Здраво на сите .. Би сакала ваше мислење Со дечко ми имаме секс без кондом секогаш.. Е сега циклусот ми е редовен секогаш .. Овај месец ми подрани еден ден без никакви болки, а предходно сум ги имала секогаш пред добивање Ми заврши вчера ..ама не се осекам баш баш .. Подуен ми е стомаков ( долниов дел ) и осекам болки, како грчеви исто и кај половинава назад .. се осекам многу омалаксана, градиве ми се потечени уште од ко добив и ме болат страшно сеуште .. Е сега .. Имам слушнато дека иако си бремена, добиваш менс.. ( тетками четри месеци добиваше а беше бремена ) Дај ве молам кажете некое слично искуство ..
јас сум го користела тој тест,сум го правела 1 ден по задоцнување,испадна негативен...и добив за некој ден.Така да кај мене беше точен,дај боже кај тебе да е обратно
Направи тест и ќе го добиеш одговорот..ако ти кажам не нема шанси, не ти го давам одговорот туку мислење. А со тест мирно ќе спиеш. Е сега тие што као добиваат додека се бремени, тоа не е ни блиску до менструација
Добро утро на сите! Еве сум пак јас.. Сеуште не направив тест но ветувам дека денес ќе купам и ќе направам.. Само да кажам дека сабајлево за прв пат кафето ми беше кисело.. Може ли тоа да се земе како нов симптом? Поздрав до сите!
Дали на некоја од вас и се случило да има нормална менструација првиот месец, два три, а да е бремена? Зборам за нормална, не за 2-3 точки кафена крв.
Луѓе јас стварно незнам што да правам.. Купив тест уште не сум го направила страв ми е од резултатот да не биде негативно.. Предходно имав два спонтани немам веке нерви да поминувам низ истото.. 16 дена веќе ми доцни а од завчера почнаа да ме болат градиве исто како пред добивање и имам несоница често.. Градиве ги осеќам тешки и прслукот многу ми смета.. Што мислите.. Што да правам?
Da napravis odma test i da si zakazis na gin i da ne mislis na loso.. sto drugo..nee ubavo taka da sedis .. ubavo e da si pojdis na gin i da ti kazi dali e se ok bas poradi to sto si imala spontan od kade znaes kakva ce ti bidi ova bremenost (ako si bremena) i dali ce treba uste na pocetok nesto da pijas..
Zdravo na site, jas sum nova na forumov...se nadevam na dobra druzba Cestitki do site sto gi imaat videno posakuvanite =, a na preostanatite sto poskoro da se izraduvaat. Sneskobelich, jas sum gore dolu vo ista situacija kako tvojata. I mene testot mi stoi doma, strav mi e da ne se razocaram. Inaku imam neredoven ciklus, no od datumot na posledniot ciklus, do deneska, pominaa 45 dena...a od simptomi imam na momenti samo mala bolka vo dolniot del od stomakot, kako pred da mi dojdi i tolku.
Сакам да ве прашам дали не е рано да направам тест без разлика на тоа дали покасно настанало оплодувањето, доколку настанало (веќе денес ми е 45ти ден сметајќи од датумот на последниот циклус)? Ве молам за мислење...
@Sneskobelich , @Lorins A sto velite i dvete da napravite test sega? - Neznam kako mozite da izdrzite da ne napravite, dobro od edna strana ve razbiram.. Ama ajdee vi pustame srekja i cekame srekna vest
А на колку дена ти иде? Иако мислам дека треба да покаже ако си трудна,сепак ако ти иде на 35-6 дена не се разочарувај ако е негативен може покасно си овулирала. Ти посакувам +
@bebaa ми иди на 27 до 35 дена. Утрово направив тест и видов = неможам да верувааам. Дури и го сликав тестот Се надевам не е лажно позитивен, бидејќи освен тек тук болка во стомакот како пред циклус нема ништо друго...по некое време ќе направам уште 1 тест...за да се осигурам. Освен фолна киселина, треба да пијам некои др. витамини?
Честитики!!! Земи си фолна, и одма на гинеколог да си се провери дали е се во ред, мада може да е рано за да се види на ехо, ама сепак. Ако имаш прашања, слободно прашувај во темата 'Труднички муабети' http://forum.femina.mk/threads/Труднички-муабети.13506/