Сакам да прокоментирам за тоа дека тестовите никогаш не излегуваат лажно позитивни. И јас го имав тоа мислење, ама пред една недела едно девојче ми кажа дека пред скоро време им се скинал кондомот, а таа не сакала да се напие Норлево. Когам почнало да и доцни решила да направи тест, кој искочил позитивен, после него направила уште еден кој исто така бил позитивен. Почнало да ја фаќа паника, почнала да мисли како да каже на нејзините, ама прво отишле со дечко и на преглед и гинекологот и рекол дека не е бремена и дека тие тестови што таа ги правела, секогаш, ама баш секогаш покажувале позитивно. Инаку, ги цитав сите постови тука и почна малце да ме фаќа паника, што да правам паничарка сум... Пред еден месец со дечко ми ни пукна кондомот и една недела пред да добијам крварев ама како кафенишкаво, секако ме фати паника па одма алармирав на форумот, макар да мислев дека е од Норлевото и добив, фала богу 2 недели подоцна... Сега пак почнав да се плашам да не сум добила и покрај а сепак да сум бремена или немам потреба од грижа? п.с. Норлевото го испив после пола саат, така да мислам дека сепак би требало да е ефикасно...
Треба да ми дојде околу 23-24 ти овој месец ама многу се испаничив, не сум мала ама не сум ни спремна за дете
Девојки да ве прашам последен пат јас имав менеструација на 14 фебруари и март ми касне и си помислив да не сум бремена ама не го сфатив тоа толку сериозно си велев ај ке по4екам на крајот на месецот да направам тест и кога направив ми излезе позитивен.Но после една недела кога станав осетив болки во стомакот мислам седев на фотелјата и кога станав прокрварев и цел ден другиот ден пак и ме однесоа во стип на др.Органдијски и тој ми реце дека плодот сто бил во мене не одговарало со последната мен. факти4ки дојдело е до тој степен на развиванје и престанало е и потоа кога се вративме ме болесе многу стомак ве4ерта па не се трпеа ти болови. И станав да одам у вц и осетив дека ми падна плодот односно ми се слу4и спонтан абортус и др ден отидовме на доктор и ми ре4е дека тоа се слу4ило и нема потреба да се 4истам и ми ре4е дека сега тоа сто ке те4е ке ми биде како мен.а ако за 5 дена не ми престане да одам пак.и сеја на мене до недела ми престана а денес сабајлето кога отидов во вц пак имав крв мислам не 4иста крв како каловина несто сто да правам нормално ли е плсс помош
срц оди си на доктор ќе ти даде апчиња за да престанеш да крвариш не зимај све на твоја рака а од што дошло до спонтан?
imam edno prasanje...posledniot menzis mi bese na 17 mart,a sekoas dovivav porano. so decko mi ne koristime zastita i ne vnimavame a pocnav mnogu da cuvstvuvam zamor i gadenje..pravev test i pokaza negativen...ima li sansi da sum bremena? [mod-kirilica:3ah9r167][/mod-kirilica:3ah9r167]
напрај утре уште еден тест со првата мокрача и гледај денеска да не пиеш мн течности.....ако биде негативен немаш потреба за грижи можеби од самата помисла дека можеби има нешто ти касни......опушти се малку
Devojki Mala pomos! na drugarka mi i docni edna godina ... napravila nekolku testovi za bremenost i sitee bile negativni! zasto i docni?
Додека купувала тестови неколку пати, најдобро ке било само еднаш да посетела гинеколог. Нека не чека, не се тие работи за играње, ниту за наше нагаѓање што може да и биде.
Најдобро е да си посети гинеколог, можеби се работи за некое хормонско пореметување, и други причини, а не е само ако ти касни дека си бремена, може да ти касни и од преголем стрес....
Имам едно прашање во име на една моја другарка,јас неможам да и помогнам а таа се плаши да оди на гинеколог,па би ве замолила доколку знаете нешто да и кажете.Таа имала односи на четврти ден на циклус,потоа крварењето продолжило уште 3 дена и толку,нејзиниот дечко свршил во неа.Таа сега се прашува дали можеби е бремена.Од последниот однос таа осеќа голем замор и постојано спие.Ако знаете нешто околу ова пишете.Поздрав
Ако другарка ти има исто толку години колку што тебе ти пишува на профилот (30) срамота е да поставувате вакви прашања. Ќе разберев ако имавте 16-22/23 ама на 30 од. сум без коментар. да не бидам офф мислам дека нема место за паника, ама никогаш не се знае. Затоа се тука докторите
искрено немислам дека направив грев со прашањево и негледам зошто критикувате толку.Таа да беше гинеколог немаше да поставува прашања,макар што искрено и јас мислам дека не е возможно да е бремена...
denes bev na doktor mi re4e deka nemalo ostanato nisto od plodot mi dade edni tableti da pijami ak ne prestane pak da odam a ako mi prestane od koga ke gi ispijam ke mi dojde normalna men. pa koga ke mi prestane da odam da mi zemat bris i taka pozz