Zdravo na site, jas sum nova vo ovoj forum, imam edno prasane. Posleden pat imam dobieno, na 5 septemvri, a rizicen odnos ( so ejakulacija vnatre)sum imala na 8 ovoj mesec, so pomislata deka nema sansi da se sluci nesto, nema plodni denovi, po sto trebase tie denovi da dobivam. Inaku imam podolg ciklus, od 30 do 35 dena. No eve nemam nisto, osven malku ko svetlo rozov iscedok pred nekolku dena. Go teram veke 42 den. Test napraviv pred dva dena, bese negativen. Imam bolki vo dolniot del od stomakot, mi se povraka, a deneska strasno me bolese glava, uste me boli. Dali ima sansi za bremenost? Inaku imam dve deca. Ova mi e prv pat vo zivot, da si dozvolam nezastiten seks, a da ne planiram bremenost.
Мислам дека имаш шанси за бременост. Секако, рано е за симтомите што ги наброја. Направи повторно тест или најпаметно посети гинеколог. Може и за нешто друго да станува збор.
Јас треба за 8-9 дена ама немам големи надежи месецов, не знам зошто. Дали полека месец за месец се обесхрабруваш и по малку губиш надеж, не знам. До пред 5-6 дена си наоѓав некои утешни симптоми, пецкање во јајници, гадење после јадење, одбивност кон одредени мириси ама еве со денови нема ништо. Напротив, ми се исфрли малку лицето, 3-4 точки, како и обично пред добивање. Болка во гради никаква, нешто карактеристично нема. Месецов сменивме стратегија; првиот месец одевме само на секс во сите плодни денови, 6 дена по ред, па после дознав дека не требало така оти спермата губи квалитет, башка не знаев дека треба да се лежи и станував после 5-6 минути. Вториот месец почнав да лежам после секс и апстиниравме недела дена пред плодни, па во плодни преку еден. Третиот месец се фокусиравме на трите најплодни денови ама искористивме и неколку други. Ништо. Еве сега четврти месец, гледам да лежам по пола саат после секс (минимум) и откако ми заврши имаме секс на секои втори ден или максимум трети (само еднаш или двапати). Ако ни ова не успее, мислам дека следниот месец веќе нема да знам како да пристапам Немам веќе идеи. И знам дека е рано за проверки и чуда, четири месеци наводно не се ништо ама не сум тој тип што може да чека и да се прашува да не нешто не е во ред. Тест немам намера да правам, го мразам моментот кога треба да погледнеш и да видиш една цртка. Кога ќе дојде време, ќе чекам да доцни најмалку 4-5 дена, па после. Минатиот месец ми доцнеше три дена, па на крај добив.
Pa ne mora sekoj mesec razlicno da pristapis, jas kolku sto znam, treba sekoj vtori den da se ima seksualen odnos, da se lezi posle seks, i najvaznoto, iako znam deka za.sekoja od nas e mnogu tesko, da si opustena vo vrska so bremenosta. Ne gubi nadez, samo napred. Sto e tvoe, ke si dojde
Знам дека не мора ама јас сум тип што секогаш сака да верува дека ги држи работите под контрола, дека може да најде решение за се’... А тоа во случајов не чини и знам дека мора да се прифати дека не зависи се’ од нас, дека треба да се препушти, дека има Некој поголем од нас и тоа што треба ќе си дојде кога ќе биде вистинско време.
Zdravoo devojkii .. Sakam vashe mislenje.. Na 13 imavme odnosi so deckomi so zastita .. Ama vo megjuvreme osetiv koga ko istavase kon.. Ligavost dolu Na 15 Mi dojde menstruacijaa I imam strasni bolki vo dolniov del od stomakov ..imam vrtoglavici I Mi se gadit .. Mislenjee plss :/
Ako si imala menstruacija, ne veruvam da ima bremenost. Sigurno zaradi menstruacijata ti se gadi. Sansite se recisi nevozmozni da si btemena
Nikogas predhodno ne sum imalaa gadenje I vrtoglavici pred da Mi dojde .. Evo vejke 5 godini dobivam redovno I se si e OK .. Ova prv pat Mi se desava .. Ne Mi e jasnoo .. :/
Жени ве молам за совет ,мислење.Минатиот месец имав добиено на 14 .Овој месец еве уште немам добиено , сабајле имав како кафеав исцедок ... направив тест и е негативен . Ме боли само малку кичмата, стомакот не ме боли но некако чудно ми... незнам шизнав сабајле кога видов кафеаво ...
Кафеавиот исцедок се јавува кога ембрионот се имплантира т.е. зацврстува за матката. Но немора да значи Причекај уште 5-6 дена и пак направи си тест за бременост За болење кичма од бременост сеуште е рано, кичмата боли после 2-3 месеци.
Гадење и вртоглавици не значи автоматски бременост. Еве јас сум бремена па немамни вртоглавици ни гадење. Зошто прво ти паѓа на памет дека си бремена, а не можеби дека ти е ослабена крвта? Оди земи си крв, испитај си, може тоа да е. До сега би требало тестот точно да покажува. Најверојатно ти пробива затоа малку имаш. Инаку кафеаво е сосема нормално, ништо чудно, повеќето менструации ми беа кафеави... тоа е застарена крв што се соирала цел месец. Ако не добиеш уште два три дена, направи си тест, ама јас мислам дека ќе добиеш денес.
Здраво женски... Сакам да ве прашам откако ми заврши менструацијата минатиот месец после 2недели имам болки во долниот дел на стомакот градите ми се чуствителни на допир и понекогаш имам гадење... Направив тест пред некој ден негативен беше.. Денес пак имам болки во долниот дел од стомакот..