Здраво девојки.......ве молам за мислење. Последниот циклус го имав на 7ми април. Завчера,на 21ви април после мокрење забележив бледо црвеникав исцедок. Дали е можно да е имплантација во прашање? Инаку имав незаштитен однос на 13април
Fancylady da, mozno e da e implantacisko krvarenje. A dali samo togas ti se pojavi ili i posle pak imase krvarenje? Daj Boze da ti se posrekji toa sto si sakas
Да,само тогаш и наредното мокрење,значи два пати. Кога би можела да направам тест за сигурност? Овој self clear тестот пишува дека дава резултати 5 дена по зачнување
Јас како што пролитав барем 1 недела по имплантација,иако имало случаи кај некои и порано да покаже.И јас сум како тебе моментално чекам да помине време,поминаа 4 дена откако имав некое крварење оскудно,се надевам ќе издржам уште една недела,за да направам тест.А деновите вечност
Devojkiii sakam da podelam so vas najubaviot vest sto moze da go cue edna zena IMAM DVAA CRVENI LINII VO TEST ...Posle spontaniot avort vo april 2014 eve konecno edna godina po posle vo istiot mesec mi dojde ovaa prekrasen vest...vcera napraiv 2 testa i dvete pozitivni sega ne mozaam da cekam ponedelnik za na doktor se uste ne mi se veruvaaa ...Vi posakuvam i na vas site da gi dobiete dolgo ocekuvanite linii .Fala sto bevte tuka i togas da me utesite i falaa povtorno sto ke ste tuka sega vo celiot ovoj pat ta me druzite so vasite soveti.Pozdrav
@AnaSe Iako ne sum mnogu aktivna na forumov, chestitki i od mene najgolemi, daj Bozhe zhivo i zdravo da se rodi
Vikaat deka lazno negativen moze da pokaze od x faktori ili nepravilno koristenje,ama lazno pozitiven ne.so sreca
Zdravo zhenski. Mi treba sovet od nekoja od vas shto e poiskusna vo temive. Vchera imav nezashtiten odnos so mojot dechko, a posledniot menstrualen ciklus mi beshe na 9-ti mart i mi traeshe do nakaj 12-ti mart, vo prosek 3, 3-ipol dena,no...vchera dechko mi zavrshi vo mene, i sega me fakja panika. Pochuvstvuvav deka spermata kako da isteche,megutoa seushte se plasham. Shto me sovetuvate da napravam? Kolkavi se shansite od prv pat nekoja da ostane bremena? I posle kolku vreme mozhe da se primeti toa?
Cekaj malku, vikas posledna M si imala na 9 mart?? Da ne si greska? April da ne e? Inaku od prv pat i te kako moze da se ostane bremena, ete jas ostanav od prv pat ovoj pat bremena, a za spermata normalno deka istekuva, dovolna e samo edna mininalna kapka da vleze vo tebe i da nastane oploduvanje
Emse секој месец ли ќе се плашиш вака и ќе чекаш циклус со страв? Не можам да сфатам зошто не користите некој вид на контрацепција ако не сакаш да забремениш или барем нека не е во тебе. И секогаш спермата истекува дел, но тоа што останува може да биде доволно за оплодување. Ти останува само да почекаш до датата за циклус и ако касни направи тест.
Zdravo. Mi treba mislenje od nekoj od vas. Imam dete tri godini, posle poroduvanjeto imav redoven ciklus, a eve sega pred skoro edna godina pocnav da imam neredoven mesecen ciklus so zadocnuvanje, dobivam sekoj mesec razlicno na 34 - 35 den. Bev na genikolog i mi pronajdoa deka imam cisti na jajnicite, ama ne bile mnogu golemi. Na moeto prasanje dali bi imala problem da zabremenam dobiv odgovor da rabotime na slucajot endo 6 meseci pa posle ako nema nisto da dobijam nekoja terapija. Pa taka ovaj mesec kupiv test za ovulacija i dobiv pozitiven test i so mm rabotevme na slucajot Edna nedela podocna bev na genikolog i mi kaza deka vistina imalo ovulacija ovaj mesec ama deka e prerano da se vidi na eho dali ima nesto. Posledna menstruacija mi bese na 28.03, a ploden den imav na 13.04. Dve nedeli posle ovulacija napraviv test za bremenost, ali bese negativen neznam dali izbrzav so testot. Gradite me bolat mnogu, a toa ne mi se slucuva cesto, imav i vrtoglavici i gadeneje nekolku denevi,ali sega ne osekjam nisto osvem bolkite vo gradite i tapa bolka vo dolniot del od stomakot. Sto mislite dali bi mozelo da sum bremena??? Sakam uste edno bebce
Zdravo, Moze da mi kazete dali ima sansa test za bremenost preku krv da ne e tocen (koga moze da se napravi)? Napraviv test na ovoj nacin, no negativen e. Inaku, treba da dobijam utre, no vcera imav nekolku kapki kafeav iscedok I od togas navaka nisto poveke. Dali sepak (pokraj negativniot test) ima moznost da sum bremena odnosno dali e mozno rano da sum go napravila?
Доколку изминале барем 10 дена од критичниот однос во моментот кога си го правела тестот преку крв не е рано и постои огромна веројатност да е точен.
Blagodaram na odgovorot. Sakav samo da prasam sto bi mozelo da bide iscedokot, dali bi trebalo da me zagrizi, do sega nikogas ne mi se slucilo vakvo nesto. Inaku, 2 meseci se obiduvame za da dobieme bebe, imam obicno redoven ciklus
Исцедокот може да биде и имплантациско крварење, во тој случај критичниот однос настанал прилично покасно, односно не биле изминати барем 10 дена. При континуирано односи без заштита е секогаш тешко да се одреди кога бил евентуалниот критичен однос. Секако освен доколку точно знаеш кога ти била овулацијата.
Se nadevam, bi sakala da e taka. se uplasiv iskreno dali moze da e nesto seriozno, ne znam dali e normalno vakov iscedok, nikogas porano ne mi se slucilo
Штом сте во фаза на обиди за бебче најдобро да си отидеш на гинеколог. Нека ти направи актуелен пап, брисеви, да се испита урина, општа крвна слика...да те прегледа да не има некоја циста која би ја отежнала евентуалната идна бременост. Исцедок може да е имплантациско а се појавува и ден два пред добивање, или во некои случаи и од циста. На жалост доколку не знаеш кога бил критичниот однос ќе мора да си почекаш да не/ ти дојде. Инаку преку крв покажува после 10 дена прилично сигурен резултат.
Ми доцни три дена направив тест попладне а се прави наутро после 2 недели доцнење и излезе негативен.Дали требаше да го правам наутро после две недели,можно ли е да не е точен??Шурчек да правам или?
Феминки не знам дали во права тема го постирам прашањето, ама ако знае некој да ми одговори. Во период сме кога со мм не се пазиме, бидејќи планираме бебе. Месецов добив на 22.04 и ми траеше околу 4 дена, а обично знае по 5-7. Сега 2-3 дена после добиеното имам болки во јајниците и градите ми се потечени, дури и чувствувам тапа болка во горниот предел од левата града. Вакви симптоми обично имам за време на овулација или во ПМС, ама 2-3 дена после добиено не ми е јасно?! ПС: Имавме незаштитени односи веднаш после добиеното, значи пред 2-3 дена, можно е нешто да се случува или?