Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Napraj test ako e negativen, a ushte ti kasni ke go povtorish za nekoj den ;)

2. Madmozel

Madmozel Активен член

Nikoj ne moze so sigurnost da ti kaze deka si bremena, kaj sekoj e individualno, najdobro napravi si test so sreka

Bebulleee likes this.
  3. tirqouse

tirqouse Нов член

Napraviv test i pozitiven e sega sledno treba da odam na pregled?

NanaMia likes this.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Cestitam mila :)so lesno da si go iznosis..mozis da si pocekas barem uste 1 nedela i pojdisi na gin.. jas do dusa odma pojdov na kontrola ali tamu samo uste eden test mi napravia i mi prezakazaa termin tek za posle 2 nedeli..

tirqouse likes this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Добро, до толку ли е ова, да не сте информирани, па секако дека треба да одиш на лекар, да ти направи ехо, да ти каже колку време, која недела си и да те спреми физички за понатаму. Зар ти очекуваш цела твоја бременост цел форум да ја следи?
    Оф боже. :^)

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Зошто таква непотребна бурна реакција? :)

@tirqouse најдобро е да одиш на гинеколог без да чекаш повеќе денови :) За да разговараш да ти објасни се што треба затоа што очигледно ти е прва бременост :) Да ти закаже нареден термин на контрола,што треба да пиеш и да те воведе убаво во бременоста :)
    Со среќа!

slobodka, tirqouse and zalosna like this.
  7. tirqouse

tirqouse Нов член

Da da vo pravo si prva bremenost mi e, pa ete se zakazav na pregled vo ponedelnik pa ke vidime so ke kazat... Vi blagodaram mnogu i segde da se vrajkat ubavini pozz

8. skorpija091

skorpija091 Истакнат член

Здρаво девојκи,денес пρавев тест излезе негативен,односно С линијата беше многу бледа и после неκое вρеме κога го видов линијата беше потемна,а тестот беше отвоρен уште пρед 2 месеци бидејќи ќе го пρавев тогаш но ми дојде тетκава и таκа остана,е сега саκам да пρашам дали тестот не е добаρ или паκ јас не сум бρемена.Инаκу тρебаше да добијам на 2 јануаρи и тогаш 3-4 дена имав κафеав исцедоκ и ме болеше левиот јајниκ од вρеме на вρеме ,а сега немам неκои симптоми само што бρадавиците ме болат понеκогаш а менстρуацијата се уште ја нема и сега не знам што да мислам.Се обидуваме за бебче со мм 8 месеци.Ве молам за ваш совет поздρав.

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Napravi uste eden test

10. skorpija091

Утρе или задутρе ќе напρавам уште еден,па ќе видиме што ќе биде .

Barbiee10 and zalosna like this.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Ti mozis da si napravis i odma nemoras da cekas ali kako sakas ti:)

12. skorpija091

Немам тест тој само ми беше дома,а аптеκите се затвоρени нели недела е :)

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Oh da :D:wasntme: nesum vo mk pa neznam izvini

skorpija091 likes this.
  14. Myamya

Myamya Нов член

Здраво на сите нова сум на форумот и имам едно прашање. Дали некој почуствувал неколку денови пред менстр исти симптоми на пмс со контракции и грчеви како за добивање со болки во долниот дел на рбетот и отечении и болни гради а сепак нема да добие и има позитивен тест ? Долго прашање ве молам за одговори фала и среќно на сите

15. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Мислам дека половина и повеќе од трудницие ги почувствувале истите симптоми за добивање,а не добиле и имале позитивен тест.Конкретно јас имав многу болни гради мозе 5-6 дена пред денот за добивање,отеченост во долниот дел ,болки во грбот и ненормална нервоза:^).Почекав 2 дена после денот за добивање зашто бевме на одмор па мислев да не ми касни затоа,ама излезе позитивен.Мислам и 2 дена порано да го направев ќе ми излезеше поз.
    Се надевам ќе си го видиш тоа што сакаш,стискаме палци,па пофали се;)

macence994 likes this.
  16. Lady95

Lady95 Истакнат член

Jas koga ostanav bremena so moeto prvo bebence neznaev deka sum bremena se do tretiot mesec. Na sabajle chuvstvuvav mnogu malo gadenje, no mislev deka e od glad i bev mnogu pospana. Menstrualni krvavenja dobivav redovno kako i obichno i poradi tie krvavenja ne se posomnevav deka sum bremena. Koga stignav do tretiot mesec pochna nekako stomakot da mi tezhnee i da mi zaostanuva ciklusot i duri togash doznav deka sum bremena. I doktorot duri i mi se posmea :D ,,Da ne go chekashe poragjajot za da dojdish na doktor" toj den mi beshe najsreken! i da vi kazham ne treba da se gubi nadezh! jas do tretiot mesec dobivav menstruacija redovno kako i obichno 3 menstrualni dena so krvavenja i ushte takvi mi se menstrualnite ciklusi. I NE ZNACHI AKO KRVAVITE NE STE BREMENA :D

Independiente and macence994 like this.
  17. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Bolku vo gradite, podueni i ogromni i pospanost...sansi za bremenost postojat bidejki e napraveno vo plodni denovi.. me interesira dali mozi sega test da napravam..a treba da dobijam za 2/3 dena ?

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Napravi utre so prvata mokraca ..

19. marb21

marb21 Нов член

Здраво феминки ја сум нова овде, знам дека можеби оваа тема и е веќе пишена на други теми , но морам да прашам пошто незнам што друго да правам . Вака јас сум мажена скоро 1 месец али 4 години сме заедно добро тоа можеби не е битно :D , инаку веќе 10 дена мислам
    свршува
    во мене и ми се случуваат чудни работи , мн ме боле долниот дел на стомакот и левиот јајник , брадавиците ми се потемнети и пораширено ми е тоа од околу , и мн ми се спие цело време иако јас не сакам да спиам, направив 3 теста сите теста негативни беа , за на гинеколог не сакам да одам оти знам дека е сеуште рано па незнам што да правам! ве молам за ваши мислења. Благодарам однапред :l:

20. Myamya

Myamya Нов член

Здраво на сите вака да почнам завчера после цели 10 месеци позитивен тест на 28 ден утредента на 29 ден сл еден ден каснене да бидам сигурна уште еден хехехе и тој позитивен супер нели. Е сега да ви кажам малку историја може некому да помогне пробувавме 8 месеци и ништо на преглед немам отидено дури 2 год знам грешка ама еете така се случи, после 8 месеци пробување безуспешно решив да одам да се прегледа од хормони се беа супер резултатите но ми најдоја миом на преден ѕид и незнам како на предходниот преглед никој нисшто не виде ок ми рекое миомот не е опасност за бременот заради поставеноста на прег минрекоа внатре во матката е супер нема септум нема ништо убава чиста матка . Но решивме да го вадиме миомот лапараскопски и виедно да се направи хистероскопија и контраст да се види проодноста на каналите . Про операцијата миомот успешно изваден но во магката е најден и септум кој предходно на преглед не се гледаше изваден е септумот каналите супер преодниии и јајниците супер. Операцијата заврши супер после 2 дена дома ми дадода контрацептиви за два месеци и после 2 месеци може да се пробува понатаму а воедно спермограмот на мажот ми премногу сперматозоите ама слабо подвижни но рекоа дека со ваков спермограм нема да имаме проблем и првиот месец откога ги Завршив контрацептивите еве првпат втора линија одма после операцијта останав бремена . Ви посакуван и вие да ск дочекате две цртки но ве молам одма на преглед не си го губете времетоо како јас што правев и помалку нервози среќно .извинете за долгиот пост

Lisa_Maja and jacqueline.s like this.