Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Kje dobies :D od sto bi mozelo drugo...

2. malamala

malamala Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    mi zavrsi pred 6 dena...dali e mozno da imam vospalenie na besika i od toa taka da me boli?

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    220.654
    Може те боли од прелада од промена на клима и такви ствари. Ништо страшно не е, се додека болките се тапи.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Jas mislev ti docni, bidejki prasuvas vo tema za bremenost. Inaku mozno e, eve jas momentalno imam pak nekoj problem so besikata i me stegase vcera jaka bolka vo stomakot... A denes vekje i bolka pri uriniranje. Imas i nekoj drug problem osven bolkata? Kako belo pranje, iscedok nekoj, mirizba neobicna?

5. malamala

malamala Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Da ...eve deneska imam belo pranje. Nema nikakvi cudni mirizbi. Verojatno mozebi deka od deneska sum vo plodni denovi. Ne znam.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    I pri ovulacija, plodni denovi znae da naboluva stomakot :)

7. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Ајде и јас да се изглупирам во темава.
    Пубертетлика сум уште иначе, дури одгодина 18ка ќе полнам, да си кажам пред се. Месец време сум немала односи. Менструацијата ми е нередовна и болна уште од кога добив прв пат. Ме болат јајниците пред да ми дојде, во текот на менструација и 2-3 дена од кога ќе ми заврши и плус ми трае околу 10-тина дена. Сум била на гинеколог за ова и типката ми кажа само "Немај гајле, ќе добиеш во скоро време". Во последно време имам чести вртоглавици, пупките на брадавиците ми се чинат поголеми, многу спијам, имам повеќе вагинален исцедок од обично и што ми е најчудно, јајниците многу ме болат и осеќам како да вибрираат. Мислев дека ќе добиам, но ништо. Последен пат добив при крајот на јуни. Мислам дека нема потреба да се плашам од бременост, ама ајде да ве прашам вас поголемите дадички и тетки :D

8. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    ПОДРШКА ЗА СИТЕ ШТО ОЧЕКУВААТ II ,ПА И ЗА МЕНЕ:) УТРЕ ТРЕБА ДА НЕ МИ ДОЈДЕ :devil:УФ,КОЈ КЕ ИЗДРЖИ (hollest)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    4.604
    А кога беше на преглед сега скоро?И кога писледен пат си имала односи пред да ти дојде во јуни или после тоа.Ако е пред да ти дојде во јуни штом си имала менструација нема шанси да си.И тест дали имаш направено,ако немаш направи си.Макар што не мислам дека си штом имаш нередовна менст. немора да значи дека ти доцни.А и битното прашање е дали односот бил ризичен(без заштита и да свршил во тебе)Епа девојче памет во глава следечи пут.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Реков последен пат во јуни ми дојде, а пред еден месец и повеќе имав односи. Направи ја математиката. Јас само сакав да знам дали има потреба од страв. Не бери гајле многу за мене и мојот памет.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    4.604
    Ејјјј бре девојче смири си ги страстите немислев да се расправам туку најдобронамерно ти го кажав тоа -со памет.А ти одговори си ги прашањата што ти ги поставив сама на себе,штом несакаш са ги напишеш одговорите тука,и вајда ке си сватиш самата дали си или не си бремена.Извини ако те навредило тоа што сум ти пишала со памет,ако сте користеле заштита,а ако не сте користеле,а си решила да имаш односи и несакаш да бидеш мајка засега,ке мора да бидете поодговорни,водењето љубов е серозна работа и ако се сфати неодговорно може да има сериозни последици, колку и да изгледа поинаку.Пак ке кажам извини не ми беше одговорот да те навредам,ти побара совет и јас ти го дадов.

На kukla21, ocicka2014, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Бреееее колку лесно се увредуваат ова тинејџериве...да се чудиш. "Ем шуто, ем боде"!

На kukla21, Mishela, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Bebaa ti sto napravi,msm ako ne e tajna de :) :P

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Da ti kazam pravo temava nee za glupirajne|(

На Lisa_Maja, joy1, only44you и 4 други им се допаѓа ова.
  15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    4.604
    :)Не е тајна бе пишав тука дека не бидна инсеминацијата,здравје во септември инвитро.

16. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    aaaa epa ne sum videla aj poveke sreka nareden pat

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. naty32

naty32 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    26
    Devojki jas denes ni menstruacija ni pms nisto.den za ciklus mi e ama dali ke dojde neznam prv pat i ova da se sluci neznam dali za bebe da se raduvam ili da odam uloski da si kupam.nekoj so nesto slicno molam ako ima.blagodaram

18. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    mora da odis na ginekolog toa sto nemas redoven ciklus moze da e hormonalno poremetuvanje.ne smee da ti kasni tolku dolgo. i najvazno mora da se hranis zdravo prekini so dieti.pozdrav i sekoe dobro

19. malamala

malamala Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Koga se javuva bolka vo grbot pri bremenost? vo prvite meseci ili odkako ke stane polodot pogolem pa od pritisokot sto se cuvstvuva?

20. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    mislam deka koga e pogolem plodot amo moze i na pocetokot vo dolniot del od grbot da boli