Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. zajka1

zajka1 Истакнат член

Cestitki imaj si ubava bremenost :*

2. zalosna

zalosna Форумски идол

3. malo duse

malo duse Активен член

Да направив и тој е позитивен

4. ANNIC

ANNIC Активен член

Честиткиииии :)

5. ANNIC

ANNIC Активен член

Јас добив во четвртокот и веке ми заврши :) и сега пак нова надеж :)
    Кажете ми оние кои имаат нередовна менструација некое чаре нешто ..... како останале бремени , некои техники , било што :) Некоја магија :)

6. mariz

mariz Форумски идол

Hahaha drugarka imam ona e sega 5ti mesec, jas koga ostanav bremena mi vika daj be kazi mi recept :D i jas imav neredovna menstruacija i plodni, neplodni vrska nemav koga mi se :D kje si se sakate na sekoi 2 dena i posle odnosi lezi si, neka si ostane sto povekje vo tebe hahahah na drugarkava i vikav duri noze na zid da si kaci hahahaha ama ete stvarno ostana bremena (edna godina probuvaa)...

7. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

zdravo feminki,nova sum na forumov,sakav da prasam koga e vreme da napravam test za bremenost,imav rizicni odnosi vo plodnite denovi,3-8 juli,:$,sekako bi se izraduvala na dve II :nod:,pozdrav i ubav den do site

Last edited: Jul 15, 2015
  8. mariz

mariz Форумски идол

Najdobro da pocekas da ti kasni barem 2,3 dena... :) da ne bide dzabe frlanje pari sekoj mesec, sekako ti posakuvam i od prva da ti se fati (ako ti e ova prv obid) :D ama site sme se lazele i sme frlale pari dzabe :D

9. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

ajde ke cekam (hollest),se nadevam deka za edna nedela ke ima II,i ke bidam ^_^i sekako ke ja spodelam radosta so site vas:*

10. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Здраво феминки,нова сум на форумов,сакав да ве прашам кога е време да направам тест.. минатиот месец ми дојди на 9 а еве уште ми касни на 3 овој месец ми потечи како розев исцедок и како кафеаво..ваше мислењe :)

11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Колку ти е долг циклусот?

12. PEPCE

PEPCE Истакнат член

minatitie 2meseci mi idese na 26 den a mi traese 5 do 6 dena

13. PEPCE

PEPCE Истакнат член

градите не ме болат,но осеќам подуеност на стомакот како да ме притиска нешто во долниот дел.. тест немам правено уште :) многу сакам да бидат || :*

14. mariz

mariz Форумски идол

Pa ako ti kasni napravi si test, nisto cudno toa krvarenje sto rece da bilo implantacisko... Taka da eden test sabajle i te cekame tuka so radosni vesti, odnosno II :)

15. PEPCE

PEPCE Истакнат член

A ima li vrska dali me bolat ili ne mozno li e da sum bremena a da ne me bolat :)

16. kallias

kallias Популарен член

Da, da moze, mene ne me bolea ni pred terminot da mi dojde ni posle toa, edno 10 dena do 2 nedeli mi kasnese pa posle pocnaa da me bolat gradite, deka pokasno sum ostanala bremena, ne se oslonuvaj na sekakvi simptomi , kaj sekoja zena e razlicno

17. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Fala mnogu na odgovorot :)

18. бејби*

бејби* Нов член

Здраво феминки нова сум на форумов но стално ве пратам. Конечно и јас да прашам ваше мислење. На први месецов имав односи со дечко ми и за прв пат он се опушти и сврши во мене (инаку сме една година заедно и имаме без заштита). На 8-ми добив (имам редовна менструација) првите два дена ми беше мн обилно и со неподносливи болки дури вториот ден не можев ни на работа да отидам (прв пат ми се случува) третиот ден имав само кафеаво како кога ми завршува на петтиот ден. Од третиот ден вечерта, четвртиот и петтиот имав само по малце црвенкаста боја на улошката. Во понеделникот бев на гинеколог односно тринаесет дена по односот и ми кажа дека е премногу рано да види дали сум или не сум бремена. Вчера имав повторно односи но премногу ме заболе (кога навлезе до крај) и прекинавме зошто он се исплаши а и јас искрено. И имам премногу грчеви во долниот дел на стомакот од 2-ри јули навака. Немаме никаков страв ако останам бремена баш сакаме бебче. Се мислам да почекам уште два-три дена па да направам тест и докторката така ми кажа. Но сакам ваше мислење. Дали некоја од вас има ист сличај како мојов. Да напоменам имам главоболка,градите ми се отечени и секако грчевите во долниот дел од стомакот што ги имам нон стоп но одсабајле кога се будам се неподносливи.. Чекам мислење и ве поздравувам

19. Dioora

Dioora Истакнат член

Јас да ви кажам најискрено ама кај и да е ќе решам да не се ослонувам веќе на симптоми на бременост. Веќе три месеци пробуваме со партнерот и јас тотално се опседнав. Цело време читам, гуглам, се информирам... Не дека е лошо да бидеш информиран ама мнооооогу се разочарувам кога ке добијам. Еве минатиот месец мислев јас готово тоа одма се фатило и дури еден ден порано добив(три дена плачев:fubar:). Градите почнаа да ме болат одма после овулација.. Едно 2 ипол недели пред да требаше да добијам. Еве овој месец исто и тоа дефинитивно го поврзувам овој пат со пмс. Си викам можеби секогаш почнувале да ме болат одма после овулација само што немало кој да примети, не сум се замарала.
    Сега за една недела треба да НЕдобијам...Единствено чудно ми е дека ме боли стомакот онака како кога имаш добиено. Не нон стоп и благи болки се ама пак ги осеќам. Траат изминативе неколку дена. Јас вообичаено никогаш не сум имала симптоми пред добивање. Стомак не ме болел ни кога сум имала циклус.. (со исклучоци се разбира но тоа биле благи болки)а не па 10 дена пред циклус. Малку чувствувам и гадење ама обично откако ке се најадам. Далеку е од повраќање. Си викам тоа ми е од сугестија :)
    Како и да е раните симптоми на бременост, пред доцнење на циклусот се исти како и оние пред циклус и многу ретко можат да се разликуваат. Единствен симптом на бременост кој не е симптом на пмс е доцнењето на циклусот.
    Ве советувам сите кои сакате да зачнете да не се замарате толку како мене уште пред да ви задоцни.
    Ви се извинувам што ми е подолг постов ама морав да си се искажам:$

20. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Каде одиш на гинеколог??? Која е таа/тој д-р што ти дава лажна надеж дека можеби си бремена кога веќе си добила менструација? Или таму не им спомна дека си добила? Па ти не си имала мало крварење, ти си имала менструација (и тоа 2 дена обилно) и сеуште се залажуваш дека си бремена. И тоа од прв пат?
    Извини за директниов одговор, но бидете малку реални и искрени спрема самите себе. Сите сме го поминале тоа исчекување на двете цртки, но да очекувам да ми потврдат бременост, а јас сум добила редовна менстрација, мислам... :o