Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Imam simtomi za bremenost nz treba da mi dojde za 4 dena pravev test negativen ima li sansi ima li nekoj iakustvo da kaze koga najtocno pokazuva testot i koga pokazuva preku krv bremenost ?

2. SaraFlickr

SaraFlickr Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Denes napravv test i negativen..denes trebase da dobijam i mnogu sum malaksana i imam 37 so 5 temperatura, gradite veke mi potetekoa i imam simptomi kako da ke dobija menstruacija nekogas ostri nekogas tapi bolki vo meseto .... Mislenje ve molam

3. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, а што ќе кажете од ваше лично искуство за интуицијата дека сте бремени - како еден од првите симптоми на бременост?

Разговарав со една тазе бремена другарка, која ми кажа дека покрај отечените и чуствителни гради како симптом, едноставно чуствувала дека во неа расте бебенце.

Ваше мислење и искуство?

4. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Јас верувам во мојата интуиција и ретко ме има излагано.И јас пред да го направам тестот како потврда на тоа што чуствував,знаев ,знаев дека сум бремена.

На ssweety, Lepaaa, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс не верувaм. Мнoгу пaти кoгa сум мислелa декa сум бременa не сум билa, a кoгa бев уверенa декa немa ништo, е тoгaш бев :)

На majavel1, Bebulleee, slobodka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Iskreno ne veruvam vo takvi prikazni, naprotiv na pocetok nisto ne se oseka, moze samo od podsvesna zelba nekoj da si pravi film. Bas koga bev ubedena deka nema da se sluci nesto togas se sluci.

На Lorins и alisijad им се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas za prvoto moe detence i ako imav prejaki grcevi vo stomakon ne ni pomisliv deka sum bremena ali za drugite 3 uste pred da napravam test znaev deka nesto ima..ustvari neni morav da pravam test ali ete za uspomen da si gi imam:)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Genoveva

Genoveva Нов член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки!
    Мојот "проблем" е малце комплексен, и се надевам дека ќр ме разберете подолу па ќе ми дадете Ваше мислење.

Имам долга врска и сум сексуално активна повеќе години и притоа никогаш не користиме кондом туку секогаш се "заштитуваме" од бременост со спречен сексуален однос, така што партнерот го вади пред да ејакулира.

Во дилема сум поради следното:
    Последниот циклус ми дојде на 14. Ноември, од тогаш јас сменив клима (бев во друга држава), бев под голем стрес, кога се вратив баш настинав, пиев антибиотици... Набројав што се ми се случи зошто со тоа го оправдував каснењето на циклусот кој сеуште го нема!
    Притоа морам да напоменам дека имам нередовен циклус, кој ми доаѓа на размак од 35-40 денови.
    Направив 2 тестови за бременост и беа негативни.
    Двата ги направив во рок од 20 до 30 декември.
    Е сега од тој период (крај на декември) со партнерот одлучивме дека сакаме бебе и почнавме да работиме на случајот. Мене циклусот уште не ми е дојден, градите ми се отечени, болки минимални во стомакот чуствувам и апетитот ми е доста зголемен.

Што мислите вие, дали да правам уште тестови за бременост, има ли надеж да сум трудна?
    Закажав на гинеколог за наредната недела, поради неработните денови кои следат, па дотогаш се надевам на Ваше мислење.

9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Pojdi na genikolog i cesta smetka :)

10. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Genoveva - на темава се е можно.
    Мој совет ти е да не почнуваш вака стресно уште од првиот обид. Ако уште од првиот обид одма закажуваш преглед, лошо си правиш. Можно е да биде од прва, ама сите овде сме со спротивни искуства, така да, олабави се малку. Поалармантно кај тебе е што толку ти доцни а тестовите ти се негативни..... Долгите циклуси не се баш предност на темата бременост.
    Ти посакувам срека :mm:

11. tirqouse

tirqouse Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Zdravo imam edno prasanje.
    Veke mi docni dva dena, gradite mi se poteceni, a pupkite mi se zgolemeni, so soprugot veke tri meseci probuvam za dete, dali e vreme da napravam test, drugi simptomi nemam, samo sto gradite mnogu me bolat. ?

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Mozish da napravis ama mislam deka e rano pocekaj uste nekoj den pa napravi si test. So srekja

13. tirqouse

tirqouse Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    a dali e mozno da sum bremena? Ke pocekam pa ke napravam za vikendot :)

14. tirqouse

tirqouse Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    a i odvreme navreme me boli leviot jajnik ama na momenti posle se e vo red, a imam i mnogu gasovi.

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Па незнам :lol:
    Пред време се е џабе. Бидејќи тоа за жал можи да биди и симптом на менструација. Ќе видиш со тестот

16. tirqouse

tirqouse Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    a i odvreme navreme me boli leviot jajnik ama na momenti posle se e vo red, a imam i mnogu gasovi. dali ova se simptomi na bremenost?

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261

18. tirqouse

tirqouse Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    a i mnogu cesto mokram?

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ubavo si pisa deka ti docni 2 dena..taka da ne moras da cekas i mozis da si napravis test

На LUCERKA и tirqouse им се допаѓа ова.
  20. tirqouse

tirqouse Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Znaci mozam da napravam uste utre? A vase mislenje ili iskustvo? Dali e mozno da sum bremena?