост? Ви благодарам
Normalno deka postoi sansa za bremenost koga veke so verenikot se obiduvate za bebe . Isto mene so prvata bremenost mi se loseshe navecer Ako treba da dobiesh mozesh da si napravish test nisto ne mozesh da izgubish , tuku samo da dobiesh dve crti
Добредојде и дај боже побрзо да дојдеш во ,,Труднички муабети,, Овие симптоми може да се за бременост,но и за добивање,слични се симптомите.Штом се обидувате за бебче, има шанси да си бремена.Ти доцни ли циклусот?
Искрено тоа е и главниот проблем. Сеуште не ми доцни. Но ме убива оваа неизвесност. Незнам дали е возможно порано да имам било какви симптоми. Претходниот пат циклусот ми траеше скоро 4 дена но многу малце крварев. Почнувам и вртоглавици да имам. Прееска седев гледав тв и одеднаш почна вртоглавица... Незнам веќе.. :-/ 
Zdravo prijateli samo sto se zacleniv vo grupata. Da be prasam za vase mislenje so maz mi veke 6 meseci se obiduvame da ostanam bremena posleden pat mi dojde name 30 feb sega sme 26 I uste nemam menstruacija no pred dva dena mi dojde kafeav sekret I prekina 2 dena mi bese taka odma napraviv tes I base negativen ve molam da mi kazete vase mislenje dali e mozno da sum bremena pozdrav
Можно е Ивана, ако си имала крв, може било имплантација. Рано ти е за тест. После имплантација треба барем неколку дена да се излачи хормон па да покаже на тест.