Devojki jas da vi dadam poddrska i da vi kazam deka nema plodni i neplodni denovi, site denovi od mesecot se plodni. Eve od iskustvo mozam da vi kazam deka kaj mene koga mi docnese 10 dena go napraviv prviot test i izleze negativen. Posle 13 dena pak napraviv test i izleze edna bleeeeda bleda skoro nevidliva vtora linija duri di mislev mi se pricinuva vtorata linija. Menzisot prodolzi da mi docni i si velam posledna sansa pravam uste eden test i posle pravec na ginekolig da vidime sto e rabotava. Posle 18 denovi od zadocnet ciklus se pokazuvaat 2 jaki crveni crtki na testot!!!! Zakazuvam na ginekolog i gleda deka ima samo edna crna tocka koja e najverovatno gest.vrekicka bez nisto vnatre. Me praka da fojdam pak posle 10 dena koga ke moze podobro da se vidi i taka odam posle 10 dena povtorno i gledame minijaturno embrionce so srcence koe edvaj se slusase kako cuka, znaci mi potvrduva bremenost i ginekologot potvrdi deka celi 15 dena mi e razlika od uzv i posledna menstruacija. Taka da mili moi devojki i zeni, nemojte mn.da se pritresuvate kon plodni i neplodni denovi, vodete si ljubov koga vi se prisaka, ne gi bfojte zaludno. Vo mojot slucaj, jaz sum ostanata bremena den pred da dobijam
ZdravO devOjki!!! Bi sakala da prasam dali pokraj belo pranje kako sintom moze da se javi i namalen apetit??? Mi kasni veke 5 dena i usta ne mi se otvara za jadenje.
Pa da moze, kaj sekoj e razlicno... jas imav apetit pred da mi docni, potoa koga vekje razbrav deka sum bremena, nisto nemozev da jadam... A pa tek koga bev vekje 7ma nedela nemozev nisto vo usta da stavam a test pravese?
Не е баш симптом но би сакала да споделам со вас.Кога ми доцнеше тек еден ден ми вика колешката на раб:ти трудна да не си? Јас како што пиев кафе буквално се задавив. И јас и викам:неее,нема шанси. Она вика:ок знаеш чудна си ми во лицето некако изненета си. Кога види чудо после неколку дена дознав дека сум стварно трудна
Ne deneska ke pravam pa ke vidime... Bas se mislam poubavo da sum bremena otkolku nesto da mi e. Denes mi kasni 5 den, valda ke mi pokaze tocno
Мене веке 4dena mi,kasni SI kupiv tes AMA sakam sabajle na prvata utrinska da go napravam.cela se tresam
Znaci vaka treba da mi dojde menstruacija na 14 koga mi bea plodnite denovi so mm imavme redovno sega imam mnogu bel iscedok nekoe iskustvo ili sovet
Iskustvo najubavo da si pocekas barem do denot na dobivanje i togas da napravis test, najsigurno ti e.. sega bi ti bilo rano... Ako napravis sega i ako bide negativen veruvaj nema da ti bide mirna glavata i kje napravis pak i ponataka bel iscedok mozno e da e znak za bremenost, matkata da si se cisti... No i nemora da znaci, mozebi e od nastinka ili nesto dr So srekja
И јас мислам дека треба барем до 15 ти да си почекаш, доколку ти доцни, веднаш тест, срга е рано....ти посакувам две цртки!
Добро утро феминки понеделнички-мамурно на работа...во исчекување сме овој месец сите што чекаме. јас многу се трудев овој месец, и во плодни и во неплодни денови, па да видиме крајниот резултат овој месец се фатило или не. е сега дали за добивајне или се има фатено, или јас си правам филмови незнам, градите болат и вчера ме болеше стомак долу кај матката, последниот месец имав на 14ти Февруари, па сега останува само да чекам овој месе. Ви посакувам на сите а и на мене да ни се посрејќи.
Men e ovie nekolku dena mnogu mi krvaveja nepcata i gradite posebno me bolea. Ti posakuvam se najubavo.
Јас и денес направивши Тес пак е негативне.а имам многу симтоми на бременос како што читам по форумите.
Појди си на лекар.Симптоми толку рано ретко се појавуваат.Гадење и повракање тек околу 8 ма недела.Земи упат за лабараторија преку крв испитај и ке знаеш на што си.