Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. lostsoul

lostsoul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    116
    Pa taka nekako.Jaki grcevi kaj jajnicite duri moram da sednam od bolka

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    mene me kornea do 10 nedela..posle se izretchija ama gi imav do 4ti mesec. doktorot mi go objasni toa vaka-dur jajnicite se tie shto stvaraat progesteron kje boli. posle 16 pochnuva postelkata da ja vrshi nivnata rab. togash ke pomine. ne se plashete taa bolka ne e nishto strashno. strashnoto mnogu povekje boli od iskustvo ova vi velam.

3. Bigdreams

Bigdreams Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    22
    Девојки ајде и јас еве . Со дечко имавме незаштитени односи ден два после менструацијата и свршуваше во мене. Е сега мене плодните денови ми се веднаш после циклусот. И ме уби мислата . За тест уште ми е рано 12 дена се поминати. Треба да добијам околу празникот на 1-ви. Цело време имам мали болки во половината и јајниците. Ужасно сум нервна и нонстоп сонувам . Сонувам прстени ,негативни тестови :) дајте ми некое мислење плс

4. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    се слушнав со докторот ми кажа дека нема место за паника, денес бев и на прв преглед ми дадоа терапија и следната недела повторно на преглед

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ti si znaesh. golema si. prv pat slusham nekoj vo rana bremenost da dobie kafena krv i da ostane doma.

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Bas menstrualni ama pojaki Veda. Me fakaat i drzat nekolku sekundi. Tie mi bea glaven simptom. Ti kako mi si?

7. Bigdreams

Bigdreams Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    22
    Дали проблеми со желудник е симптом на бременост? Многу ме боли желудникот,ждригам и имам нагон за повраќање

8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    јас добра , си чекам :) Утре правам тест :) За промена не ми е страв ...

9. hana7

hana7 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    29
    vo pravo si, denes mi dojde :( :( tocen bil testot :( 3 dena mi porani , se razocarav...;( zarem ne gi presmetav dobro koi mi se plodni denovi ?

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ne sekogash fakja. plodni neplodni nekogash ne igra uloga. bitno e tj dasi opushtena i da ne pravish bebe vo krevet. zvuchi izliteno ama ziva vistina e toa. povekje srekja naredniot.mesec.

11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Individualno kaj sekogo jas imav taka bolki vo prvite dve nedeli I ojdov na gastroskopija odma (budala ) a to ustvari sum bila trudna a neznaev pa pocna jako da me boli glavata I pak vo bolnica mi vadea nekakva voda od koskena srz (uste ednas budala) a za seto toa vreme trudna I neznaev zato pocekaj do testot pa ke vidis

12. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Не постои симптон кој е 100% знак за бременост, зата не треба да се залажувате или да се тешите ма нема шанси мене тоа да ми се деси, штом ви доцни тоа е доволен симтом за да направите тест за бременост. Мој совет користете кондоми ако не сакате да се тресете пред добивање и да му ја мислите, да скапо е, но абортусот и траумите од него се уште поскапи.
    Не се потпирајте на машките дека ќе пазат и не оставајте се да зависи од нив, права девојка не остава ништо на случајност. Ако немате бари вие и вашиот парнер да купувате кондоми на пример секој втор ден, подобро имајте секс еднаш неделно отколку да ризикувате.
    Многу девојки „заглавиле“ баш со партнерот во кој биле сигурни, затоа без оглед дали имате еден или повеќе партнери кондомот секогаш треба да ви биде приоритет.

На Mia.MGK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. olta

olta Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Mene me interesira koga prestanaa da ve bolat gradite vo bremenosta jas sum 6 ta nedela i eve od vcera gi nemam veke, a me bolea nenormalno, ne mozev ni prsluk da nosam

14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Dali moze da se smeta kako simptom na bremenost akni megutoa mnogu bolni mi se pojavija edna na obrazot i edna kaj bradata duri ne mozat ni da probijat ne se za stiskanje (crveni,poduvani nesto slicno kako koga podkozno vlakno ne moze da probie i mnogu bolno ) znam deka ova e cest znak na PMS ,no cisto sakam da slusnam mislenje od vas?

15. olta

olta Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ne znam dali e vistina ama mene mi se pojavija isto takvi i edna mi vika aaa masko nosis stom ti se pojavile. Inaku mene prv znak mi e epten bolni gradi, do stepen sto ne mozam da gi pipnam nekolku dena pred ciklus i nikogas ne sum pogresila so mislenjeto deka sum bremena( sest bremenosti koi zavrsile so spontan, na pat e sedmata koja najdocna do utre ke doznaam kako ke zavrsi).

16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Дaј Бoже oбoј пaт дa ти биде успешнa бременoст без никaкoв прoблем :)

Јaс никaкoв симптoм немaв oсвен штo премнoгу имaв вoдест исцедoк и секoј месец приближнo дaрумoт штo дoбив пoследен пaт ми се исфрлaше лицетo.

17. olta

olta Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Daj boze Pcelka, se nadevav deka ovoj pat posle histeroskopija (pri koja e otstranet pogolem septum) ke bide se vo red ama mene pred 2 dena mi prestana bolkata vo gradite a ne sum prokrvarila seuste. ima li uste nekoj na forumov so slicno iskustvo?

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. <3<3 SONJICKA<3

<3<3 SONJICKA<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    ke ve molam da odgovor mi docni tocno 23 dena vo momentov napraviv test ednatae celosno temna crticka drugata e bleda no sepak se gleda dali toa znaci deka sum bremena ?

На Божур и Saraa им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Da.Cestitki :)

На Божур му/ѝ се допаѓа ова.
  20. <3<3 SONJICKA<3