Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    жалам :(
    па подобро направете барем да знаете на што сте

2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Kazete mi kade tocno da se napravi spermogram?

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Па можеш и во болница,незнам од каде си.Најдобро е на приватно (барем во мојот град од болница резултатите беа само колку посто подвижни и колку посто имотилни а од приватниве имаш детално се)по болнициве,систина,ремедика...мислам и во авицена дека прават ако им однесеш материјал.

4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ako si od Skopje vo Institutot za histologija I embriologija, cini 150denari, se zakazuva odnapred, upat moze I od opstiot, rezultati od HIV I apstinencija 3-5dena. Rezultatite se dolgi, uredni, I obavezno doktorka ti gi dava so nejzino objasnuvanje, ti ja preporacuvam Elida Mitevska, cisto e, profesuonalni se, rezultat za 3-4 dena.
    Po mene nema potreba po privatni, dzabe ke davas tolku pari.

5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Od ohrid sum :) do sega ne sum imala potreba ama pocnav da se interesiram pa neznam kade tuka da se upatam

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Одиш на матичен гинеколог нели?Прашај го тој ке те упати,мислам дека може и упут да ти даде.Барем така е тука.

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Privatno ako ti se plaka sigurno imas nekoja labaratorija, najdi na net brojche I javi se I prasaj, obicno tuka vo SK ima koi denovi se nosi material I vreme.
    A za drzavno bebaa ti pisala prasaj go ginekologot, ali upat za mm od kaj negovata maticna, nemoze on da izdava upat za mm :D
    Srekno..

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.567
    Првата бременост се случи неочекувано кај мене , а оваа вторава е планирана , сега сум 4-ти месец бремена , но едно нешто се случи со двете бремености , бидејќи знаев дека мм направи беља уште не бевмо ни верени ни в од верени онака несериозна врска ни беше , кога ми каснеше повеќе од обично за првото бебе , купив тест и го направив , покажа негативен , и занемарив реков од стрес е дека постојано мислам на тоа , и не отиднав на гинеколог , дур не беше веќе доцна . За втората бременост си знаев дека сум бремена , ама се чудев зошто ниту тестовите за бременост , ниту ехото на гинекологот ( кој инаку е доста добар и има современо ехо и апаратура ) не се покажуваше буквално ништо , матката беше чиста , немаше ниту обвивка во која треба да се смести плодот , се до вториот месец .. Бременоста се потврди кога плодот беше стар 7 недели и 4 дена , сакам да кажам за оние кои се во исчекување , не се одкажувајте лесно , секако кај сите нас е различен организмот , но не се разочарувајте од првиот пат кога ќе биде тестот негативен или ехото нема да покаже бременост .. Среќно дами :)

На Draginja, Bebulleee, lili 84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Fala vi :*

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Devojki eve vekje cela nedela imam bolki vo dolniot del od stomakot i tapi bolki vo polovinata, celo vreme sum omalaksana pospana jadam mnogu non stop sum pred frizider , ovosje i blago nenormalno mnogu, postojano imam kiselini, meera da podzdrignuvam Mi docni skoro 25 dena, pravev test posle 4 den od kasnenjeto i izleze negativen Me interesira dali moze pricinata da se vodeni cisti, edno vreme imav problemi so toa ili ima nesto drugo.

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Napravi test posle 4 dena od kasnenjeto? I posle ne napravi??]:)
    So si cekala ushte ajde utre te cekame so ubavi vesti da cestish mi se jadi blago :P:$(fingers)

На zalosna, Draginja и lili 84 им се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Kako ti docni 25 dena a ne si bila na pregled? Nemoze ovde da se kaze moras da odis da vidis spored ova so go kazuvas imas simptomi na bremenost ama kako I da e kako si izdrzala tolku vreme? Jas na tvoe mesto povekje od nedela dena ne bi cekala nikako!

