Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. macule221

macule221 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

Срцка а мислиш дека гинекологот би можел да згреши, бидејќи се беше под негов надзор да кажам?Дали често грешат околу вакви работи, да кажам понекопплицирани?или психава ме уби?? :worried:

2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Мацуле, можеби ако те убивало психа, не си требала да чекаш гинеколог да те види (бидејќи не му веруваш).
    Сепак, како и да е, се надевам школо добро ќе имаш од целава ситуација.

3. macule221

macule221 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Мене чисто ме интересираше дали некој има искуство со Норлево и до кога контраефектите од истиот можат да траат?
    bittersweet, не станува збор за недоверба, туку затоа што тазе сум префрлена кај овој гинеколог!Чисто ме интересираше она што горе го напишав, некое искуство....и не дај Боже никој на вакви грешки да учи!
    И уште нешто ќе предупредам до сите, како бе се заштитиле, не верувајте им на кондомите до толкава мера!Овој пат видов како може спакован да е кондом кој веќе е скинат, другиот пукна , а третиот успеав со прст да го дупнам , пошо ме интересираше дали цело пакување е утнато!А рокот беше до 2013 и сега пишувам и поплака до Дурекс, бидејќи сметам дека така реномирана фирма не смее да си дозволи вакви грешки!Внимавајте ве молам колку што можете, нормално сите вие кои не сакате бременост!

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Не се секирај, нормално е тоа и кај мене е така кога ќе се напијам норлево. И не си требала да чекаш толку за да се напиеш. Јес да делуваат до 72 часа, али што порано се земе тоа поголем е степенот на заштита.
    Додека да добиеш ќе чувствуваш благи болки кај јајниците.

5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ако не те ни прегледал туку само ти рекол дека се е во ред,да може да згреши.Не сакам да те паничам ама бидејќи не е испиено норлево во првите 24 часа кога е најделотворно,си била во најплоден период јас да сум за секој случај би побарала од гинекологот проверка на крв за да утврди дали има или нема бременост.

6. macule221

macule221 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Срце, чекав до третиот ден по совет од гинекологот а беше и викенд плус , за да ме прегледа докторот, пошто ако фоликулот не бил пукнат а се напиеш таблетка се појавувале цисти и тоа било мн поопасно!Кога отидов на преглед виде дека баш тогаш пукнал фоликулот и затоа се напив тогаш!Еве недела и пол откако го испив вечерва ми се лоши..незнам дали е од тоа или стресот си го прави своето(обично под стрес знае да ми се лоши)!Се консултирав во меѓувреме и со др гинеколог го добив истиот одговор ко и гинекологот што ме прегледа!Ама да, испаничена сум, мн ми е страв,незанам дали е можно норлевото ова да ми го прави или....не дај Боже! ;(

7. macule221

macule221 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Гинекологот ме прегледа, без преглед не сакаше таблетата да ја пијам заради појава на циста ко фоликулот не е пукнат!Пошто дената на прегледот виде дека тогаш е пукнат фоликулот зато ми рече да земам таблета!Не сакам да паничам , ама гадењево вечерва ме уби во поим, а би требало почеток на нареднава недела да добијам(дај Боже) :(

8. oven-skorpija

oven-skorpija Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    здраво
    сакам да прасам пред 5 дена имав односи со децко ми и му пукна кондомот. вели дека не сврсил малку во мене ама не е сигурен бидејки беше малку потпинат, се истуширав и сабајлето забележав една капка крв на моите гаќи. по 2 дена ми дојде менструација и ја имам уште ама имам мачнини во стомакот се се чуствувам прејадено ми се врти на моменти и се сум ненаспана ве молам за совет дали има шанси да сум останала бремена :(

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Како мислиш не свршил МАЛКУ во тебе? :^)

10. oven-skorpija

oven-skorpija Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    така тој вели дека не е сигурен дали малку свршил во мене .....
    а мене мие страв бидејќи имам мачнини во мешето и така дали има шанси да сум бремена

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    24.414
    :) Нема шанси неможи одма такви симптоми да имаш прочитај ја цела тема ке ти се разјасни тоа ти е во психата затоа имаш мачнини ;)

12. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Како што ти објасни lackygirl нема шанси толку рано да имаш било какви симптоми, но не значи дека не си бремена.
    Имаш менструација и според мене не би требало да си, но кога веќе не бил сигурен дали свршил во тебе или не, си требала да реагираш на време и да се напиеш апче.
    Мој совет ти е да почекаш да ти заврши менструацијата и да одиш на гинеколог или пак да направиш тест!
    Бидејќи има случаеви кога жената е бремена, а сепак добива менструација во првите месеци од бременоста.

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ти се лоши од што мислиш на тоа. Не е ништо страшно, уживај.
    Можно е и да те болат малку јајниците али ништо не е. Битно си спречила несакана бременост, и мирна ќе ти е душата. Сега скоро сите пијат норлево па живи и здрави сме. Само ретко да се земаат, две годишно.

На macule221 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macule221

macule221 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Веројатно во право си беше за се што си кажа, Lacrimosa!Си поминала низ истово очигледно, само посмирено од мене сигурно!Го посетив гинекологот виде дека нишо нема и ми кажа да си очекувам мензис!И од кога ми кажа ни лошење , ни јајници...ништо!Стресот е страшна работа!Така да сега очекувам да се усреќам!Сакам да ти заблагодарам за поддршката што во вакви моменти многу значи! :)

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    да,јас имав мензис а бев 5 недели бремена заатоа провери си на лекар и др пат пази се :D :*

16. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    а уствари што е норлево?

17. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Норлево е таблета што се пие после ризичен незаштитен однос, за да не останеш бремена.

18. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Норлево се апчиња за ден потоа, т.е. контрацептивни таблети со кои се спречува можна бременост доколку се земат во тек на 72 часа по ризичниот однос. Си има упатство де како се користат. Ама работата е ако ги земеш да речеме веднаш имаат поголем ефект отколку после 48саати на пр.
    И тако то

19. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    ааааааааа така ли?леле колку сум забегана :D после однос се пијат а?ефикасни се а?и кај може да ги најдам?да се пазам после породување пошто бикаат тогаш си најчиста и може најлесно да забремениш пак и да не дебелеат тие таблети а?

20. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    и да ви кажам луѓе големи маки си имам многу ме боли карлицата абе осеќам ќе ми препукне абе чекор шо ќе направам ме боли,кога ќе легнам на грб и потоа сакам да се свртам на страна леле болки ми иде да плачам дури ноќва имав најмногу болки незнам што да правам ми кажаа перница да ставам меѓу нозе бадијала не помага :(