VESTERKATA JA NEMA,SAMO BOLKI VO DOLNIOT DEL VO GRBOT I TOA BAS IZRAZENI,TUK TAMU ME ZABOLUVA STOMAKOT,VO SABOTA KE PRAVAM TEST PREKU KRV I KE VIDIME STO KE BIDE,SE NADEVAM NA II,UF KOLKU GI POSAKUVAM,SAMO DA NE DOJDE DO TOGAS I VO NAREDNITE 9MESECI
Пред некој ден бев со другарки и се опив и не се секавам на ништо таа вечер. Се сомневам дека некој можеби ми има нешто направено (иако нема никакви последици за тоа) но потсвесно ме мачи нешто. Таа вечер ми беше последен ден од мензисот. Сакам да прашам дали ако некој на пример ме силувал има можност да сум трудна?
@malamala , шанси има, бидејки спермата останува во телото неколку дена. Мој искрен совет, без осудување ти е да оваа случка да ја сфатиш како добра лекција. Штом излегуваш, пиеш, и веке зборуваш за секс, не си веке мала. Не прави глупости. Памет во глава!
@malamala барем 8-10 дена и да земиш self clear тест или да ти доцни барем 1 ден и обичен тест ќе покаже. А од кај доби таква идеа дека некој ти направил нешто?
Не знам потсвесно нешто ме мачи ... уште другиот ден си правам филм дека имам симтоми ...ми се гади и слично...Не знам дали само си правам филм или стварно можи уште сега да се јават симптоми
Gospode Bozhe.. ne znam ama mozhno e da sum siluvana e rabotava Imash li pamet be devojche,ne deka te osuduvam ama si se opila si se opila so koj beshe bre ispadnata nikoj ne se sekjava kaj ste bile i kako ste si doshle doma? Zoshto ti dojde na pamet deka si siluvana? Ne znaam kako da reagiram na vakvi gluposti iskreno Chudni ste mnogu
Многу е рано за симптоми, посебно за да ти се гади, не верувам дека се случило нешто искрено. За друг пат, штом знаеш дека не памтиш ништо, немој да претеруваш со пиењето, не е само несакана бременост причина за грижа ако се случи нешто такво недај Боже.
За сигурно можеш да одиш на финеколог уште денес да те прегледа, и ако имало такво нешто сигурно не ви сакала бременост па за секој случај по препорака на докторнапиј се апче за ден потоа. И одговорно со пиењето! Знам, младост, лудост, расположение, хормони и плус алкохол згора, ама кога веќе пиеш имај обезбедено сигурна личност до тебе која ќе те врари дома. Знам сме излегувале сите и сме биле млади, ама вакво нешто!?!?!
Знам дека има апче за ден потоа ама веке 3-4 дена има поминато од тогаш...Сега најдобро би било да почекам уште 10 дена и да купам тест за бременост????Или што препорачувате?
Па девојче мило мало ке ти се гади другиот ден и ке ти се лоши а не затоа што си трудна него затоа што си се напила вечерта као што и сама кажа.
Ајде да не паѓаме толку у несвест. Се случило-се случило. @malamala , за симтоми ти е многу рано. Значи си ги умислуваш сега сигурно. И за тест ти е многу рано. Под услов да се случило оплодување дента, со тест на бременост најрано ке утврдиш 12-14 дена од оплодување. Тоа е време потребно да се вгнезди оплодената јајце клетка во матката и да почне да се лачи хормон кој што го детектираат тестовите за бременост.... За жал....ке имаш долги денови и ноки пред тебе..... размислувај многу у мегувреме...
Ajdeeee, mozebi sum siluvana :/ Daj ne ne lazi tuka, kazi deka si se opnala namerno Sto si se opila tolku ako ne si sakala da dojde do toa? Cim nemas pamet, sega cekaj 2 nedeli i pravi si test
Ако сакав да лажам можев да кажам дека сум се „опнала“ со дечко ми на последен ден од мензизот....Ја кажав вистината и барам совет оти сум во безизлезна ситуација...на никој вакво нешто не би му пожелила.
...jas sum sigurna deka najtocno bi bilo taka, no imam citano deka moze da pokaze 12-14 dena po zacnuvanje??
Eve i jas pak da si pisam vo petok odam ginekolog,sabajleto napraviv uste eden test i e povidliva || linija ☺
Cestitki, toa znaci hcg hormonot se zgolemil, taka da postoi bremenost. Za kontrola ne brzaj, kolku ti docni? Da ne odis po 100 pati, edna nedela da pocekas srcenceto ke go slusnes