На Draginja, frog, hope123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63

Da ne misli 5 dena i docni??? Dvojkata onaka nesakajki :)

14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ne e 2 stavena nesakajki. Mi docni 25 dena samo od licni problemi ne uspeav da pojdam na ginekolog.

15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    A zosto ne probas so uste Eden test? :)

16. echo01

echo01 Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pozdrav devojki ,vaka : imam redovna menstruacija na sekoj 26-27 den,na 27 oktomvri dobiv pa se do 31 imav menstruacija(5dena sekogas tolku mi trae),na 8 mi noemvri imav nezastiten odnos i svrsi vo mene :| i ne znam tocno koga sum imala ovulacija posto ne deka se trudime i obvrnuvav vnimanie na toa,posledno vreme ima 4 den nekako mi se gadi ,odvreme navreme preku cel den sabajle,ili pak navecer zavisi(kako da sum pri povrakanje ali kako voda da imam vo usta),posle celo vreme sum umorna i mi se spie,a od vreme na vreme me boli ili desnata strana na dolniot stomak ili levata kako da sum pred menstruacija ili pak pred ovulacija ne mng bolki isto i dolniot grb me boli ,mislenje kolku ima sansi za bremenost znam deka e mng rano za test :@ ali do 22 noemvri uffffff koj ke cekaaa:D

17. Draginja

Draginja Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    49
    Duso moja, simptomite za bremenost se isti kako za menstruacija, samo sto ima poizrazeni i zacesteni bolki vo dolniot del od stomakot.
    Imam bolki vo stomakot kako za dobivanje...I stomakot mi e nekako tvrd .neznam so da mislam[/QUOTE]
    Duso moja, simptomite za bremenost se istite simptomi kako za menstruacija, samo sto imas periodicni bolki vo dolniot del od stomakot. Jas testot go napraviv posle dve nedeli docnenje (posto iznenadno bese,ne bese namerno praveno) pocekaj bar nekolku dena da ti zadocni i pravi test, vo koj bilo del od denot, nema vrska, ako ima nesto, se nadevam jas deka ke ima, ke kaze vednas. I nikogas me gubi nadez, ne se nerviraj i ne misli. Ke vidis deka ke si dojde toa samoto. A za odnosi, velat i doktori, najubavo bilo spermata da bide'stara' nekolku dena, kao demek posigurno bilo oploduvanjeto. Ali i ti si vo pravo, ako saka da bide ke bide, i da znaes deka ke bide. Ocekuvam ubava vest od tebe

18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Duso moja, simptomite za bremenost se istite simptomi kako za menstruacija, samo sto imas periodicni bolki vo dolniot del od stomakot. Jas testot go napraviv posle dve nedeli docnenje (posto iznenadno bese,ne bese namerno praveno) pocekaj bar nekolku dena da ti zadocni i pravi test, vo koj bilo del od denot, nema vrska, ako ima nesto, se nadevam jas deka ke ima, ke kaze vednas. I nikogas me gubi nadez, ne se nerviraj i ne misli. Ke vidis deka ke si dojde toa samoto. A za odnosi, velat i doktori, najubavo bilo spermata da bide'stara' nekolku dena, kao demek posigurno bilo oploduvanjeto. Ali i ti si vo pravo, ako saka da bide ke bide, i da znaes deka ke bide. Ocekuvam ubava vest od tebe[/QUOTE]
    Nisto jas ovoj mesec dobiv se nadevam na naredniot :) toa e ,istoto sekoj mesec ama ke bide :)

19. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Мене денес ми е 29 ден, а во последно време добивам после 30,31,32 ден.... Од што не можам да трпам неизвесност утрово направив тест беше негативен :( Мислите дека е рано? Јас никако не можам да приметам , затоа што многу јаки симптоми имам скоро секогаш во ПМС...мн голем замор чувствувам, главоболки , кратки болки во желудник и во долен дел од стомак, не трпам топло ... Мислите дека има шанса да не покажало утрово ??? sure check правев

20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Mozno e da e rano sekako pocekaj dva tri dena ako ne dobies povtorigo :)