Тие таблети смеат да се пијат најмногу 2 пати годишно, не е ова јогурт па секој ден Да можеше да се пијат нон стоп , Durex ќе банкротираа до сега
Женички иако знам што може да ми одговорите пак да си прашам.Требаше да добијам во неделата...обично ме е точна на 28 дена, но некогаш ми иде на 30 па и 31, значи до неделата немав ПМС и од тогаш почнаа вообичаени како пред секоја меструација и еве среда сме а јас уште немам добиено а градите ме болат а и јајниците...ме фаќа паника, мислам дека нема потреба за грижи бидејки внимаваме ама... дали е можно од стрес бидејки овој месец бев на два погреба на родители на блиска личност и тоа многу ме потресе, а таа недела бев во овулација, а и бев на гениколог овој месец за ПАП тест има ли тоа некаква врска што ми доцни?
можно е да е од стрес ама за сигурно напрај си тест да ти е мирна главата........па ќе си ги почекаш и резултатите па ќе видиш дали е се во ред........ти посакувам се најдобро
Meruska тоа ти е само едно апче во паковката, и кошта 500 денари. Го викаат "апче за ден потоа". Значи после ризичниот однос се пие најкасно до 72 часа. И се користи само еднаш до два пати годишно, бидејќи е наменето за итни случаи, како на пример пукнат кондом, или свршил во тебе.... А ако сакаш можеш да отидеш на гинеколог и да ти препише апчиња за контрацепција, тие можеш редовно да ги пиеш.
девојки имав циклус на 17 ми заврши на 22 после една недела имав крварење што мислите има шанси да сум...
Па јас би ти рекла дека е можно циста да ти пукнала, надвор од циклусот. Ама и за тоа ти треба дијагноза од гинеколог. Ич не чекај.
Сечиј организам различно реагира. За да си на чисто и да немаш дополнителни стресови, прегледај се што поскоро.
истото ова ми се случи мене денес, кога станав сабајлето помислиив дека ми дојде,ми протече ама не црвено тука нешто како кафено беше и тоа една недела порано, и наеднаш почувствував мн силна болка во јајниците, ама за брзо ми помина, па сега немам ништо, и плус стомакот ми е хаос, подуен, не ми се јаде..... па сега ке видиме утре шо ке биде,се надевам дека нема да ми дојде едно 9 месеци
Леле девојки и мене истото и тоа завчера, премногу малкку и сношти после тииииит со маж ми...ајде стегам палци да е тоа...СО ГОСПОД НАПРЕД...
edno pitane vo brak sum 3 nedeli menstruacijata trebase da mi dojde na 3mart a veke mi kasnese 7 dena danas sam dobila ali sam imala mnogu bolki kako nikogas do sega i idam cesto da mokrim a vekeima 7 dena mnogu jedam kako nikogas do sega imam vrtoglavica nemam sila grbot me boli tvrdi gradi omalaksanost i mnogu mi se spie i slicno dali e mozno za vreme na bremenost da dobies menstruacija
па некој викаат дека може да имаш еден месец или два мензис а да си бремена. ако не си сигурна оди на гинеколог на ехо
dokolku gi imas ovie simtomi a vece imas menstruacija dali moze da napravis test za bremenos dodeka krvaris
Ти можеш кога сакаш тест да направиш, но работата е што не ти е гарантиран точен резултат. Мислам дека не значи ништо ако почекаш неколку дена.
Девојки ве молам за мислење. Со дечкото имавме незаштитен однос а мене ми беа плодни денови Вика дека не свршил во мене меѓутоа јас не сум толку сигурна. Денес сабајле кога станав како да забележав крв на гаќите колку една капка. А градите страшно ме болат и чувствувам болка во долниот дел од стомакот. Дали е можно да сум бремена????? Ве молам ако има некој со слична ситуација како мене нека пише.
Па треба да добијам ама се уште е рано. Тоа се случи во сабота а јас денес забележав крв. Што може да биде? Како што пресметав во сабота ми биле плодни денови!!!!!