Ако ти касни ден -два можно е да не ти покаже, но има еден тест незнам како се вика го има во зегин околу 500 денари чини, тој купи си го и 100% е точен! Така ке си сигурна, тој тест покажува знак на бременост и после 5 дена од пенетрацијата во вагината. Или пак оди на лекар и барај да ти земат крв за b-HCG тест за бременост, тој чини од 600-700денари.
Тестовите за бременост сега се 99% точни и не мора да се скапи ако сте трудни ке покажат со првиот ден од изостанокот на менструацијата. Тестот Be save на фитофарм чини 120 денари а детектира рана бременост.
Здраво Аракси,јас су нова на форумов па сакам да ти помогнам,мислам дека треба за една недела да направиш пак b-hcg само така ке знаеш најдобро.A тој резултат од 0.10 мислам оти е негативен бидејки јас правев пред некој ден бесе 366 и позитивен ама не се разочарувај направи си усте еднаш.со среќа
Zdravo na site! Me interesira dali nekoj moze da mi kaze ,dali e mozno da sum bremena. Ovulacija imav na 12.03.2011 i istiot den imav nezastiten odnos (a isto i pred edna nedela). Malku mi se gadi ama mislam deka mi e od kafeto(mnogu go konsumiram),gradite me bolat uzasno ,mnogu mokram i imam grcevi vo dolniot predel na stomakot(kako pred menstruacija). Znaci nemam komercijalni simptomi ,no sepak me interesira dali tolku rano moze da mi se manifestiraat simptomite ???
Толку рано? Не! За една недела можеби, ама сега-не. Потсвеста е страшна работа... За се е виновна таа
Значи ,заборавив да пишам дека пробувам да останам бремена и имав односи и пред тоа ама не сум сигурна дали фатило( на денот на овулацијата ми беше најсигурно затоа го наведов како податок)! поздравче
A ако не дај Боже е нешто сериозно, тогаш што ќе правиш? Отиди на лекар и потоа на раат да си бидеш. Инаку,мене додека ми траеше циклусот постојано ме болеа градите. Плус и ми се надувуваа ко балон. Ама кај секој е различно.
и кај мене ми се случува да ме бола дури ми трај циклусо ама од што се плашам мн од бременост и на се помислувам
Jas sum majka na 6 mesecno bebe i dojam minatiot mesec dobiv menstruacija no ovoj ne dali ima sansi da sum bremena testot mi e negativen no ???????? [mod-kirilica:39r7kdvf][/mod-kirilica:39r7kdvf]
Доењето не го спречува оплодувањето како што верувале нашите баби. Ако тестот ти е негативен, и ако се сомневаш, направи уште еден, но со утринска мокрача. Е сега може си, а може и не си. Тестот исто така не е 100% точен, може да е лажно позитивен, или лажно негативен. Мој совет посети гинеколог за секој случај. Поздрав
Zdravo na site!Ubava tema i pomosh za site koi se vo bunilo! Jas imam edno prashanje!Pri odnos pukna kondomot Drugiot den odma si zedov Norlevo samo bez konsultacija od ginekologot ne sakav da ja zemam, pa mu se javiv i mi preporacha da odam ponedelnik, a beshe sabota(nesrekjniot nastan se sluchi petokot posle polnokj).Do ponedelnikot zbesnav!Koga otidov mi kaza deka folikulot e puknat(vide nekoja technost, verojatno od pukanjeto na istiot)znachi 12-13 den posle ciklus inache ciklusot mi e 26-30dena i mi kaza odma da se napijam Norlevo!Znachi na otprilika 50-tiot chas posle odnosot!Go ispiv i 2 dena ne chuvstvuvav nishto, no od tretiot den navaka(eve 1 nedela)imam zgolemeni gradi(bez nekoja posebna bolka)povremeni reakcii vo dolniot del od stomakot, nekoj slabo gadenje...se ispanichiv i pak se konsultirav so ginekologot i mi kaza deka seto toe e od tabletkata kako rezultat na hormonalnite promeni i deka sekje e vo red! Meinteresiradali nekoj imal nekoe vakvo iskustvo i dali e mozno doktorot da zgreshi!Simtomive me teraat do ludilo [mod-kirilica:1ayy71ez][/mod-kirilica:1ayy71ez]
Статистички норлево е најделотворен во првите 24 часа од незаштитениот однос.Симптомите кои ги опишуваш може да се и поради хормоните од апчето,меѓутоа може и да не делувало после толку многу саати.За секој случај да не се мислиш земи си тест за бременост,мада ако е поминато само една недела нема да има никаков резултат прерано е.
Тестот не може да е лажно позитивен од причина што тој реагира на хормонот ХЦГ кој се лачи во организмот само доколку има настанато оплодување на јајцеклетката.. Така да,само кај една жена од 10000 може да се покаже лажно поз резултат и тоа поради хормонско пореметување. А лажно негативен тест се покажува кога е направен порано (се смета дека по 2 недели од критичниот однос тестот покажува правилен резултат). Затоа ако ти покажал негативен а сеуште ти е мисла, почекај уште некоја ден и понови го тестот.