zhenski jas sum nova ovde. me interesira po kolku dena od zachnuvanjeto mozhat da se pojavat simptomite?? trebashe kaj 1vi maj da mi dojdi,ochekuvav, ama nishto. stomakot mi beshe podujan,imav gasovi,a denes odvaj se ispravam,imam pregolemi bolku vo dolniot den od stomakot, kako neshto da me sechi nemam bolki vo gradite.neznam koi simptomi se vo pochetokot odnosno prvite 2/3 dena.. ii premnogu mi e strav :'( ve molam me interesira mnogu..fala odnapred.pozzzz..
Zdravo na site,jas sum nova na forumov,me interesira vase mislenje,leviot jajnik mi e spuste i mi doaga nekade pozadi matkata,dosega sum bila na poveke pregledi i vo remedika i vo neuromedika megutoa ne mi kazuvaat deka mi pretstavuva nekakov problem za da dobijam detence bidejki se obiduvame veke 5 mes,ako imal nekoj takvo iskustvo neka pise...sakam mnogu bebence...ili pak od pregolema zelba ednostavno koga sakas nikogas ne go dobivas toa
zdravo na site sakam da ve prasam nesto i da mi odgovorite,dali e mozno za 4 ili 5 dena posle odnos da pocustvuvam simptomi na bremenost.Kako ovoj mesec nikogas ne sum se custvuvala jajnicite me peckaat i stomahot mi e kako poduen osobeno koga ke stanam da se dvizam imam bolki vo jajnicite i me tera na mokrenje.Dali e mozno da se simptomi na bremenost da gi pocustvuvam za 4 dena??? ve molam za sovet
не во никој случај симтоми на бременост нема да почуствуваш за 4 дена сигурно си преладена нешто штом те болат јајници или ти се полодни денови
Јас ќе си кажам за мојот случај, иако имам порогре веќе каувано. Значи иако се обидувавме за бебе, јас сепак кога забременив не знаев, бидејќи мислев дека нема да се фати како и претходните месеци, правев снимање едно. Ама пред да почне да ми доцни во јајниците и ниско во стомакот осеќав јака болка, малку појака од менструална. По обичај си се напив кетонал, си викам зашто да трпам болки, секако ќе добијам. Ама.... после 5 дена каснење направив тест и оп две цртки. Секое тело е различно и во различно време се јавуваат првите симптоми.Јас првите три месеци не повраќав, имав само отечени гради, а после дојде повраќањето наутро.Затоа девојки, само тест му е мајката, две недели после ризичниот однос.
Jас сношти убаво спиев,се додека сабајле не ме разбудија 5-6 пати и станувам и ми се гади,баш како во првата бременост се чуствувам исто денес,треба да ми дојде другава недела,ни кафето не можев да го испијам,го истурив,само киви јадев E сега ние не пробувавме за бебе Mожно ли е да сум бремена или онака некоја гадинка од лошото спиење?
se e mozno ako ne ste se pazele. Togas najlesno se fakja so ubo bi bilo site taka da fakjavme gradinka do sea ke mi bese doma kaj site simptomite se vo razlicen koeficient na jacina izrazeni. Sestra mi ne mozese da stane od krevet. Samo spiese i jadese. Nisto drugo. Pred da doznae se zalese na jajnici gradi vikase ke dobie, isti ja bolelo. Prokrvare eden den, prekina, napravi test i ispadna pozitiven. Potoa samo na kicma se zalese. Za zal pocetok na 4ti mesec imase spontan. No ete ja, posle 6 meseci se vrati na sebe i pak zagleduva decinja i ima sila da se bori [mod-kirilica:28rmd3tm][/mod-kirilica:28rmd3tm]
пробав со таблети,ама не можам,тие ефектите не можев да ги поднесам,како бремена се осекав,кондом исто ми се чини ке ми остане внатре ние вака се "пазиме" 2 години,после рагањето на керка ми(добро тоа беше намерно веке,сакавме бебе) ама и витаминов д ми е низок,плус низок притисок имам,можно ли е да е од тоа?
Milo jas sekoj mesec iam simptomi na bremenost koga mi se plodni denovi rileks. Moze da e od vremevo so e nikakvo, moze i da ti se plodni denovi... P.S. Izvinete za nekirilicava od tel pisuvam
Ќе си умрам млада....помагајте! Минатиот месец добив на 14ти Април,ама не памтам на ризичен секс,како и да е ние никогаш не користиме заштита,и досега се било во ред,а еве сега требаше вчера да добијам а не добив и искрено многу ми е страв.Па ме итересираше тестот во која недела од бременоста покажува позитивност?
па тебе ти касни само еден ден и креваш паника па чекај можеби ти се пореметил циклусот од промена на климата смири се ќе ти дојде ако не памтиш ризичен секс......утре сабалје можеш да направиш тест ако има нешто ќе покаже позитивен ако не ќе се радуваш ајде
Тестовите после втората недела покажуват дали си или не си. Ама ако не свршил во тебе не може да останеш трудна, ептен се мали шансите...и ние така бевме со мојот бивши па никогаш не се случи ништо 6 години и мене ми каснеше и се. Не се секирај сега оти се плашеш и мислеш на тоа, од стрес и нервози, нема да може да ти дое. Ако не ти дое во наредните две недели направи си тест. Со среќа
Две недели после односот може да си направиш тест и да ти покаже точни резултати. И немој да креваш паника, и самата кажуваш дека не памтиш да си имала ризичен секс, така да мислам дека нема шанси за бременост. Од многу причини може да ти доцни, не е само бременост. И не ти доцни многу. Почекај некој ден па ако не добиеш купи си тест. Со среќа!
Добивввв!!! Добро е...незнам ни јас зошто паничев толку обично не сум таква по природа,ама најверојатно дека прв пат во живот ми касни,значи од 12-13 год.еве веќе 5-6 години никогаш ми нема каснето,како и да е среќна сум
Дали има шанси да сум бремена, немав имано сексуални односи околу година и половина, имав пред 2 недели и требаше да добијам токму пред 2 дена, претходно имав нормален период сега ми доцни малку, и загрижена сум. Дали има шанси да ми се пореметил периодот бидејќи немам имано сексуални односи многу одамна? Инаку односите беа со кондом, партнерот тврди дека не евакулираше во мене, и дека само еднаш почнал само за секунда и веднаш го извадил, а кондомите проверивме дека не се пукнати. И?
Девојки кога ви се појавиле првите симптоми на бременост?? Кои се најчестите?? Кажуваат дека не е кај сите исто...