Може те боли од прелада од промена на клима и такви ствари. Ништо страшно не е, се додека болките се тапи.
Jas mislev ti docni, bidejki prasuvas vo tema za bremenost. Inaku mozno e, eve jas momentalno imam pak nekoj problem so besikata i me stegase vcera jaka bolka vo stomakot... A denes vekje i bolka pri uriniranje. Imas i nekoj drug problem osven bolkata? Kako belo pranje, iscedok nekoj, mirizba neobicna?
Da ...eve deneska imam belo pranje. Nema nikakvi cudni mirizbi. Verojatno mozebi deka od deneska sum vo plodni denovi. Ne znam.
Ајде и јас да се изглупирам во темава. Пубертетлика сум уште иначе, дури одгодина 18ка ќе полнам, да си кажам пред се. Месец време сум немала односи. Менструацијата ми е нередовна и болна уште од кога добив прв пат. Ме болат јајниците пред да ми дојде, во текот на менструација и 2-3 дена од кога ќе ми заврши и плус ми трае околу 10-тина дена. Сум била на гинеколог за ова и типката ми кажа само "Немај гајле, ќе добиеш во скоро време". Во последно време имам чести вртоглавици, пупките на брадавиците ми се чинат поголеми, многу спијам, имам повеќе вагинален исцедок од обично и што ми е најчудно, јајниците многу ме болат и осеќам како да вибрираат. Мислев дека ќе добиам, но ништо. Последен пат добив при крајот на јуни. Мислам дека нема потреба да се плашам од бременост, ама ајде да ве прашам вас поголемите дадички и тетки
А кога беше на преглед сега скоро?И кога писледен пат си имала односи пред да ти дојде во јуни или после тоа.Ако е пред да ти дојде во јуни штом си имала менструација нема шанси да си.И тест дали имаш направено,ако немаш направи си.Макар што не мислам дека си штом имаш нередовна менст. немора да значи дека ти доцни.А и битното прашање е дали односот бил ризичен(без заштита и да свршил во тебе)Епа девојче памет во глава следечи пут.
Реков последен пат во јуни ми дојде, а пред еден месец и повеќе имав односи. Направи ја математиката. Јас само сакав да знам дали има потреба од страв. Не бери гајле многу за мене и мојот памет.
Ејјјј бре девојче смири си ги страстите немислев да се расправам туку најдобронамерно ти го кажав тоа -со памет.А ти одговори си ги прашањата што ти ги поставив сама на себе,штом несакаш са ги напишеш одговорите тука,и вајда ке си сватиш самата дали си или не си бремена.Извини ако те навредило тоа што сум ти пишала со памет,ако сте користеле заштита,а ако не сте користеле,а си решила да имаш односи и несакаш да бидеш мајка засега,ке мора да бидете поодговорни,водењето љубов е серозна работа и ако се сфати неодговорно може да има сериозни последици, колку и да изгледа поинаку.Пак ке кажам извини не ми беше одговорот да те навредам,ти побара совет и јас ти го дадов.
Devojki jas denes ni menstruacija ni pms nisto.den za ciklus mi e ama dali ke dojde neznam prv pat i ova da se sluci neznam dali za bebe da se raduvam ili da odam uloski da si kupam.nekoj so nesto slicno molam ako ima.blagodaram
mora da odis na ginekolog toa sto nemas redoven ciklus moze da e hormonalno poremetuvanje.ne smee da ti kasni tolku dolgo. i najvazno mora da se hranis zdravo prekini so dieti.pozdrav i sekoe dobro
Koga se javuva bolka vo grbot pri bremenost? vo prvite meseci ili odkako ke stane polodot pogolem pa od pritisokot sto se cuvstvuva?