Незнам дали пак се замислив или овој пат навистина имам сиптоми на бременост бидејки претходните месеци ми беше многу чудна менструцијата ке ми траеше по 2-3 дена и тоа само првиот ден ми беше нонармлна останатите по неколку капки на ден, Имав односи во плодни денови колку што можев да заклучам. значи последна менструација имав од 6ти до 9ти мај значи за 6 дена треба пак да добијам но еве што ми се слулува По прв пат утрово се разбудив со ненормална болка во половината која што наизменично ми се ширеше кон јајниците ... Неколку пати се случи денеска да ме исече стомакот така наеднаш ( дури и малку пролив имав) многу бргу се заморувам, нервоза ме фаќа, лесто одам во вц, и многу ми се јаде.. Еве сега осетив како некоја вртоглавица и како да изгубив рамнотежа а имам претерано многу зголемен бел густ исцедок. Дали мислите дека можеби се разботи за бременост ? сакам да почвекам барем да ми доцни за да направав тест
Pa podobro da cekas da ti docni, ako ispadne negativen i ako ne dobies pak kje moras da si pravis uste eden... bolka i jas imav kako bockanje vo matkata, ne kaj jajnicite tuku bas vo sredina dole vo stomakot, se e mozno, sekoj ima razlicni simptomi, no sekako dokolku se borite za bebce, normalno deka kje ima sansi deka simptomive sto gi nabroja se znak za bremenost. Ti posakuvam ovoj pat dve crtki, zatoa sto znam deka se boris za bebce, zaso mislam deka ti imam pisuvano
Eve si gi imav simtomite isto kako so prvoto i vrtoroto sega samo sto napraviv test i testot e pozitiven jeeeeeee trudna sam za 3 bebe,steta mas mi ne e tuka za d amu pisam...........
имав пред една недела некаде и тоа многу обилна, а јас обично многу малце имам.. и сега на 29ти пак ми дојде..(на 29ти и требаше по правило да ми дојде ) и сега еве неколку дена капка по капка течи скрос малку...мегутоа на 30ти имав односи два пати во рок од 2 -3 сати и двата пати во мене сврши, дали е можно да има шанси за бременост бидејки незнам дали ова мие редовна менструација?
Zdravo devojki...pred dve nedeli imavme nezastiten odnos so mazot mi i toj ejakulirase vo mene a toj den bi trebalo da mi pocnuvaat plodnite denovi...znaci sigurno postoi moznost za bremenost,..samo po kolku vreme mozi da imam simptomi??imam bolki nekoi vo stomakot cudni,gradite me bolat mnogu veke edna nedela a i vcera i deneska mi teci po malku kako kafeavo nesto...a nareden ciklus ako imam treba da bidi za 5-6 dena...Ve molam za mislenje posto nemam iskustvo so bremenost do sega i ne znam dali ova e toa so se slucuva...
Toa kafeavkoto moze da e implantacisko krvarenje, plodot da se smestuva vo matkata, isto taka i bolkite moze da se od toa, jas imav bolki kako bockanje vo dolnuot del od stomakot den, dva pred datumot za dobivanje i posle koga mi zadocni napraviv test i bese pozitiven
Nisto od bremenost kaj mene... Prokrvariv deneska normalno kako za menstruacija i imam bolki vo stomakot kako so imam sekoj mesec...a mi podrani 3-4 dena so ne mi se slucilo do sega...
Zdravo na site Nova sum na forumov i bi sakala da spodelam so vas deka 7 meseci se obiduvame maz mi da dobieme bebe,ama nekako slabo ni odi Bev na ispituvanje na site hormoni i se e vo red some i maz mi ispituvashe spremogram i seto toa e vo red....ovolucija imam i eve ovoj mesec merev golemina na folekul i na 20.05 d-r mi kaza deka imam 17mm folekul na leviot jajnik i posle 2 dena da imame odnosi so maz mi...bi trebalo da NE dobijam za nekoi 5 dena...imam od vreme na vreme vednash po ovulacijata kratki i ne mnogu jaki bolki vo jajnicite,kako da mi se ukochuva nogata i malaksanost vo racite najpoveke,a sabajle i malku ma;nina osetiv....pa bi sakala nekoj so iskustvo da spodeli svoi simtomi i iskustva...pozdrav !!
