Епа девојки со оглед на тоа дека ова го имам искусено ама за првото не се ни надевав дека ке останам бремена.А сега раб на случајот мн ми се гади насабајле и после јадење имам болки долу во стомакот рано ми е за месеќниот циклус за да земам тест.Со првото немав никакви симптоми само сто ми доцнеше и од првиот ден ми покажа.Има ли шанси да сум бремена или може да е и лажна бременост од потсвеста дека си очекувам.И да земам тест сеа ке ми покаже или да си почекам до месечното.Инаку овој месец ми траше 3 дена што до сеа ама баш никогас ми нема толку малку траено постојано 7 дена.позз Уттре идам на гинк инаку сакам и ваши искуства.Со оглед на тоа што секоја бременост и сигн али не се исти.А и имам отеченост на фжградите.Поззче
Феминки имам едно прашање за Вас. Бремена сум седум недели и за две недели имам преглед кај гинекологот меѓутоа сакам да се посоветувам со некоја од вас...пред да останам бремена имав esceriscia coli пиев цитерал и као демек ја снема.Но,проблемот е уште поголем пиев и антидепресив zepira ама сега гинекологот ми кажа веднаш да го оставам.Го оставив но,се чуствувам лошо немам апетит ниту пак можам да функционирам нормално.Ве молам ако некој имал сличен проблем да ми пише што како бидејќи сакам здраво бебенце без антидепресиви и недај боже пак да ми се појави досадната бактерија.позз
Девојки дали е можно да сум трудна и покрај тоа што користевме кондом? Ги имам повеќето симптоми на бременост, гадење особено насабајле, болки во долниот дел на стомакот и карлицата, вртоглавици, мека столица, несоница, омалаксаност... пред месец дена ми дојде после 10дена каснење и тоа ми траеше само 3 дена ( а обично трае 7) од кои 1от ден имав многу малце а др 2 скоро ништо, 2 недели после "циклусот" прокрварев малце, повеќе беше како крвав секрет...
Nema nikakva vrska ako si ke pokaze vo bilo koe vreme .jas go pravev vo 18 h navecer I izlegoja dve debeli od crveni pocrveni crticki So srekja
Zdravo na site prvo da cestitam na site koi ste trudnicki a koj ne e sto poskoro da ve izraduvaat dvete crticki.Vaka sakam da prasam koga ostanavte bremeni od koga pocnaa prvite gadenja/loshenja ?i koi dr simptomi gi imavte vo ranata bremenost?vi blagodaram odnapret
срцка кај секој е различно верувај. и толку е тешко да го разликуваш од пмс да се чудиш. само доцнење е разликата се друго може у пмс да се вброи. жалам за ваквиот одговор ама поточен не можам да ти кажам. двете бремености ми беа со исти симптоми за пмс.
штотуку правев тест ..и втората беше бледа црта...некој со такво искуство да не се радума пред време ми е ...или може има врска дека навечер го правев тестот
jas imam edno dete veke ima 7 godini i so nego ostanav bremena i vo taa bremenost nemase nisto nitu gadenje nitu losenje skroz nisto samo se popraviv mn i sega probuvame na vtoro da odime i osekjam kao da ke dobijam a i mi se gadi
jas so sin mi koga ostanav bremena takov mi bese testot ednata crta bese izrazeno crvena a drugata bledo crvena so lesno neka ti e
Zdravo zenski mi treba vase mislenje....Denes mi bese terminot za menstr.i imavme odnosi so mm megutoa mnogu bev vlazna si pomisliv deka mi dojde i koga se izbrisav imase epten edvaj zabelezlivo kako rozevko krvarenje kako tocki, bese rastegliv sekret kako koga sum vo ovulacija ( belka od jajce ) i sega koga mokram i koga se brisam nemam nisto. Mozno li e da stanuva zbor za rana bremenost. ? Vi blagodaram
Женички мoжнo ли е дa сум јa укaшкaлa рaбoтaвa Oдкaкo се пoрoдив пред 3 месеци , имaв сaмo 2 пaти oднoси , a тие oднoси беa пoсле првиoт преглед нa гинекoлoг пред двa месецa , a oд тoгaш веќе немaме ништo (не ми се сaкa) , a дoбиенo ниту еднaш немaв , бoлки некoи тупи имaм веќе еднa неделa oкoлу пaпoкoт се дo бешикaтa , мoкрaм нa секoи 30 мин. или сaaт , глaднa сум цеелo време кoлку и дa сум јaделa , a нa 16 мaрт бев нa aбдoменaлнo ехo кaј интернист и дa имaлo нештo вaљдa ќе ми кaжеше незнaм штo дa мислaм , тест ми е стрaв дa купaм a не пa дa гo нaпрaвaм штo велите вие дa се плaшaм ли имa ли шaнси дa сум укaшкaлa ?
Ako odnosot bil zastiten ne bi trebalo da se plasish. Iiiii, go doish maloto? Pa mozhebi zatoa ne ti ima dojdeno... Neznam so da ti recham, kupi eden test i bidi si na sigurno
Не беше зaштитен oднoсoт , a мoјoв oд дoлгaтa пaузa се зaбoрaви и тaкa дa пoлa и више oстaнa вo мене пa oд тoгaш нaвaкa немaме ништo . Мaлoтo цицa сaмo oд левaтa грaдa нo не мнoгу сaмo некoлку пaти нa ден и дoхрaнa му дaвaм . Ќе видaм дo пoнеделник aкo прoдoлжи вaкa ќе прaвaм тест
Jas pocnav da gi imam tie simptomi kako gadenje vo 7-8 Ned od bremenost koga vekje normalno znaev. Inace ocekuvav da dobijam zosto sosema se isti simptomite kako pred dobivanje .