zdarvo na site...imam edno prasanje do vas kako da sum sigurna deka sum bremena mi docni veke edna nedela a osven toa imam napraveno 3 testovi i site pokazuvaat dve crti iako ednata e pobleda.A vcrea bev na ginekolk i napraviv test preku krvta i ilzele negativen. dali moze nekoj da mi kaze dali ima nekoj problem???????????
jas mislam. Po moe deka sum edna nedela i nekoja den a i crtkata vtora na testot e pobleda i po toa mislam deka sum bremena nekolku dena
Pa ako e bleda kolku sum informirana se rab za rana bremenost,pocekaj barem uste edna edna nedela i odi na ginekolog,ako otides sega mozno e da ti kazat po edna nedela pak da odis,sepak dr e test dr e eho,sepak ti se znaes srekno
Jas mislam deka si bremena, a testot od krvta e greska. Yrena da bides strpliva uste nekolku dena i da si napravis test.
Sinoka bas napraviv pak test i vtorata crtka e po temna kako ide se e potenma... Po kolku vreme ke pkaza naj tenma vtora crtka
Во рана бременост ехо не покажува секогаш бременост,зависи какво е ехото а преку крв мора да покаже.Кај мене беше случај да не ми доцни а имав симптоми дека сум бремена,поспаност,болни и отечени гради и гадење од кафе и мирис од омекнувач,парфем,риба и такви некои работи.Кога отидов на гинеколог на ехо не покажа ништо па кога ме прати докторот преку крв да испитам испадна позитино а тогаш сум била некои 4 недели бремена.Тест преку крв неможе да е лажен додека тест за бременост може да не е точен.А штом ти касни веќе една недела мора да покаже резултатот преку крв дали си или не си бремена.Мене не ми каснеше ниту еден ден па преку крв тестот си испадна позитивен.Јас би ти рекла да отидеш на друго мислење,кај друг гинеколог да видиш тој што ќе ти каже.
Обично тестот преку крв порано покажува бременост од домашните тестови,ова кај тебе обратно,баш чудно.Штом се појачува втората линија бремена си и се е таман хцг расте,но на ехо по недела две ке ти кажат најсигурно.