абе ти сега мене ми ги показваш мислењата?!?!?!значи ТРУДНА СУМ со второ.тестот го направив само еден ден од кога ми каснеше и тоа тој тест што ти го напишав.Значи ти пишувам убаво ,а гледам и ти погоре напиша дека можи да се направи тест после незнам колку дена по ризичниот однос и сега?????
Znaci ti kasni tri dena veke mozno e da si bremena. Izvestine od koga ke go napravis testot? A ti se nadevas na pozitiven? Sakas da e pozitiven?
Јас пак ниеден од овие симптоми ги немав. Ама со оглед на тоа како дознав дека сум бремена и во каков ден... ич несакам да се потсетувам, ама кај мене беше јака вртоглавица, дури мислам дека и на 2 мин се онесвестив. Не се секавам.
Здраво девојки нова сум на форумов поздрав до сите...☺веќе 10 месеци се обидувавме за бебенце и пред месец дена бев на консултации кај 2 гинеколог и ми утврди проблем со фоликули односно дека се малечки,не растат и не пукаат сами,ме стимулираше со кломифен од 5 до 9ти ден па рече дека има 3 фоликули беа големки и најбитно сами пукнати да не примам инекции.сега користам утрогестан 200 2*1,дали некој има користено ваква терапија и дали има позитивни резултати,а имам некои чудни болки во стомакот па дали е од кломифенот нешто пошто од 25_27треба да добијам (не добијам)☺....
Здраво Феминки, нова сум во форумот но сакам да споделам мое искуство за симтоми на бременост. Иако мојата рано заврши па сега со нови сили. Иначе најпрви сиптоми што ги имав беа болни и потечени гради и тоа 10 дена пред циклус, а обично ме болат покасно и болна депилација 7 дена пред добивање како да се депилирам со добиено. Некој ден пред терминот на добивање имав подуен стомак. Тоа е моето искуство ама кај секој е индивидуално. Имајте убав ден
Ne duso neme svati ubavo Menstruacijata Mi zavrsi na 20 okt sea pred tri dena i istiot den imav odnos
E ako ti zavrsilo ovoj mesec nemozi da si trudna odma.. cekaj dr mesec ako ti kasni togas mozi ama vaka sansa nema hh
Aha Znaci ako e sega nema sansi odma da imas simptomi a nitu test ke ti pokaze nesto pocekaj minimum dve nedeli
Zdravo devojki znaci taka strasno sum isplasena imav menstruacija do ponedelnik a sinoka mi se pojavi temen kafen iscedok i denes cel den mi trae a imam i bolka vo jajnicite
Здраво феминки како сте ми ме немаше долго на форумов но оправдано мамичка сум на 23 месчно девојче инаку незнам колку од феминките ме памет дискутиравме често во врска со забременувањето чекав седум години з да родам останав со помош на достинекс апчиња ми помогнаа зошто имав покачен пролактин и успеав ,се породив со царски рез што несакав да се случи и сега се случи нешто несакано мислам дека сум бремена ми доцни 17 дена требаше да добијам кај осми ми го нема си нема абер за идење инаку сопругот ме пази секогаш и ретко имаме односи постои ли можност да сум бремена инаку имам покачен притисок ми се спие и ме стега матката внатре понекогаш и како грчеви благи добивам одеднаш позади како електрицитет и апетит имам за јадење незнам што ми е ,дали во општо смеам да останам бремена колку време треба да помини од царскиот рез за да можиш да забремениш и колку се шансите за природен порагај ....да напоменам и да сум бремена не сум ни планирала да останам во таа состојба ...
Јас од првиот пат кога добив менструација секогаш мие редовна и сега ке ти кажам како ми трае првите три дена некогаш и 4 имам нормална менструација после 5 6 7 немам ништо па 8 и 9 ден имам кафеав исцедок и си продолжуват уште два дена кога бев пред два месеци на контрола прашав и докторката ми рече да издржам првиот и вториот ден да не се капам демек прекинувањето па продолжувањето било само заради водата летово не можев ама еве сега последно кога имав пробав и вистина 4 ден ми заврши и повеќе немав ништо
Со дечкото веке некое време пробуваме да фати односно да добиеме бебенце.. сега последниот месец во плодните денови работевме на случајот, но 2 дена пред да ми дојди имав кафеаво и светло и темно и потоа имав како крв па неколку дена розева крв и незнам дали добив или не..ми траеше 3,4 дена и нон стоп имав болки во јајниците како за добивање секој ден ...сега незнам за што станува збор за бременост или добив..инаку секогаш ми била редовна и најнормална..тест да направам по една недела или да си одам на преглед е рано?
И успат да прашам и јас нешто веќе прочитав и знам дека иако не се плодни денови може да докде до бременост е сега ме интересира нешто друго едно малку глупаво прашање ..последна менструација имав на 1 октомври до 4 и сега треба да добијам на 29 октомври а вечерва имав незаштитен однос ме интересира иако не верувам дека ке сум во тие одма да останам кога би се фатило вечерва дали ке си добијам како што ми идет точно или воопшто нема да добијам