Jas otidov odma dr den od menstracija ustvari mene mi se pojavija crveni tocki I jas si rekov ete dobiv dr den pak I si sekam da probiet I test napraviv pozitiven. Otifov na gin nisto na eho? ? Mi rece dojdi za dve nedeli moze I tocka da ne se gleda???
Premnogu rano bilo mozebi i zatoa nisto ne se videlo na eho, so vaginalno eho te gledase taka? Vekje so edna nedela docnenje na eho mora da se pokaze nesto, osven ako ne si imala redovna menstruacija i ne se znae koga si imala plodni denovi... :/ Odi za edna nedela, mora da ima nesto za edna nedela dokolku si bremena
Pa tocno koga trebese da dobijam znaci imav malce krv jas veke vtor den fakticki od men bev na exo.da vagunalno me gledase plodnite mi bea 22 23 24 25
Kako gi odredi, so test za ovulacija ili na ginekolog? Ako se spored tvoja presmetka onaka moze i da bilo pokasno i da e mnogu rano za eho, duri i so ovie plodni denovi e dosta rano 3 nedeli dali si bremena... Odi za 2 nedeli na pregled togas
Dosta vreme se trudime so soprugot ... no nisto... vcera trebase da dobijam i gi imav simptomite kako za da treba da mi dojde... me bolea gradite, jajnicite i bev mnogu nervozna (obicno ovie simptomi gi imam 1 nedela pred da mi dojde)... a denes veke gi nemam ili se mnogu minimalni... mislite li deka ima sansi da sum bremena
Штом се обидувате за бебче, има шанси, секако.Почекај си и утре или задутре прави тест,па пиши дека си видела две цртки
дали е нормално да се чувствува блага болка во долниот дел од стомакот, кај матката ? ќе ме фати неколку секунди и поминува одма, не е страсна болка, има место за паника.
Normalno e... Eve i drugarkava sto e taze bremena me prasuvase za istoto deka ja zaboluva dole po malku.. Toa e sirenje na matkata, sepak ima sega plodce tamu i mora da osekjate promeni. Se dodeka ne e jaka bolka, nemaj gajle normalno e malku da zaboluva... i mene me bolese cat pat
Да,јас имав блага болка во јајници, доку вагинално поради ширење на матката, но се додека е блага болкаѕа не е проблем, во случај да се зголеми, веднаш на доктор
@espana Ne izdrzav do utre i si kupiv deneska sure chek (procitav deka moze da se testira bili koe vreme od denot) mi izleze i vtorata crticka ne mnogu bledo izrazena....? Ima nekoj takvo iskustvo?
Bleda crticka znaci rana bremenost, cestitki Znaci kolku i da e bleda, imas nivo na hcg hormon koj se laci za vreme na bremenost
Мене ми се случува нешто чудно. Веќе долго време пробуваме т.е. имаме нормални односи па ако се фати - се фати, без оптеретурање. Значи во изминативе месеци воопшто не мислам на тоа. Но периодов ми се случуваат некои чудни работи. Уште пред една недела осетив грчеви во долниот дел од стомакот и помислив дека треба да добијам, проверив во менструалниот календар и гледам има уште една недела додека да треба да добијам. Ама ајде, небитно, не помислив на бременост. Изминативе 3-4 дена чувствувам невидена раздразливост, или сум нервозна или ми се плаче и станувам депресивна. Ова не е својствено за мене и многу ми е чудно. Инаку споменатите работи никогаш не ми се случувале пред да треба да добијам т.д. сега одеднаш да ми се случува тоа пред добивање не верувам. Вчера и денес имам грчеви во стомакот како да ќе добијам во секој момент. И се има ли случено на некоја членка досега да има вакви симптоми?