Јас ќе зборам само во мое име,што не значи дека кај сите е исто.Првите гадења ми почнааод 6та и траеа докај 10та недела.Не повраќав,фала богу,ама ми се лошеше посебно сабајле,морав одма да доручкувам,за да можам да функционирам.паметам дека неколку дена пред да ми касни имав доста зголемено либидо,дури онака можев и три пати на ден.Жешкото време ми сметаше многу повеќе од претходно и ми се спиеше,а градите ми беа буквално тешки и болни,различно од пред добивање. Дај боже да си дочекаш тоа што си сака,се надевам ти помогнав барем малку
Здраво девојки,мајки и идни мајки. Нова сум овде и имам едно прашање. Минатиов месец ПМС добив на 15 и ми траеше 5 дена. Не секогаш имам редовна менструација , понекогаш се случува да ми доцни два до три дена. Сега би требало да добијам на 12ти овој мецес. Во саботата маж ми сврши во мене исто така и синоќа. Не бев во плодните денове по календарот на Фемина... Кога би требало да бидат првите симптоми на бременост? Ве молам совет.
Ако има бременост, прв знак е имплантското крварење, со светло црвена розеникава боја, нр е обилно, само неколку капки, 7 до 9 дена од денот на чинот. Имплантското крварење е знак дека има зачнување.
не се работи за извинување, туку кога некој чека и бара симптоми, а се погоди дека нешто не се случува кај него, одма филмови се вртат
здраво, сакам да прашам дали некој имал искуство со појава на црни точки на постилката во 7 месец од бременоста? Многу сум загрижена
Valjda mislis na kalcifikati na postelka? Jas gi imav odamna, doktorkata mi vikase deka postelkata mi bila deformirana kako da sum pusac neviden a ja ne pusam... Ednistven problem vo tie kalcifikati se pokaza posle poragjaj, ostana zalepena vo mene postelkata, pa mi pravea revizija (cistenje so vakum so celosna anestezija)... A moze zboris ti za nesto drugo neznam...
здраво феминки .. Сакам да прашам следново Со мм одлучивме да имаме бебенце, на 27,28 март имав овулација и во двата дена сврши во мене. Вчера и денеска на гаќиве имам светло-кафена боја, ама ептен светла и некои парченца црвени од што е тоа ? некое искуство слично имала некоја од вас ?
Можно е да си останала, ама ќе мора да почекаш до 15ти, 16ти за да ти доцни ден два. Јас имав топлотни бранови уште прва недела по зачнување, ми се вртеше.. ама сепак ќе мора да се чека. Да не си даваш лажна надеж, па да се разочараш
Имплантското крварење на 8миот ден по ден на зачнување ми беше еден од сигурните показатели. Топлотни бранови, иако беше ноември, декември. Едноставно, осетив дека некоја промена се случува на телото. Ова со болење на градите ги немаше кај мене на почеток, отпосле кога се докажа на гинеколог дека сум бремена дури почна.