Macnini pocnuvaat posle 6ta, 7ma nedela, za toa mislam rano ti e. Mene vo rana bremenost den, dva, tri pred da dobijam me bockase dole vo stomakot, cudna bolka.. pa pretpostavuvam deka se smestuval ubavo plodot togas. Uste odma cesto mokrev, nemav drugi nikakvi simptomi nitu za dobivanje, ni nekakvi simptomi za bremenost najubavo za da ne se razocaruvas, pocekaj da ti docni pa pravi test
Имам доста нередовна менструација (ми доаѓа отприлика на околу 37 денови но никогаш точно не се знае) Нон стоп идeв боса, без боди и слични такви работи но последниве 2 години пазам и секој месец ми доаѓа а не како порано кога знаело да ми рипне некој месец. Прилично долго време имам дечко и фала богу и на тоа дошло ред па пред три месеци станав сексуално активна и тогаш некако уште повеќе како да ми се поремети, првиот месец добив на 47 дена а вториов месец еве веќе 58 дена поминаа и никако да добијам Бидејќи сум нова во ова можете и самите да замислите кои паники ми се дешаваат во главата но сум немала незаштитен/ризичен секс досега и дури последните неколку пати има свршувано надвор партнерот. (иначе во меѓувреме 22 дена имавме апстиненција од секс бидејќи беше на пат и од тогаш досега неколкуте односи што сме ги имале биле со свршувањето надвор) Направив еден тест пред некој ден и покажа негативно но приметив дека има поминато само 6 дена од последен секс(каде што сврши надвор) и не знам што да правам понатака бидејќи еве го не доаѓа уште.. Освен што сум цела исфрлана со мозолчиња, надуен како да ми е стомакот и еве недела дена по ред ми кркорат цревата абе оркестар ми прават хахаха Периодов имав многу ангажмани околу факултет, полагања, чекање резултати, стресови и чуда..бев на викенд два пати, почнав да пијам апченца за имунитет (но овие и претходно сум ги пиела али сега после поголема пауза продолжив пак), вежбам поактивно. Си купив денес уште еден тест да го направам деновиве да си потврдам пак. Би можело ли да е бременост а да не реагирал првиот тест..совет некој?
бидејќи последниве 2 години ми се нормализираше (на некој начин) немам испитано ништо не сум била на никаков преглед досега
Девојки не знам зошто секогаш кога имам незаштитен однос и кога ејакулира во мене следниот месец добивам порано менструација еве овој добив 4 дена. Има ли некој вакво искуство.
Epa vreme e da odis Sekoja devojka koja e seksualno aktivna vekje mora da si pravi pregledi na 6 meseci... Pap, brisevi, eho da si bides so mirna glava (da znaes deka nemas bakterii, cisti itn)... Inaku simptomive ti se za dobivanje povekje, mislam deka ne si bremena kje si dobies
Blagodaram Mariz na odgovorot i podrshkata ...za test ke pochekam da mi zadocni pa ke napravam....inaku sabajlevo imav izrazito pogolemi bolki vo jajnicite isto kako pred dobivanje...redovno meram bazalna temperatura sekogas vo isto vreme i sabajlevo mi bese 37.1...
Не е менструација во вистинска смисла на зборот, туку се нарекува имплантациско крварење. Односно при вгнездување на плодот во матката може да дојде до гребење на зидовите и протекување на кафенкасто/розе или дури некоја капка крв. Може да биде еднократно а може и да потрае некој ден. Но не е менструација која ти тече со денови и вистинска свежа крв. Разликата е очигледна и за обичен лаик. Доколку е вистинско крварење мора веднаш да се посети доктор бидејќи најчесто доведува до спонтан и губење на плодот.
Имас убави симптоми , дај боже да си останала мислам дека психата не убива потајно јас имав биолоска бременост одамна и еве сега повторно се обидуваме веке 3 месеци . И овој месец си чекам, треба да не добијам деновиве незнам баш точно кога .Но овој месец имам многу чудни симпоми, многу ме боли кичмата веке 1 недела , мускулот ми е истегнат на левата нога (незнам од што)цело тело ме боли како да сум вежбала имав и грчеви навечер во мускулите ..они стандардните симптоми ги имам (болки во градите,зголемен исцедок,глад не толку многу,,мокрење навечер и слично) ДАЛИ НЕКОЈ ДРУГ ГИ ИМАЛ ОВИЕ СИМПТОМИ . ???? Фала ви на одговорите женчиња