Да Карак ама на мене веќе ми дојде ( ако може да се каже така ) ама не ми беше како обично туку темно кафеава боја и ми траеше 3 4 дена ниту имаше обилно ниту ништо! Не паничам ич свесна сум на што води незаштитен однос или сум или не сум бремена! Ќе купам утре тест да видам дали ќе покаже и ќе знам на што сум!
епа така а пред се и судбината некогаш сама ни ги крој патиштата. него еве може и ти е некој проблем циста и дрн дрн. Па ете баш добро размислуваш тестот во рака и само ќе си покаже, а ако не си трудна правец гинеколог
Јас сум бремена и еве веќе два месеци по ред добивам и тоа само кафен исцедок .Малку ме буни тоа што тестот ти бил негативен ,но слободно можеш да направиш уште еден или евентуално да си појдеш на гинеколог затоа што ваков исцедок покрај од циклус во бременост може да има и од пукната циста.
Dali nekoj moze da mi dade nekoja potocna informacija za sledniot problem... Znaci poslednata menstruacija mi zavrshi pred 20 dena a potoa imav seksualen odnos so mojot partner i ne koristevme zashtita... 5-6 dena po red sum mnogu nervozna a pred 2 dena pobledev i se onesvestiv, ne znam dali beshe toa zatoa shto ne bev pojadena ili zatoa shto togash ja ispushiv prvata cigara toa utro.. potoa spiev cela den i drugata den stanav, pojaduvav i imav vrtoglavica na dva pati... Ne znam dali da napravam test zatoa shto sakam da pocekam ushte 5 dena da vidam dali kje mi bide tocna i dali voopshto kje mi dojde menstruacija.... Ako moze nekoj da pishi nekoj sovet... POVELETE... [mod-kirilica:fi28kvn1][/mod-kirilica:fi28kvn1]
Прво, почекај да видиш дали ќе добиеш. Ако ти касни обавезно направи тест, така ќе знаеш со сигурност дали има нешто. Многу е важно дали партнерот свршил во тебе или не. Инаку, симптомите што ги имаш немора да значи дека се од бременост. Можеби си уморна или слабокрвна. Може да е од било што.
Здраво девојки !! И јас го имам истиот проблем како многуте наведени погоре Како прво да се изјаснам дека паничам, затоа што сега несакам да имам бебе, уште сум на факултет... Е вака сега: имам многу нередовен мензис, секогаш ми касни ... Последната менструација ја добив на 7ми април. Со дечко ми имаме незаштитени односи, во смисла-не користиме кондоми, не пијам ни ја контрацепција, т.е. имаме спречен одност-пред да ејакулира се трга од мене. По некоја теорија очекував менструација на 7ми Мај ама еве до дене 25ти мај ни М од менструација во полодните денови според пресметка 7ми април + 15 = 22 , 23 април немавме односи. Во саботата направив тест и беше негативен. Симптоми некои немам баш. Дали тука има место за паника ?? поздрав...
lugje pomagajte... decko mi mi bese na gosti dve ipol nedeli skoro pred edna nedela i imavme odnosi so zashtita no 2 pati probavme bez kondom i toa traese mnogu kratko dve tri minuti i plus ne svrshi vo mene.mnogu se plasam.mozno li e da ostanam bremena? trebase da mi dojde na 24maj eve deneska 26 uste nemam dobieno.dosea nemav nikakvi simptomi no toa sto ne mi doagja strasno me ubiva. pomagajte mnogu se plasam.pozz do site )
Не свршил во тебе што значи дека не си бремена. Мислам дека нема потреба да паничиш толку, сега си под стрес и колку повеќе очекуваш да добиеш толку повеќе ти касни. Смири се, не мисли на тоа, направи си и тест ако треба. Ќе се смириш кога ќе видиш дека е негативен и ќе добиеш побрзо. Сум била во слична ситуација како тебе. Стресот никако не ти оди во прилог.
Здраво девојки !! И јас го имам истиот проблем како многуте наведени погоре Како прво да се изјаснам дека паничам, затоа што сега несакам да имам бебе, уште сум на факултет... Е вака сега: имам многу нередовен мензис, секогаш ми касни ... Последната менструација ја добив на 7ми април. Со дечко ми имаме незаштитени односи, во смисла-не користиме кондоми, не пијам ни ја контрацепција, т.е. имаме спречен одност-пред да ејакулира се трга од мене. По некоја теорија очекував менструација на 7ми Мај ама еве до дене 25ти мај ни М од менструација во полодните денови според пресметка 7ми април + 15 = 22 , 23 април немавме односи. Во саботата направив тест и беше негативен. Симптоми некои немам баш. Дали тука има место за паника ?? поздрав...
Лепа, нема место на паничење, не свршил во тебе, тесто ти е негативен... ке ти дојде, и самата си кажа дека имаш нередовен циклус. Не се плаши, смири се, не си прај нервози, ке ти дојде. Верувај и јас и мојто будалче имавме секс незаштитен цела година, тргаше се од мене се, никогаш не остана трудна па и покрај каснења од приод. Ама за сигурност отиди си на гинеколог нека те провере и нека ти даде анти деца апчиња Гуд лак
Фала SanjaKirchner на твоето мислење... да се надеваме дека набрзо ќе ви се пофалам дека сум добила а на гинеколог несакам да идам зашто така уште повеќе ќе се напнам, а и несакам да кревам дома паники , греота е мајками хахаххаа срцето ќе ја фати ... поздравче
хахаха нема да ја фати бре срце гинеколог сакала, нејкела мораш да одеш, здраво е за твојто тело да знаеш со се дешава Ама не си трудна//// барем јас така мислам //// Јас сум била така како тебе и не сам останала Ке си добиеш, само не се нервирај, и не мисли на тоа. Психата ногу влијае да знаеш
Lele fala ti mnoooogu ...Ali epten sum pod stres i plus sega sto imam ispiti i se mi vlijae izgleda zatoa mi kasni . Za test ke treba da si pocekam posto slusnav deka se pravel posle dve nedeli...a dve nedeli uste nemat pominato ) Sepak fala ti mnoogu. Pozdrav [mod-kirilica:1vjtuq79][/mod-kirilica:1vjtuq79]
браво за сајтов...и позз до сите цленови..бас занимливи теми од кој богами има многу да се науци мене ме интересира несто иако процитав многу али ако некој знае бас ме занима дали е возмозно да се има норално менструален циклус а да си бремена вејке 3 месеци?
Мислам дека не е возможно. Упростено тоа би го обајснила вака: кога не постои бременост ѕидот на матката се обновува така што се лупи и тоа ние го добиваме во вид на крварење, менструација. А кога се работи за бременост тогаш ѕидот на матката се задебелува не постои никакво обновување т.е. љупење со цел да се заштити бременоста. Се надевам дека ме сфати. Поздрав
Една моја комшика била бремена, а 2-3 месеци и доаѓало. Што значи дека може да добиваш менструација ако си бремена, ама само во првите неколку месеци.
Мислам дека тоа што го имаат бремените жени не е менструација, туку друг вид на крварење, кое секако не е толку обилно како менструацијата.
Сдп Дечки колку чини анализа на крв? Како да кажам дека сакам и за бременост? Треба ли да се закаже или може да си отидам само? И за колку време резултати? А да каде може да проверам крв освен во градска болница? Фала