Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Jas deneska bev na ginekolog znaci nisto pred dobivanje na menstruacija sum mi.rece deka matkata mi bila vo red napraviv pap test i mi rece mm da napravi spermogram veke gubam sekakva nadez samo toa ne i go kazav deka mm mi e praven operacija na glavata mozebi nesto i toa sprecuva nz stavrno sum mnogu razocarana

2. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    494
    I jas sega samo sto se vrakam od ginekolog, mi kaza da pijam nekoi hormnalni apcinja Primulut Nor za da dobijam,no jas sepak ne se nafakam da gi pijam bidejki koga me gledase na vag.eho imase posle toa kako kafeavo i na gakickite imam i sega,a za menstr. mi kaza deka ne mi bilo namesteno da mi dojde,kao toa kafenoto mozelo da bide spoting. Ve molam za mislenje

Последна измена: 11 март 2015
  3. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Јас сакам да прашам ако може некој да ми одговори...дали треба да чекам да помниат минимум две неедели откога имав кафеав исцедок за да покаже точно тестот...логички да речеме ако тоа било имплатационо крварење

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.971
    Допаѓања:
    327.465
    А колку ти доцни?

5. mira99

mira99 Нов член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас пак треба на 15ти , ама еве сега добив никогаш вака порано не ми дошло..имам редовна менс. на 28 дена

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.938
    Допаѓања:
    111.698
    Ne si panici najverojatno ti e od stres I valjda si bila I napnata I jas dobivam sekogas na 28 dena no mi se ima sluceno I nekoj den porano ili pokasno koga sum bila pod stres ili slicno a nekogas I onaka toa se zavisi od matkata nemas prostor za grizi :)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mira99

mira99 Нов член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Емкаемка. Можно е бидејќи синојка имав и тоа голем стрес аххх и денес добив .ти благодарам на одговорот
    :hug:

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.608
    Допаѓања:
    76.838
    Zenicki opustete se malku, ne so sekoj odnos vo plodni denovi da se potresuvate dali kje se fati ili nema da se fati, so tie testovi samo stresovi si pravite, a voedno i dzabe pari frlate. Isto i drugarkava moja sekoj mesec samo se potresuvase, sekoj simptom za bremenost go smetase i nikako da ostane bremena, a edna godina probuvaa... Mi rece daj be nekoj recept za bebe i i rekov sakajte se i ne se zamaraj dali bas ovoj mesec kje se fati, eve sega e bremena 7 nedeli :)
    Batalete forumov barem nekoj mesec i samo sakajte si se, ne se zamarajte, opustete se i veruvajte deka taka kje bidne... :)

На malo duse, Kiflicka05, espana и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mira99

mira99 Нов член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас овој месец премногу се опседнав незнам што ми бидна вчера дури и тест си купив добро е што не го направив и ,да по цел ден сум на форумов читам се нешто по нетов кој се први симптоми се откачив скроз..а подобро ќе ми беше влошки да си купам :D

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.608
    Допаѓања:
    76.838
    Na forumov svasta kje se iznacitas, devojki trudni so dobieno, devojki koi ne se ni trudni, ni dobivaat... Vakvi simptomi, onakvi simptomi, belo pranje zgolemeno, bolki vo gradi i kicma, pa potoa nikakvi bolki sto nemaat... Eheeee 300 cuda, a nikoj da razbere deka sekoj organizam e razlicen, moze ti kje gi imas tie simtomi,a druga kje gi nema... Nema pravilo za toa :/ Najbitno spored mene edna golema podrska sto si imame do nas, dvajcata sto sakame zivot nov da sozdademe... Opusteno i sekako deka kje bide eden den, nemora da znaci bas nie koga sakame toj mesec da se fati :)
    Vi posakuvam sto poskoro site 2 crti da vidite :*

На espana, stejsi2005, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Jas koga sum pod stres ili eve vakvo e nikakvo vremeto dobivam sekoj mesec unazad dva tri dena nego koga treba...

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.608
    Допаѓања:
    76.838
    Eve da se citiram sama jas ova e od minatata godina Mart mesec, od minatata godina od Januari, Februari pocnavme da probuvame za bebe... Tolku mnogu se opsednav togas sto sekoj mesec mi docnese i toa ne malku, a ne bev bremena. Potoa prestanav da se zamaram, me nemase na forumov edno 3 meseci i vo Juli ostanav bremena :) Ima nadez za site.. :)

На zajka1 и espana им се допаѓа ова.
  13. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174

Оооо znaci li toa deka si tuka negde ili se porodi? :)

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.608
    Допаѓања:
    76.838
    9ti sum, 37ma nedela :- ) Uste malkuuuu :)

На Maceto123, dade123, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Leleeelele bravo:) epa so lesno neka e :sun: a bash si aktivna dosta,verojatno ne se doseduva sega na kraj :)

16. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Па минатиот месец имав на 06-ти и. Оставив уште некоа ден оти втори месец е помал но еве уште ја нема а кафеавиот исцедок ми беше пред една недела

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.971
    Допаѓања:
    327.465
    Па направи денес тест :)

18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас цело време ве следам и ве разбирам во целост,кога се посакува толку многу две цртки, секој симптом сакаме да е за бременост, а многу често е за добивање...но се согласувам со @mariz, најважно е да се опушти човек.Кога ќе видите што сум пишала , ќе помислите,, Лесно е да се каже,, ама навистина од искуство ви кажувам. Психава си ја ,,разболев,, секој месец чекајќи за добивање/недобивање.Толку бев разочарана,,кренав раце,, од се,и отидовме на одмор онака некомлетно расположени, туку да одмориме главите од се претходно.Таму ни знаев кој ден е, ни дали ми е плоден, ни па водев љубов за бебе....ееее, токму тогаш кога ВООПШТО немав надеж, сум останала бремена....така да, навистина потрудете се да уживате и да се опуштите, бебето ќе дојде :)

На stejsi2005, Maceto123, Belamegce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Belamegce

Belamegce Нов член

Се зачлени на:
    13 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ve molam dokolku nekoj ima slicno iskustvo da mi odgovori.

Imav odnos na 27 fevruari. Do denes ima pominato tocno 14 dena. pravev test vcera bese negativen. menstrualniot ciklus redovno treba da pocne na 13 ili 14 znaci utre :) me boli stomakot , gradite , zamor simptomi koi gi nemam za vreme na menstuacija nikogas ( edinstveno me boli glava koga mi doaga ) Dali e mozno i po 13 dena testoot da e negativen i da nema prisustvo na hormont HCG?

Blagodaram

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.608
    Допаѓања:
    76.838
    Pa dokolku ne si bremena, normalno deka kje bide negativen testot. No najcesto testovite i so eden den docnenje tocno pokazuvaat... Pocekaj dali kje ti zadocni i pravi si test, bidejki ovie simptomi sto gi imas se i za bremenost i za dobivanje :) Srekjno, da si vidis toa sto posakuvas :)

На Bela3 му/ѝ се допаѓа ова.