Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Dobiv posle 9 dena...

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    77.007
    Za se ima prv pat :D

3. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Ve molam za mislenje. Deneska se cuvstvuvam mnogu loso kako da mi se povraka omalaksanost bolki vo polovinata imai bolki vo predelot na stomakot dole. Sega bev vo wc i koga se izbrisav imase nekolku kapki krv a i vo iscedokot isto taka. Pa da prasam dali ima sansi da sum bremena nesakam da napravam test za da ne se razocaram. Poz i vi blagodaram. Se izvinuvam za dolgiot post.

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Istoto mi se ima slucheno i sum dobila a istoto i.mi se sluchi koga spermatozoidot zakachi za j. kletkata i ne dobiv. site simptomi se i ko pms i ko rana bremenost taka da edinstven odgovor ke ti e docnenjeto na ciklusot. srekjno.

5. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    No mi docni i ciklusot ne sum dobila od kraj januari. Bidejki imam policisticni jajnici si mislam dali e do toa ili sum bremena. Zatoa nesakam da napravam test za da ne se razocaram,no ke moram da napravam da vidam ako nema bremenost da otidam na lekar. Fala ti mnogu.

6. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Kako izdrza od kraj na januari do sega da ne prezemes nisto... sekoja ti cest.
    Pojdi na ginekolog vo sekoj slucaj, I taka I taka ke treba da odis.
    Pisi sto si napravila. Pozdrav.

7. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Добив на 14ти месецов и само што ми заврши имав симптоми како да треба да добијам, болки во долниот дел на стомакот и млечно бел исцедок малку. Градите ги чувствувам отечени и брадавиците осетливи што воопшто ретко ми се случило.???

8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    cistit da ne imash?

9. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Не знам :( досега не сум имала. Инаку немам детално испитано, но најверојатно имам дупла матка, не знам дали може да влијае на нешто

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    chek kakva e taa dupla matka? koj ti dal takov termin?

11. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Гинекологот :) Инаку се работи за две матки сосема поделени
    Гинекологот :) Инаку се работи за две матки сосема поделени. Има неколку видови па затоа пишав дека не сум испитала детално за да знам точно како е кај мене

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    auuu. ti tri trojki moes da nosis :D ti go potvrdi drug doktor mislenjeto za ova? da ne drugata matka ti dobiva sea?

13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Прво ме прати на 4д ехо мислејќи дека се работи за преграда,а докторот на клиника (нејќам ни името да му го спомнам) сметаше дека нема потреба од 4д, се гледало дека е тоа и на обично ехо па одма ми направи хистероскопија. Арно ама кога влегле не знаеле за што точно се работи бидејќи влегле во едната страна, а во другата не успеале а гледале дека постои и друга. После ми објаснуваше како он се трудел да истражи што е, дури и на колегиум разговарале ама пак не бил сигурен, а најверојатно била еднорога матка, ама сепак виси во воздух фактот дека и другата страна постои. Наредно идење кај матичниот сфативме дека уствари имам и преграда во вагината, што го објаснуваше фактот дека они влегле од едната страна на вагината и затоа не можеле да влезат во другата матка. Да ти прават хистероскопија а да не видат преграда во вагина според мене треба да се слепи, ама тоа е друг муабет :). Ете од прилика како стојат работите, туку да купувам тест или не?

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Minnie-e jas mislam deka pred da posakash bremenost treba se ubavo da se ispita da ne dojde do komplikacii podocna. da znaesh na shto si. poseti nekoj dr kako Petanovski. znam deka poskapo e privatno ama se raboti za tvoeto zdravje i zdravjeto na tvoite idni deca. veruvam deka se e vo red so tebe no sigurno porazlichna bi bila tvojata bremenost. okolu testot ti mozesh da si napravish zoshto da ne no sepak i pobaraj postruchen doktor.

15. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Кај работи др.Петановски? Секако дека сакам да се испита детално, ама смачено ми е од докториве со кои имав искуство.

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    vo Remedika. Nemash utka so nego.

17. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Mi docni 17 dena ama nemam nikakvi simptomi osven toplotni branovi I potenje.. Pravev test pred Edna nedela I bese negativen. Pijam metformin I spironolacton I ne mi e bas tocna menstruacijata. Dali moze da sum bremena?ne sakam da si davam lazna nadez bidejki I prethodno mi ima docneto no n poveke od 10 dena. Ako ne dobijam planiram da odam vo ponedelnik na lekar ama dotogas ke zbudalam! :(

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    77.007
    Ako bil negativen testot nema sansi... Jas poslednive meseci dobivam so apcinja, mi kasni po cel mesec od cisti i poremetuvanje na hormonot TSH... Odi na ginekolog najubavo...

19. TrapQueen

TrapQueen Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Да прашам тест за бременост поубаво е да се направи од сабајле или навечер? Или пак нема никаква врска тоа?

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    zavisi. ako baegi e visok hormonot ke ti dade i vecher.