ako ti zadocni menstruacija,odma mozes da napravis test i ke vidis,ne panici...ti docni tebe?ako te bolat gradite,i ako ti se oteceni mozno e,no ne brzaj nekogas od napnatost i uplasenost moze da izbrzas so zaklucokot,najcesto po gradite se zabelezuva,pokraj docnenje na ciklusot.
Rano e da mi docni menstruacijata.. Treba da mi dojde kon krajot na mesecot. Imavme odnosi den/dva pred da dobijam... Pred dva dena napraviv test i bese negativen, no go pravev navecer a vikaat testovite bile tocni koga se pravat so utrinska mokrakja... Nz, imam bolka vo gradite, vo dolniot del od grbot a i nekoja tapa bolka vo stomakot. Ke pocekam uste den, dva pa ke napravam nov test...
И јас имам слушнато дека е најдобро да се прават со утринска мокрача, ама јас пред една недела правев тест навечер, и колку што се сеќавам на него пишуваше дека може да се прави во било кое време на денот со 99% сигурност, но дека алкохол, некои апчиња или пиење на многу вода можат да ја пореметат точноста. Јас си го направив и излезе негативен, мислаам дека времето во кое се прави тестотне е битно, па хормонот си е таму цело време, само треба да се внимава на тие работи сто можат да ја намалат неговата концентрација.
Дента кога го правев тестот имав доста вода испиено, така да незнам, збунета сум. Според мене имам повеќе симптоми на бременост, а и чувствувам дека сум. Планирам утре да го повторам тестот, па ќе видиме.
Искрено не те разбирам. Викаш рано е да ми доцни, па имавме ден/два пред да добијам???? Како и да е. Тестот најточни резултати дава од 5-7 дена на доцнење на мензис. Не е важно дали е со утринска или не мокрача, ако си бремена ќе покаже точен резултат. Ако сеуште ти е рано за добивање, не си ги троши парите по тестови, сеуште е мн рано. Поздрав
Сакам да кажам дека имавме ден/два пред да добијам прошлиот пат. На 3 Мај ми дојде менструацијата (која ми траеше пократко од обично), а два дена пред тоа имавме односи. Значи од тогаш има поминато скоро 3 недели. Се надевам дека сега ме свати. Поздрав
Да, 3 недели се доволно време за да ти покаже тестот, ама сепак се согласувам со неса. Ако си добила ден-2 после односот, тогаш веќе ти биле поминати плодните денови, па минимални ти се шансите да останеш бремена. Мислам дека немаш потреба да креваш паника.
Фала ти DAngel! Ќе гледам да се смирам. Макар што целава оваа ситуација со симптомиве што ми се јавуват ми е многу чудна. Најверојатно ќе си направам уште еден тест за да си се смирам како што треба! Поздрав
Знам како ти е. И јас сум огромен паничар. страв ми е дури и тест да направам, а што е најжално имам нередовни менструации кои ми доцнат и по 20 дена, па така сум бремена секој месец Ти посакувам се најдобро и извести не за резултатот од тестот.
uste 2 dena ako ne mi dojde ocekuvam da sum bremena.Gradite mi se kako topcinja mn me bolat a i bradavicite.Isto kako pred menstruacija samo malku poveke sega.A stomahot ponekogas me zaboluba vo dolniot del ali kratki bolki ke vidime so ke bide [mod-kirilica:1t7njsco][/mod-kirilica:1t7njsco]
и мене ми беше така со стомакот ме заболуваше во долниот дел ама кратко траеше и докторот ми кажа дека било нормално во раната бременост....јас мн се плашев кога ќе ме заболеше ама фала богу се е во ред до сега
збунета мислам дека нема шанси да си бремена,не си.јас така паничев порано и правев везден тестови,но тие денови не ти биле плодни кога си имала односи така да не се секирај,ако беше немаше да добиеш воопшто...Уживај,но за секој случај пиши како ќе биде.ти посакувам се најубаво,и не се секирај.
zdravo sakam da ve prasam na kolku vreme moze da se napravi tes za bremenost pozz. [mod-kirilica:3u3m8bhi][/mod-kirilica:3u3m8bhi]
Мислам дека постојат тестови кои се прават и седум дена после ризичниот однос, но незнам колку се сигурни. Најдобро е после две недели од односот, тогаш сигурно ќе ти покаже точен резултат.
Девојки ај помош! Имам нередовен циклус последниот пат имав за 1мај... Имам незаштитени односи со дечко ми и после менструација имавме односи баш во најплодните денови е сега пред некој ден како да ми дојде ама не како обично него не ми беше ни обилна ниту црвена него ептен кафеава темно и ми траеше 3 4 дена...Пред тоа ги имав сите симптоми на ПМС а знам дека се слични ( исти ) како за бременост....разгледав низ нет кои се првите симптоми и скоро сите ги имам болки во кичма огромни имам еве неколку дена многу ме боли, нон стоп нидам во вц дури и преку ноќ се будам ,умор и вртоглавица има последниве неколку дена... Ее сега проблемот е дека во понеделник направив тест ама ми излезе негативен..Можно ли е да е лажно негативен? И кога да направам тест пак за да знам со сигурност?
Хм... ова ми звучи малку сомнително, не сакам да те плашам ама најдобро почекај да поминат 2 недели од односот па направи тест, а ако поминале и се сомневаш во сигурноста на тестот, можеш после 48 часа да направиш друг, значи ако си правела во понеделник, тоа ти е денес или утре. Циклусот можат да го намалат и зголемат многу фактори, ама по твоите кажувања мене ми звучи како да подранил околу 1 недела... Како што имам слушнато една недела после забременувањето 70% од жените искрваруваат, кога се вгнездува ембрионот во матката. Сепак ништо не ѕи е сигурно, најдобро би било да се обратиш на гинеколог или да направиш уште еден тест.
Фала ДАнгел ! И ја мислам да направам уште еден тест само не знаев кога може најбрзо зашто неизвесност убива! И мене ме замислија симптомиве и кога разгледав гледам дека такви се првите симптоми за бременост ама тестот ме разувери па кога видов и дека може да биде и лажно негативен Иначе има поминато две недели од односот....Ќе направам сега тест па ќе знам ваљда на што сум м
Ова што го пишуваш стварно личи на рана бременост...меѓутоа понекогаш ги добиваме овие симптоми поради преоптовареност дека стварно си бремена, јас би ти препорачала да одиш до најблиската поликлиника и да си направиш тест на крта, најсигурен ти е и за 30 минути имаш резултати поздравче
да те ти си добила 1 мај а колку што знам 1 јуни еве го треба да дојде. Така да првин види дали ке добиеш па после паничи. Пред се опуштено не мисли на тоа и ќе добиеш. Јас веќе може сум досадна со тоа дека нашиот мозок е виновен за се. Што повеќе мислиме тоа си правиме потешко ќе бидеш стегната и нема да добиеш. Така да опуштено и се ќе биде во ред