Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    не е можно штом не свршил внатре, ама за да не се потресуваш вака понатаму користете си кондом постојано

2. bubamarche711

bubamarche711 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Znaci toa slabo krvarenje moze li nekoj da mi go objasni , jas mislam deka dobiv amaa ne mi techs uste ,amaa krvta ne e bleda tuku normalna , Dali e toj znak? Ii Dali moze spermata na 15 god da bide plodna?

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Не спермата не е плодна додека не стане полнолетен, значи страшно прво едуцирајте се после е.... се

На naturally, Daleron, Draginja и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Дали некоја од вас имала симптом како настинка, течење на носот? Јас бев на гинекологи се потврди дека сумм бремена и заборавив да ја прашам што да правам, не чуствувам дека ептен сум настината, не ми е ладно, само носот вчера ми течеше повеќе, денес многу малку. Дали некоја го имала ова и што пиела?

5. Mina Mouse

Mina Mouse Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Не ми е јасно како се впуштате во сексуални односи, а немате ни грам едукација нити одговорност за постапките кои ги правите!Сите сме поминале низ истото пубертет и луди хормони, но прашање од типот дали е плодна?И ти си плодна и тој е плоден и внимавајте и пазете се зашто после ебење нема каење.

На naturally, Draginja, Vennera.aa и 4 други им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    На 15 не е плодна, ама на 15 и пол, веќе е плодна... незнам тој баш, 15 и колку месеци има? :rofl:
    Абе одете играјте со барбики и количиња.... само што проодиле, секс имаат. Загревови!!!

На Daleron, Draginja и Fatalnata им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Nie od 20 septemvri otkako mi zavrsi imame sekoj bozji den I svrshuva vnatre :) sega treba za 7 dena da NE dobijam. Se osekjam mnogu umorna nemam sila za nisto I sekoja sitnica me nervira. Osekjam kako nekoja riba da mi plovi po stomakot, naduen mi e a imam I povremeno kako blagi bolki nesto kako za dobivanje. Za test ke pocekam uste nekoj den. Sto mislite?

На Draginja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.598
    Допаѓања:
    76.829
    Pa za da ne se razocaras bolje da cekas docnenje, se e mozno dokolku probuvate za bebce. Taa poduenost moze da e i znak za dobivanje, psihata strasna raboti pravi, duri i od tolku mislenje moze i da ti zadocni a da ne si trudna. Opusteno ne misli na toa i cekaj da ne dobies :)

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  9. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    100
    Од една страна сакам да им се помогне на неедуцираниве деца што пишуваат по форум, од друга страна почнувам да се нервирам. Не може ли да се отвори специјално некоја тема за нив - „Има ли шанси да сум трудна?“. Мислам, овде има сериозни девојки и жени кои си мачат мака со зачнување, спонтани абортуси, неплодност и така натаму, некои со години, па кога ќе видам нешто од типот на: „Само се галевме, ми сврши ваму, ми сврши таму, има ли шанси да сум трудна, збудалев од страв“, сериозно ми пречи.

Прво, има деца по 14-15 години, што реално уште не треба ни да мислат на секс; второ, не внимаваат на заштита и после се распрашуваат по форуми; трето, во дел од коментарите има тотално непознавање на основни работи што треба да се знаат од општа култура и четврто, читаат личности што умираат од желба, а не можат да имаа дете додека некој пристапува на работата со страшна безобѕирност, несериозност и ладнокрвност. Не знам дали само мене ми пречи ова ама ми пречи. Мислам, прво читам коментар за жена што плаче затоа што по којзнае кој пат имала спонтан, а веднаш по него коментар за 15 годишно девојче што дечко и и’ свршил на стомак и ХЕЛП дали сум трудна (facepalm)

На fairy88, newring86, nevenask и 6 други им се допаѓа ова.
  10. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    100
    Те цитирам тебе, но им се обраќам на сите девојки со слични прашања и коментари :) Дај Боже да си трудна и да си дочекате бебче најбрзо што може. Ич не сакам да те разочарувам и да ти го кршам филмот, од дното на срцето ти посакувам навистина да си трудна затоа што точно знам како се чувствуваш. Но, во случај да не си, би сакала да кажам нешто што можеби ќе те разочара сега, а ќе направи да си многу помалку разочарана кога ќе добиеш или ќе направиш тест со негативен резултат.

