Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Lemi

Lemi Активен член

Vo poslednite 2-3 meseci gi imam simptomite na bremenost, napraviv dva testa negativni bea. A posledniov ciklus mi dojde 15 dena porano... Sovet nekoj za moive neartikulisani simptomi i ciklusi (facepalm):D

2. kate28

kate28 Истакнат член

sekako kje pocekam

Kiki. H likes this.
  3. kate28

kate28 Истакнат член

pa zdravje kje vidime

Kiki. H likes this.
  4. DigY

DigY Популарен член

@Lemi или си многу мала и циклусот уште ти варира или паметот уште не ти дошол
    @kate28 ние поточно од тест не можеме да ти кажеме ПА ДА СИ ПИШИШ ТУКА И ДА СИ ЧЕКАШ.
    Добро бе, шо народ иде у темава бе:? пеперутки осеќала !!!! мож арно ти дошло од спе..ата па затоа пеперутки.ц ц ц

5. Lemi

Lemi Активен член

Da mnogu sum mala sta da ti pricam... i tuka dojdov za sovet a ne nekoj da mi kazuva dali ciklusot mi varira ili pametot uste ne mi dosol. Ako nemas nekoj soodveten odgovor ignoriraj go prasanjeto i produzi dalje, a ne da delis mislenje koj e kakov

Girl-Rabbit, Monch and Kiki. H like this.
  6. DigY

DigY Популарен член

па сама рече мор дека ти варира. овде никој не ти е у гаќи

7. Lemi

Lemi Активен член

Jas mislev ti si mi tamu, pa bas od tebe cekav da me posovetuvas sto i kako. Da nemoze covek asalno da prasa nesto. Ako nemozete na nekoj da mu pomognete barem ne mu stoite na patot:rock:

Monch and Kiki. H like this.
  8. ^angel^

^angel^ Популарен член

Здраво девојки во мала дилежа сум верувам дека ќе ми помогнете,со мм прекинавме да се пазиме после нова година, имам редовен циклус а месецов ми каснеше два дена не издржав и одма купив тест и се појавија две цртки. Се мислам сега читав дека треба да се почека до недела дена да ти касни па да се направи тест, дали тоа влијае на резилтатот , искрено се надевам не... секако ке дознаам на 25ти тогаш имам закажано на гинеколог ама тоами е некако далекуу :)

Girl-Rabbit likes this.
  9. slobodka

slobodka Популарен член

Stom ti se pojavile dve crtki, bremena si. Cestito.

10. mariz

mariz Форумски идол

Lazno pozitiven testot moze da bide samo vo slucaj ako si primala inekcii pregnil ili slicni lekarstva so hcg. Bremena si 100% ako ne si primala nesto takvo... Hormonot hcg se izlacuva pri bremenost, taka da so lesno bremenosta :)

11. Mecence23

Mecence23 Активен член

Zdravo na site :) sakam da ve prasam nesto ako nekoj ima iskustvo da mi pomogne :) nesto cistvuvam vo leviot jajnik moze ke zvuci smesno kako da mi reagira da mi mrda nesto i toa samo vo leviot jajnik fala mnogu

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Ајде едно многу збунувачко прашање. Треба да добијам околу 20ти (значи за 2 дена од сега). Пред 2-3 дена имав многу грчеви во јајниците и матката, а сега веќе ништо. Градите не ме болат како за пред добивање, ниту јајниците. Страшно ми е лошо овие 2 дена. Сабајле правев тест ама излезе негативен. Ме буни негативниот тест и ова лошењето и недостатокот на ПМС. Мислите дека може да сум бремена, со сите симптоми, а со негативен тест? (инаку, активно работиме на случајот-бебе, само не сум нешто опседната со тоа па да е автосугестија) :)

13. mariz

mariz Форумски идол

Ako ti docni pak eden test. Jas koga ostnanav bremena, na denovite koga trebase da dobijam (uste neznaev deka sum bremena), imav jaki bolki kako bodenje vo dolniot del od stomakot, 2,3 dena bea pristutni, pa mi zadocni 5 dena i napraviv test i imase pobleda linija, a na gin koga brv uste nemase ni srceva reakcija. Pocekaj se e mozno, moze pokasno si ostanala bremena... Znaes otprilika prodni denovi koga imas? Ako ne test za ovulacija za nareden mesec :D no daj boze da si i sega bremena :)

Vetruska likes this.
  14. Vetruska

Vetruska Популарен член

Даа, знам кога имав плодни бидејќи бев на гинеколог за да ми каже точно и ги испочитувавме :D Ајде нека помине уште некој ден, па ќе видиме

mariz likes this.
  15. Vetruska

Vetruska Популарен член

Изгледа дека ќе добијам, сега на тоалетната хартија имав малку кафено. Ајдееее повеќе среќа следниот месец! :)

16. glisa

glisa Истакнат член

Mozebi ne e sodvetno ova sto ce go kazam tuka no ne mozam da najdam dr tema..
    Vo rana bremenost sum ne povrajcam ama tolku gadenje imam ne mozam da vi opisam mozebi da ispovrajcam ce mi olesni no jas voopsto ne povracam no mnogu gadenje imam i nemam sila se cuvstvuvam mn iscrpena uste nekolku dena ce odam da na ginekolog...dokolku nekoj od vas bil vaka ve molam kazeti mi sto da zema da se napiam ...do sega ne piam nisto imam strav so tabletite ama ne se iZdrzuva mn mi se gadi

17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Kako nema tema? A trudnicki muabeti sto tema e? Prasaj tamu devojkite znaat poveke

stilas7 likes this.
  18. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Devojki edno prasanje do onie koi se bremeni ili veke imale bremenost.Imam uste 11dena do ciklus i nezastiteni odnosi.Denes mi se pojavu brunka kaj ustata,obicno mi se pojavuva pred da mi dojdi.Me interesira dali moze da se pojavu brunce kako simptom na bremenost?

19. Monch

Monch Истакнат член

Искрено во темава народов што оди си е сосема ок, со исклучок на тебе Digy, и некои слични. Не те прашуваме тебе конкретно за мислење па да не просветлуваш златна. Си кажуваат луѓево ситуации и проблеми со цел да им помогнеме ако можеме а не да им сереме ко ти што правиш на сите. Не знам дали ја знаеш целта и поентата на форумите. За лечење фрустрации и нерви има други места. Поздрав.

Last edited: Feb 23, 2016
    ku4ence, Kiki. H, Girl-Rabbit and 3 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Може да ти се нафрли лицето, не е исклучено. Јас во принцип имам чисто лице, акни не ми се појавуваат скоро воопшто, сега кога останав трудна ми се појавија неколку на образите и на брадата. Се чудев зошто ми се појавиле кога не сменив ништо ни во исхрана, ни во нега, а уште помалку да сум имала некој стрес. Претпоставувам дека ми е од бременоста, ама веќе ги немам, само како флекички останаа, а воопшто не ги чепкав.