Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Pozdrav devojki, i idni mamicki :) so mm se obiduvame za baby no ne mnogu dolgo... Ovoj mesec gi iskoristivme site plodni denovi, i odma posle nekolku dena pocnaa da me bolat gradite i da osekjam tapa bolka vo dolniot del od stomakot... Neznam sto da mislam, bidejki i predhodno mi se ima istovo slucuvano no bilo pms... Koga mislite deka e pametno da napravam test? Pominati se edinaeset dena od prviot obid a treba da (ne) mi dojde na 15... Dali moze da se proveri so beta hcg olku rano i dali znaete od prilika kolku pari e?

2. cvetelina

cvetelina Истакнат член

здраво како сте сакам за еден совет да ве прашам требаше на 14 /09 да ми дојде т.е да неми дојде но на 6 имав мало крварејне како розовко еден ден и сега малце само како кафеавко имам многу апетит и подуен мие стомакот дали е мозно да сум останата бремена дали некој има вакво искуство поззз

3. sonckam

sonckam Активен член

Neee nema sansi na mene taka mi dojde prvo nekolku kapki krv potoa 4 den akafeavo i posle 10 dena mi dojde normalna menstruacija :)

4. joy1

joy1 Форумски идол

Како нема шанси?
    Немала класичен циклус туку само розево-кафеав исцедок еден ден кој можеби е инплантациско крварење.

5. sonckam

sonckam Активен член

Значи мене коа ми дојде така кафено со неколку капки крв бев испаничена до бесвест дури и дечко ми го испаничив мислејќи дека сум бремена.Потоа отидов на гинеколог и ми рече дека е менструација.Бидејќи не бев сигурна (не ме гледаше на ехо) отидов кај друг гинеколог и таа ме прегледа на ехо и рече дека немам ништо и еве денес најнормално ми дојде :)

6. DONNA_M

DONNA_M Нов член

Imam poduenost vo stomakot, znaci mnogu mi e tvrd i custvuvam kako nekoja ttopka tvrda vnatre...nikojgas ne mi e bil vakov imam ramen stomak....imav odnosi no posle mi dojde menstruacija no mi traese 3 dena a voobicaeno 6...sum citala deka moze da si bremena no da ti dojde nekolku pati menstruacija...dali toa e tocno ili ne mnogu sum voznemirena :(((( imam samo 20 godini :(((((((

7. joy1

joy1 Форумски идол

Каков секс имаше?Заштитен или не?

8. Adeline

Adeline Популарен член

Jas mislam deka e mozno

9. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

јас незнам што да мислам веќе. ќе пукнам од нервоза додека да отидам на контрола. значи имав крварење само 4 дена и тоа првите 3 дена со многу намален интензитет, а 4 ден само кафеаво имав. после 2-3 дена имав нагони за повраќање. исто така и мали вртоглавици имам и ми се спие многу. ми викаат штом си краверела 4 дена тогаш нема шанси да си бремена. не сакам да правам тест за да не се разочарам? некој со слично искуство?

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Abre ivance podobro ti e da si napravis test od kolku da se nerviras.. sto ti vredi vaka nepravis test dane se razocaras a vamu nervozna si ??.. daj napravi test i daj boze da e pozitiven

Fatalnata likes this.
  11. nevenask

nevenask Истакнат член

i jas nekako taka se osekjam, imav dobieno ama samo 3 dena, a odma posle toa gadenje, nekoi slabi vrtoglavici. inaku, i mene ne mi se zema test, mi nema nekako logika so dobieno da moze da sum trudna i si vikam aj da ne si se lazam. taka da, ke pricekam da vidam ponatamu

baha likes this.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Najubavo Eden test da si ja resite dilemata

zalosna likes this.
  13. bobi2121

bobi2121 Нов член

chitav deka e mozhno zabremenuvanje i od predsemenata technost, nego dali mozhe da se zabremeni bez da se skine..

LoVeR likes this.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ова се бабини приказни, и уште еден доказ дека старите не треба да се слушаат. Во нивно време правеле глупости, оти не знаеле, и се мислеле мудри премудри, и до ден денес солат памет и попаметни од докторите се прават. Ако квасецот ја забрзува менструацијата и предизвикува крварење, тогаш ДА - ја ризикуваш својата бременост. И убаво кажаа, прво што се кажува на бремена е да одбегнува топло заради зголемен ризик од спонтан абортус. И таа твоја фамозна стара тетка можеби си предизвикала спонтан, предизвикувајќи крварење за кое мислела дека е менструација. Девојчињата не абортираат во топла бања затоа што секако има поотпорни жени и поотпорни бремености, ама тоа не значи дека не е ризично. Има жени и се дрогирале за време на бременост па родиле... ама тоа не значи дека не е ризик за бебето и бременоста!!!
    Те молам, ако си одлучила да веруваш во старите приказни на бабите кои немале друга работа освен да седат и да измислуваат, не им давај совети на девојките тука кои не дај Боже може и да послушаат. Се знае како се проверува бременост - ќе си почекаш да задоцни и ќе си направиш тест, а такви старовремски глупости нема смисла да се прават денес кога тестот кошта петпари. И додека им се потсмеваш на поскусните кога велат дека тоа што го кажуваш не е во ред со зборовите '(gospod da cuva so nema da slusnam)' , јас за твоето ќе речам: Господ да чува, што нема да слушнам!!!

Draginja, Ninichka, MilaP and 3 others like this.
  15. bobi2121

bobi2121 Нов член

nekojj ???

16. jacqueline.s

немате гајле, продолжете да се триете, нема да направите бебе!!!

17. bobi2121

bobi2121 Нов член

vleguva do tochkata na bolka, ne e skinata, nadvor svrsuvanje, nego saat vreme chitam za taa predsemena technost, istaknat chlen si :) konechen odgovor ne e mozhno od taa technost ??

18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Пред конечниот одговор може ли да повикам пријател?

vitamina and joy1 like this.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Од предсемена течност постои мала шанса да остане трудна, ретки се случаите. Теоретски сите викаат дека може, ама незнам некоја вистина така да останала трудна.
    Ако не е скината и плус свршување на страна, нема шанси за бременост.

20. jacqueline.s

Абе види, ако се забременуваше од предсемена течност сите ќе беа бремени, АМА пошто вие машките сте малку така, нестабилни да речам, па некогаш 'ви се греши', па ќе ти кажам дека НЕ се забременува од предсемена течност (вака дека истакнат член, сигурно многу морам да знам, нели), али за да не ти се згреши, ќе си користиш кондом, па и не е битно до каде ќе влегува!!!