Мозокот и пустата желба, како што пишаа погоре, се чудна работа. Ние почнавме да пробуваме пред 3 месеци, не е воопшто многу време ќе си речеш, но кога ќе почнеш да „работиш на случајот“, одеднаш ти се раѓа некоја голема желба и мозокот постојано ти е таму. Првиот месец кога почнавме да пробуваме, веќе бев 2 дена после овулација и знаев дека нема големи шанси ама читаш за случаи каде што фаќа од прва и на неплодни денови и си влегуваш во филм. Јас бев убедена дека сум трудна и гледав куп симптоми кај мене :D Сега се смеам ама не ми беше толку смешно тогаш.

Значи, прво бев претерано уморна, ми се спиеше во 20.30-21.00 навечер, целата бев млитава, имав некое боцкање во јајници итн. Кога добив бев толку шокирана и разочарана што не ми се веруваше. Вториот месец пак почнав да си умислувам симптоми и на одмор добив 3 дена порано - сите надежи ми паднаа во вода. Минатиот месец, бев 100% сигурна дека сум трудна. Обично имам многу лесен циклус, скоро без никаква болка. Минатиот месец имав ТАКВИ главоболки, типично хормонски, да не можев да заспијам навечер 4 вечери по ред. Ми се повраќаше дури од болка. Ми доцнеше 3 дена, градите ми беа подуени, ми се гадеше од одредена храна... И можеш да го замислиш разочарувањето кога добив со доцнење од 3 дена. И сега месецов, еве пак си приметувам симптоми, иако ми заврши пред само 10 дена. Што е најинтересно, симптомите секој месец се различни. Скоро како мозокот да научил лекција од минатиот месец и знае дека не е тоа, па смислува нешто ново. Еве што ми се случува сега: првпат ми се гади од одредени мириси, значи од самиот мирис; скоро секој ден после ручек имам тегоби како од прејаденост (мачнина, дури нагон за повраќање), а не се прејадувам; се чувствувам некако како постојано да не сум 100%, а обично сум затоа што работам по 10-12 саати на ден и сум физички активна од 4 до 5 дена во неделата и така натаму.

Нема да ти речам НЕ МИСЛИ НА ТОА како што обично викаат затоа што кој бил во ситуација знае дека не можеш туку-така да не мислиш на тоа. Обиди се само додека да дојде време за добивање да не обрнуваш внимание на симптоми. И немој да правиш тест предвреме - од тоа поголемо разочарување нема, ако излезе негативен.

П.С. Докторите не препорачуваат секс секој ден затоа што спермата нема време да се обнови. Сите советуваат барем преку два дена.

На fairy88, ♡BuBaLe♡, newring86 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Draginja

Draginja Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    49
    Kako ne ti e sram voopsto da prasas vakvo nesto. Gi preteravte granicite. Nemate ni znaenje od opsta kultura a se e.ete ko zajci. Sramota

На bebaa, Fatalnata и nevenask им се допаѓа ова.
  12. Draginja

Draginja Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    49
    I've got the same filling and by the way-bremena sum... Zemi si test i neka e dobra misla ako ima nesto. Pozz[/QUOTE]

13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    [/QUOTE]

