Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.749
    Допаѓања:
    141.689
    Направи тест. Мене побргу ми фаќа фарбата сега. Единствен показател кој е точен во моментов е тест. Оти не го направиш? 20 мин до аптека и назад, 3 мин тест =мирна глава.

На wings и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс се фaрбaв некoлку денa пред дa дoбијaм пoзитивен тест пa ми фaти, зaштo се мaчиш нaпрaви си тест штo пoбргу.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Во се барате знаци а не сакате тест да направите за да си знаете точно. Ова е само измачување за вас и стресови и се останато

На slobodka, bebaa, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    25.567
    I jas se farbam i si fakja farbata normalno ..

5. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Женски обично не паничам, ама еве почнува склет да ме фаќа како што ја читам темава.
    Ми доцни 4 дена, имав незаштитен секс и тоа во плодни денови, но добив на време во ноември( значи добив 10 дена после односот .) Ми траеше 4 дена и ми беше најболна менструација до сега. После 2 недели откако ми заврши имав период во кој имав дијареа и лошење едно 5 дена, не сакав да јадам, една банана дневно јадев. Еве цел месец може не можам да се донаспијам, спијам може по 12 саати дневно. Ќе направам тест за сигурно ама ме интересира ваше мислење?

6. Sneskobelich

Sneskobelich Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Devojki jas da vi kazam deka posle 20 dena docnenje testot mi izleze negativen.. Nisto od nadezta i ovoj pat.. Vcera dobiv.. A site ostanati simptomi si ostanuvaat.. Neznam što da mislam i pravam ;(

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.722
    Допаѓања:
    77.007
    Zivi smeski ste so farbive. Dajte nekoe istrazuvanje ili dokazuvanje deka farba ne fakja vo bremenost ili na dobieno :D Bozeee hahahaha ubavo rekla @zalosna rasipana e farbata ili firmata na farbata ne ja biva.. ili pak frizerkata :D

На zalosna и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  8. Ruzicka28

Ruzicka28 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Ja kao nova u grupata imam Edno prasanje,Dali Moze da Se pravi test Za bremenost Edna ned pred menstruacija zasto simptomi imam napraiv Eden pokaza 2 crti Edna mnogu bleda a den posle Toa praev test I imase Edna crta da prasam testot Se pravi na utro ili Nema vrska poso Ja pravev popladne

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.722
    Допаѓања:
    77.007
    Mislam deka si bremena, kolku i da e bleda crtata, taa vtora crta reagira na hcg hormin koj se laci vo bremenost.. :) a mnogu svetla bila deka rano si go napravila testot i vo rana bremenost si :) Napravi si preku krv test najubavo, najsigurno :)

10. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Zdravo nova sum na forumot pred 9 dena decko mi svrsi vo mene pred 1 pat pred 3 dena znaci strasni bolki imam vo gradite od strana i bolki niski vo stomakot kaj jajnicite i me faka nervoza nekoja kolkavibse sansite za bremenost i se osekam otecena vo stomakot ? Fala

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.722
    Допаѓања:
    77.007
    Toa sto se osekjas oteceno moze kje dobivas... No dokolku svrsil vo tebe ogromni se sansite da si bremena :) mene taka me bockase dole vo stomakot na denot za dobivanje koga ostanav bremena, mnogu nezgodna bolka kako secenje, bockanje so noz... Ako ti zadocni eden test :)

12. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Treba da dobiem za 9 dena rano e i pupkite nekako cudni mi se posle kolku vreme moze da se napravi test :) fala

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.722
    Допаѓања:
    77.007
    Sure Check i Self Clear mislam bese testot pokazuvaat 10 dena po rizicen odnos, ama najubavo da cekas barem 1 den da ti docni, zasto ako imas sega negativen, ako ti docni pak kje pravis i dzabe nervozi i dzabe frleni pari :D jas sum pravela i pred da dobijam koga pocnavme da probuvame za bebe i samo se razocaruvav 5 meseci..

14. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Ke vidime za deset dena :)

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Mila cekaj barem 1den da ti zadocni ..ne brzaj so test..jas taka pred 9 meseci osejcav deka sum bremena ete bas poradi tie backajna i mi se gadese od kafeto i napraviv test 4 dena pred terminot za dobivajne i mi izleze negativen posle toa mi kasnese 1 den i napraviv test i op pozitiven ispadna..

На SaraFlickr му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    И да правиш сега тест нема да ти покаже , за шанси има ама сепак ќе почекаш и ако не направи тест преку крв и ќе видиш
    Ама мислам дека е рано сепак , сепак уште не ти ни касни , може се симптоми за да добиеш

17. SaraFlickr

SaraFlickr Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Dobroutro do site feminki na ovoj forum .. Srekna nova godina site zelbi realnost da vi bidat !!!
    mene nesto me interesira dali nekoja moze da mi dade sovet ili mislenje, poslednata menstruacija vo dekemvri mi bese na 4ti,a na 21vi imavme nezastiten odnos toj svrsi vo mene a i toj period mi bil vo plodni denovi, posle dve nedeli mnogu cudno peckanja vo meseto imav i bolka od levata strana na mesetoi i zacesteno mokrewe , sega treba da dobijam na 04.01 nokeska imav neverovatni bolki niskoto na meot ni levo ni desno sredina kako matkata da mi se kinese edvaj izdrzav, mnogu vreme sedev vo tekot na vecerta dali e mozno od sedenje da me bolese ili ima sansa za bremenost, za test mislam deka mi e rano. me zagrizuva bolkata i poduenosta nikogas vaka ne me bolelo. vi blagodaram na sekoe mislenje

18. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    A gradite dali ti se oteceni ? Kako sto kazuvas simtomi na bremenost se i ja sum vo ista situacija samo mene gradite mi se oteceni mnogu me bolat i pupkite ispaknati i mene mi e rano za test a toa sto sum citala prvi simpomi se tie ako ima nekoj iskustvo neka pise pozz

19. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Iskreno tie "prvi" simptomi so gi pisuva po net se javuvaat duri negde po 4ta nedela of bremenosta,I sozdavaat zabluda.

20. SaraFlickr

SaraFlickr Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4

Edino pupkite sto mi se osetlivi malku na dopir inaku nesto podporasnati ne se.. i seuste imam blka i sega samo vo levata strana tapa bolka .... ke si pocekame do ponedelnik za test