Znaci se obrativ za mislenje da dobijam pred da pojdam na ginekolog a ne moras da odgovaras ako nemas soodveten odgovor...Imame pravo sekoj da prasa so misli bez razlika kakva mu e situacijata na nekogo dali seriozna ili za tebe duhovita...sepak fala
Prviot odgovor vo red..ama vtoriot veke nalikuva na ismevanje(barem jas taka go svativ) ! Kako i da e srekna bi bila ako ima nesto toa mi e najbitno...
Ајде хелп сеа на мене ми треба онака повеќе мислења. Мислам го знам одговорот и негативен е али да споделам со вас. Имам една девојка имавме секс пред неколку недели, со и без презерватив..... Јас не завршив во ниеден случај ни блиску до нејзе, и моментот на ејакулацијата со моментот од пенетрацијата имаше интервал од минимум 3 минути - првиот пат / партија. Втората партија беше со презерватив, го извадив надвор пред да ејакулирам во презервативот. И третата партија беше пак без заштита, а претходно мочав и пак надвор од нејзе на време ејакулирав. Сега после неколку недели и касни еве 4 дена , а меѓу тоа бевме на одмор ... јас мислам дека е промена на клима, плус мала настинка имаше, и не знам што се случува. Мислење?
Nie rabotime ama togas bese prv pat so svrsuvanje vo mene i od togas nemame probano da svrsi pak )Nekoi planovi da dosredime nekoi raboti i ne znaeme dali e pravo vreme za bebe,a i dvajcata sakame...a veke skoro dve godini ima od koga sme zemeni...Fala i ti imaj ubav den
Абе оно кога сака да фати ќе фати, ете судбина или незнам како да го наречам, има доста случаеви вакви, плус 3 пати едно по друго како што разбрав јас. Но мое мислење сепак е дека и касни од клима бидејки самиот организам менува клима вода воздух и слично, од х причини може да касни но сепак нели со резерва затоа направете си тест за да не мислете и да не се преоптерерувате.
Еве јас да си напишам за моите симптоми, пошто пред да затруднам темава ја имав препрочитано едно 100 пати и знам како им е на сите што очекуваат да видат 2 цртки секој месец. 3 месеци претходно се обидувавме, па ми најдоа полип и ми рекоа дека тешко ќе останам бремена, па затоа во јули си се опуштив и реков ај и така не се фаќа, во септември правам операција на полипот и после здравје Боже. Една недела пред да добијам приметив дека многу ми се повраќа од интензивни мириси, значи не можев покрај контејнер да поминам и веднаш се посомневав. Во истата недела почна да ми тече некоја проѕирна слуз која немаше ниту мирис ниту боја. На денот кога требаше да добијам направив тест и беше позитивен
Девојки дали имплантациското крварење е најчест симптом на бременост и дали задолжително се јавува кај секоја нова трудница?
Овој вид на крварење не е најчест симптом, т.е најчест е доцнење на циклус, болни и отечени гради, гадење, повраќање, вртоглавица. И не се јавува кај секоја нова трудница, кај мене воопшто не се јави.
Не е задолжително.Јас би рекла никакво крварење е најдобро во бременост Јас немав ни во двете бремености
јас со првата бременост имав симптоми уште пред да ми задоцни.Многу спиев,и на столче и во автобус си заспивав и пупките на градите ми беа многу големи и темни,друго ништо Аман кај секого е различно,може да си без симптоми па да си бремена
Јас немав никакви симптоми, ни гради ме болеа ни стомак и кичма... е на денот кога требаше да добијам имав некои боцкања чудни во долниот дел од стомакот (во матката)... и одма ми светна што може да биде... бидејки имав нередовна менстуација на 35-40 дена ми доаѓаше и не ни знаев дали ми доцни или не... почекав поминаа 42/43 дена од последна менструација (сеуште не ме болеа градите и стомакот, а обично пред да добијам многуууу ме боли) и направив тест кој беше позитивен
Jas treba za 4 dena da dobijam prethodnite meseci imav dosta iztazen pms ovoj mesec nisto od toa neznam sto ke bide ama se nadevam inaku sekogas me e tocna na 28 dena so sreka na site iscekuvalki
Zdravo Imam bolki vo dolniot del na stomakot isto kako za dobivanje...no napraviv 2 testa negativni bea + napraviv eden test preku krv isto negativen...Sto bi mozelo drugo da bide ovaa bolka?