Здраво здраво! Нова сум на форумот еве конечно решив да се зачленам се надевам добро ќе се дружиме вака имам еден проблем.. Последен пат добив на 11 минатиот месец овој нема ни трага ни глас.. Веќе 8-9 дена ми доцни.. Многу спијам и многу се осеќам уморно,имам болки во левиот јајник, и имам како исцедок ама без мирис како водичка.. Осеќам дека малку мирис на запршка ми смета.. Ве молам помогнете ми и кажете ми дали има некоја шанса да има бебче? Фала однапред
Ima no sepak laznata nadez e najlosa,pocekaj bar 14 dena i napravi si test,mozebi e nekoja cista ili si naladena bidejki imas bolki vo jajnikot no daj boze da e bebce pozz
Kje pocekam uste nekoj den i kje kupam test zosto 9 dena da mi kasni e mnogu sekogas mi doagja redovno
Здраво, сакам да ја споделам со мене мојата ситуација и да видам некое ваше мислење. Се работи на големо за правење бебувче, и требаше да добијам вчера но еве денес имам некако бледо розево, обично кога добивам имам јаки болки сега не онака благо, понекогаш обично попладне ми се гади, ми сметаат разни мириси, итн, ме мачи ова што добив.... а толку мислев дека нема да добијам. дали некоја од вас имала нкое вакво искуство и што мислите дали има шанса некоја дека иако добив да сум бремена... Уф звчам детинесто, ама што да правам па сакамЕ бебенце. Поздрав и честитки за сите што си очекуваат бебушкаааа.clap:
@Saraa познато ми е тоа чувство кога нетрпеливо се очекува бебенце, и дури потсвесно си се доживуваат симптоми како да си бремена... накратко две години, 24 месеци, 24 негативни тестови, исто толку пати лажни знаци за бременост... но искрено кажано МОЖЕ да си добиваш а да си бремена. Затоа направи си тест, оди на преглед и најважно - не се разочарувај што и да биде
Жено оди тест прави кај ќе чекаш уште зарем 8-9 дена малку ли се за тест? Сигурно ќе покаже,си имала редовен циклус незнам што чекаш,ајде израдувај не...
Denes mi e slava nemozam nisto da napravam no utre vetuvam deka kje odam obavezno kje kupam,i kje ve izvestam!!! Fala vi za se l:
Dva dena pred da dobijam imav kako kafeav iscedok a naredniot den rozov iscedok.Veke peti den nemam seuste dobieno test nemam praveno.Mozno li e da sum bremena?
Ako ti e za uteha mi kasnese 14 dena zbesnav coveece, napraviv dva testa hahaha Ne ni e regulirano nas seuste, posebno ako dois moze da se poremetuva od toa ciklusot, mene ova 2ri pat mi docnese, prviot pat 10 dena sega kuznae koga kje dobijam, mnogu mi e se poremeteno..
Malku mi olesni, a bas samo na toa mislev. No, jas imam redoven ciklus, zatoa malku panicev. Ke kupam test za da bidam sigurna. I da , go dojam bebeto uste.
3 meseci mi dojde na 28dena tocno, zatoa i jas se isplasiv otidov vo apteka i vikam na taa daj mi 5,6 testa (onie od 30denari), ako ima nesto i tie pokazuvaat, so bebus koga ostanav bremena imav takov napraveno dve zar crveni crti mi pokaza, a Sure Check bleda linija imase Si imam sea za sekoj slucaj, za da ne se neviram sekoj pat, no si cekam ako zadocni povekje od 1 nedela, praam test
Ne ti e losa idejava so testovite za rezerva.ke si kupam i jas poveke i taman ako mi pritreba kako sega da ne se nerviram i sedam na bocki hiheee. Kakvi se tie testovi od 30 den, kaj nas od 100 den pa nagore se? Izvinete od mob sum, plus bebe vo raka...
Нее сеуште.. Не бев во Скопје бев во Струмица два дена имав работа и почексв викендов дали ќе добијам ама уште нема ништо.. Сабајлево едвај се разбудив уште неможам да се освестам цел ден.. Многу ми се спие последниве денови и тој исцедок што го кажав без мирис без боја како водичка уште го имам и на моменти почнав да чувствувам како боцкање во долниот дел тоа е новост
Pa isto merat beta hcg, ima sto se brcnuvaat vo mokraca kako lenti, a ima i bas plasticno testce so dupce za mokraca i sto pokazuva na sredina liniicki Betty apteki li bese, neznam na koj e taa apteka od tami gi zimam, isto od Zegin imam zemeno takvi eftini