Se nadevam deka I kaj mene e taka :D ke znam za dva dena ako ne dobijam

На Draginja и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. DaniAna

DaniAna Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Zdravo poveke pati imam pisano na drugi forumi ne sum dobila komentar ... imam mnogu redoven ciklus od 28 dena nekogas se slucuva da mi dode od 25 den , a ednas mi se sluci na 30 dosega no pretezno mi doaga na 28 den. Imam 30 god i so soprugot probuvame za prva bremenost veke kontinuirano 1 godina i nema nisto. Vo septemvri ciklusot mi bese porano na 24 ti den t.e. na 3 . 09 . cel mesec bev preopteretena so rab i iskreno nemav ni pomisleno na odnosi imavme samo ednas na 27 septemvri a veke na 30 ocekuvav sleden ciklus togas ke bese 28 ot den, no nedobiv napraviv test posle 4 dena i bese negativen.Na 5 oktomvri t.e. na 33 den od ciklus imav samo crvena krv koga se brisam.na 6 pak utroto imav poftorno isto no vecerta imav poveke i na vloska.na 7 nemav nisto se do vecerta vecerta veke temna kon kafena krv. od 7 pa se do vecerva imam kafeavo. nepoftoriv so test bideki mislam deka e nekoa infekcia.i da napomenam koga ocekuvav da imam ciklus i imav kasnene od 6 dena imav strasni bolki vo stomakot okolu papokot nokta mi dadoa infuzia i utroto proveriv krvna slika rezultatot ne e ok imam slabo zelezo 5,3 mi e i vo mokrakata acetone mi e so dva plusa . piev almacin za mokracata ,a za krvta mi dadoa tot hema. Dali e mozno od slabite rezultati da mi se poremeti i mi kasnese ciklusot ili ... ? Bi sakala da e se vo red i da mozam da ostanam bremena no i zelbata za seks mi e drasticno namalena neznam sto mi se slucuva poslednive meseci ... dali od stres , zamor ili neznam od sto ?

15. LadyKaneswaran

LadyKaneswaran Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    31
    Можеби овие симптоми немаат врска со бременост и само си халуционирам но мора да прашам. Имам 19 години. Веќе цела недела ништо неможам да јадам, дури од супа почна да ми се гади :(. По цели денови имам нагон на повраќање но не повратив ни еднаш а се будам и ноќеска од тоа што ми се гади. Менструацијата ми е редовна, единствена промена е што последниве 2/3 месеци крвта е доста посветла а се појавуваат и кафеави дамки. И анемична сум за жал уште од малечка, не знам точно. А и слаба сум и ова со јадење досега ми се нема случено.. Друго не знам што да напишам.
    Се извинувам однапред доколку мислите дека е бесмислено прашањево но би сакала да знам ваше мислење.
    Благодарам.

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Да си посетиш гинеколог и да си провериш дали е се во ред... најбитно е ехо преглед, брисеви и хормони да испиташ. И појачај си го железото. Што поздрав организмот тоа повеќе желба за секс, и поголеми шанси за бременост ;)

Си имала ризичен однос? За посветлата крв, испитај крвна слика, можеби си моментално со послаби резултати, и гледај одржувај си го здравјето.

17. Draginja

Draginja Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    49
    Se nadevam deka I kaj mene e taka :D ke znam za dva dena ako ne dobijam[/QUOTE]
    Togas ke cekame ubava vest ;):)

18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Togas ke cekame ubava vest ;):)[/QUOTE]

Nisto od ubavata vest .. Dobiv! I toa za baksuz dva dena porano ! A bas imav golema nadez za mesecov...

19. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    100
    Да не се повторувам, ти пишав во минатиот коментар - ми се случи баш истото, на толку надевање на одмор добив 2-3 дена порано. Ама верувај ми дека е подобро да добиеш 2 дена порано отколку 2 дена покасно затоа што тоа ми се случи минатиот месец. Секогаш ми е редовно, некогаш дури и предвреме добивам и кога видов касни 3 дена, си реков готово, тоа е! Не можам да ти опишам колку се разочарав тогаш.

Не дека моиве совети се нешто посебни и генијални :) зошто ни јас еве три и пол месеци како пробуваме не сум трудна, но чисто да си знаеш за во иднина од она што ме советувале или сум прочитала до сега: секс не секој ден, преку еден или два за да има време спермата да се „регенерира“; почни да си пиеш фолна киселина ако уште не си почнала, може да се пие со месеци пред бременост и полека го подготвува телото; обрни внимание на плодни денови и ако можеш темпирај однос баш на денот на овулација; пробај да намалиш кафиња ако пиеш; фино би било некоја физичка активност. И моли си се :) И јас еве пробувам, па ќе видиме - се надевам дека ќе даде Господ :)

На Draginja, Bebulleee, Adeline и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ne gubam nadez samo neka bide sto pobrzo I da nema nekoj problem za zacnuvanje..sega moram da se opustam I relaksiram .toa e :)

На Draginja му/ѝ се допаѓа ова.