Eve devojki i jas da se vklucam vo temava, jas imav odnosi skoro 2 nedeli pred da dobijam so obid za zacnuvanje sto znaci toj svrshi vo mene i mislam deka mi bea plodni denovi. Posle toa, znaci posle dve nedeli otprilika mi dojde redovna menstruacija koja traeshe redovno 5 dena. Prva den od taa menstruacija mi beshe na prvi avgst. Sega pred 4 dena mi dojde pak vo ist mesec i toa ne tolku obilna menstruacija tuku taka pomalku od redovnata ali so crvenikava boja. Koga mi pokaza malku krv od poslednava segashna menstuacija napraviv test koj se pokaza negativen. Testot go napraviv posle prvata mokraca bdejki nemav trpenie. Inaku sega veke mi zavrshuva ovaa prerana menstruacija i gradite mi rastekoa, ali stomakot uste mi e poduen kako balon. Da napomenam deka trebashe da se zememe so deckoto ali nishto ne bidna jas zaminav kaj rodnini vo drug grad. Imam ushte somnezi deka sum bremena bidejki nikogash ne sum dobila prerana menstruacija i sekogash mi bila na vreme. Da napomenam deka pred da ja dobijam ovaa poslednava prerana menstruacija imav odnosi i toa dosta zesko i strasno beshe. Please sovet love you.
Pa cestitam za zeskata i strasnata nok i drug pat viknine na snimajne cccc i sigurno ne si bremena koga vejce si dobila pa duri i 2 pati
me interesira nekoj koja koja veke ima trudnicko iskustvo da kaze za bolkite vo grbot dali se javuvaat vo prvite meseci ili pokasno?
Ti devojce neli dobi? Sto tuku prasuvas po forumov, ili ocajna si sakas da si bremena ili neznam sto e rabotava Ako dobro se sekjavam ti bese taa koja misli deka ja siluvale, no ne e sigurna neli dobi bre devojce? Odi na ginekolog koga vekje tolku se somnevas, nie tuka na gravcinja ne gledame Inaku eve ja bolki vo grb dobiv tek koga mi ripna stomakot povekje, znaci epten koga se gledase vekje deka sum trudna
Koga gi davaat emisiite,jas pred da se omazam nonstop si ja gledav TLC no sega koga i da pustam nikako da gi zacekam
Ocigledno ne sakam da sum bremena.... ama imam bolki vo dolniot del od stomakot + mnogu mi e poduen i imam bolki vo dolniot del od grbot. Na testot za bremenost ispadna deka e negativno. Na predhodnite postovi celta mi bese da doznaam dali po eden mesec po zacnuvanje vakvi siptomi se javuvaat ili treba ovie simptomi da se sosema nesto drugo na primer vospalena besika i bubrezi.
Разбираме дека со евентуална вест за бременост сакаш да го вратиш дечкото со кој не се зедовте, ама тешко...
denes doktorkata ne beshe tamu za da dadam krv, pa duri ponedelnik se somnevam bidejki ednash imama abortirano a bev so menstruacija do 3 ti mesec a i vo familija im se takvi bremenostite, pa imam strav da ne mi se ima fateno bidejki plodni denovi mi bea koga se obiduvavme. samo na krv ke pokaze ako ima neshto uff.
Kako toa ti e strav dane se ima fateno a ste se obiduvale za da ostanis bremena ?? Dobro be ti znajs sto sakas ili ti e interesno da abortiras?
Девојко господ нека ти е на помош.... јас немам зборови за сето ова што го читам, неможам да поверувам какви се луѓе постојат. Да ти дадам еден искрен совет под хитно да одиш на гиниколог а евентуално успад посети и психијатар ова е најдобронамерен совет.
ne mi treba psihijatar, znam tocno sto da pravam. Samo mi trebashe sovet dali nekoj mozebi imal slicno iskustvo pa da podelime.Inaku abortusot e mnogu o damna ne e od ovoj decko. toa e sekoj ima razlicen zivot, kako vikaat zivot pishe roman.
Да си провериш за најсигурно и најбрзо преку крв, ако ти се чека на гинеколог подоцна. А има случаи когс жената и по цела бременост си има менстдуација, а ова крварењето може да ти е имплатациско крварење кое се ја ува кај некои во рана бременост. А некои универзални симптоми за бременост искрено нема, тоа што било кај мене кај друга го нема кај трета сосем друго и така до бескрај. Искрено ти посакувам среќа што и да ти се случи!
Vaka kolku sto razbrav psm do sega si dobila dva pati,negativen test e sto dr treba da napravis za da bides sig deka nesi.Ako imas dr cel podobro kazi otvoreno ne da ne matkas ovdee pijana si bila,de siluvana,pa ne si pamtela,pa grbot te bolel.Ej devojki ozbilno jas imam cisti me bolat jajnicite i grbot mozno li e da sum bremena a baska 2dena mi se gade svasta.Kako prvo da si se stepala ke pamtis a ne pa da bides siluvana
Да си знаела ТОЧНО што правиш немало ни да се доведеш до ситуација да абортираш, немало ниту да се пијаниш и да не се сеќаваш кој и што ти направил, ниту пак намерно да се обидувате за бебе за да потоа сватиш дека не требало воопшто ни да се обидувате итн итн. Да, точно знаеш ти што правиш.
Чекај малце.Како тоа си абортирала бременост во која си крварела до трети месрц?Зарем прават абортус легално и после трети месец?