Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. munika

munika Нов член

Sega si go gledav mojot ginekolog na televizija ,vo emisija i sakam da go pofalam i da mu se zablagodaram za se sto napravi za mene.So inseminacija ostanav bremena,mi ja izvodi cela bremenost i me porodi.Prekrasen Dr Gjorgji Nikolov .Prav profesionalec-BRAVO.

thebabylover likes this.
  2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

пробај уште еднаш. мислам дека си бремена,пробај утре од сабајле.

thebabylover likes this.
  3. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Јас повеќе не верувам.Разочарана сум како и сите други тука...Ке закажам на гинеколог да видам зошто ми доцни..После спонтан,после сите испитувања ми рече да се опуштам и кога ке останам бремена дури тогаш да одам,но ме мачи веќе ......

4. mariz

mariz Форумски идол

Znaci cim ima i vtora crta go ima hormonot hcg, a toj se laci za vreme na bremenost samo :) jas mislam bremena si, cestitki :)

okcenzi and thebabylover like this.
  5. thebabylover

Дај Боже да е така.Колку посакувам јас да сум бремена толку сакам и сите вие што пишувате во темава да го видите тестот позитивен.Сите да се израдуваме и да не се мачиме..Само ние си знаеме низ што се поминуваме...

okcenzi likes this.
  6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Случајот кога имаш менструација а си бремена? Знае ли некој да појасни нешто околу ова?

7. thebabylover

Знам дека е можно.Мајка на другарка ми имала менструација 5 месеци во две бремености.А детали околу тоа не знам.

8. munika

munika Нов член

ne smees da krvaris treba da otides na lekar.treba terapija da primas ako ne sakas nesto da se sluci.itno na ginekolog

Maceto123 and zalosna like this.
  9. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Thebabylover и мене ми се појавија две нежно розеви цртки, но и имав предчувство дека сум бремена (иако ми каснеше 5-6дена). Отрчав на гинеколог со тестот, среќничка...Седнав и на ехо немаше ништо...Гинекологот ми кажа дека тестовиве за бременост за да ја покажат втората цртка мора во мокрачата да имаме хормон HcG (кој се лачи само во време на бременост). Ми даде упат и отидов ми земаа крв и излезе дека сум 2-3 недела бремена... Пробај пак со shure chek или оди во Еуро-Фарм има некој нов тест што покажува многу порано од останативе...Баш вчера прочитав за тој тест (не запомнив како се вика) во проспектот на Еуро-Фарм за месец мај - го има во нивните аптеки.

okcenzi, zalosna and thebabylover like this.
  10. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

На жалост и во мојот случај,тестот не грешел,тоа наводно имплантациско крварење на 17 ден очигледно ми била менструација,зашто денеска си добив според неа на време.:(.Тоа е што е...

11. Bradshaw12

Bradshaw12 Истакнат член

Имам уште една недела до добивање, ама нешто ми се случува во јајниците, κаκо нон стоп да ми ρаботат, κаκо неκоја тапа болκа. Симтом за бρеменост или не? :)

12. anonimnaaa7

anonimnaaa7 Истакнат член

Ве мoлaм зa сoвет
    Нaпрaвив 2 тестa зa бременoст еден пo 2 недели oд ризичниoт oднoс и еден денес пo зaдoцнувaњетo нa мoјaтa менструaцијa и двaтa беa негaтивни. Имaм чудни бoлки вo стoмaкoт и некoгaш пoдуенoст некoхaш ми е oкеј мoжнo е дa е oд стрес, a мнoгу пoчестo мoкрaм.Нo никoгaш дo сегa ни минутa не ми дoцнелa менструaцијaтa, пo прaвилo требaше дa дoбијaм вчерa нo не дoбив :( Штo мислите имa ли шaнсa дa сум бременa :(?

Last edited: May 17, 2015
  13. anonimnaaa7

anonimnaaa7 Истакнат член

Симптoмите зa бременoст се слични (исти) кaкo и симптoмите нa ПМС сaмo секoј oргaнизaм е рaзличен и сите имaaт рaзлични симптoми, a тoa зa јaјниците нoрмaлнo ќе ти рaбoрaт кoгa требa дa ти дoјди зa еднa неделa :)

14. mariz

mariz Форумски идол

Edno dve tri strani da svrtis nazad vo temava kje vidis kolku isti prasanja se vrtat :D eden den ti docni, a ako si imala rizicen odnos normalno deka ima sansi da si bremena... Ti ostanuva da cekas da dobies, ako ne dobies uste eden test napravi, pa kraj kraeva preku krv i mirna da ti bide glavata :D

Kiflicka05 likes this.
  15. BaramOdgovor

BaramOdgovor Активен член

Имам постојано чувство на замор, поспаност, подуен стомак, зголемен секрет кој понекогаш е густ , леплив , белузлав, кафенкаст -значи различно, градите ми се чувствителни на допир, некако поцврсти ги осеќам, бардавиците ми се поиспакнати и температурата на телото ми е покачена,стомакот ми врие од жештина буквално. Сите овие симптоми ги имам и се рани знаци за бременост што ме фаќа паника. Минатиот месец на 1ви мај имав менструација сега сакам да почекам уште неколку дена за да видам дали ќе добијам но и да добијам дали е можно да сум бремена ? Ќе направам и тест и знам дека гинеколог ми е најсигурно прво сакам ваше мислење да добијам бидејќи до сега немам посетено гинеколог, пред 4 месеци го имав првиот однос и малку ми е срам не од тоа што ќе треба да ме прегледуваат туку да не наидам на некои познаници мои или на мајка ми. :D

16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Ако си имала менст. на 1 мај (колку што разбрав) значи сеуште ти е рано за да ти дојди според мене...

BaramOdgovor likes this.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

I sega?:|

BaramOdgovor and Maceto123 like this.
  18. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Сите тие симптоми се и за добивање а не само за бременост. Инаку за добивање ти е рано, пошто на 1 мај си имала, а уште прерано ти е за симптоми за бременост. Инаку многу битно е дали си имала незаштитен секс.Кога ќе ти задоцни ако воопшто ти задоцни дури тогаш ќе си направиш тест.

BaramOdgovor likes this.
  19. lili.g

lili.g Активен член

Bolki vo kicmata izmesani so tapi bolki vo karlicata í jajnicite proprateni só bledo kafeav sekret, nekolku dena pred ciklus,moze li da se simptomi na bremenost?

20. joy1

joy1 Форумски идол

Може.