Zdravo feminki posledniot period mi beshe 13 april do 18 april, najploden den mi se paga 1maj pa probavme na 30.04 i na 1.05. treba da dobijam na 15 maj sledniot ciklus, nemam nikakvi simptomi samo bolki vo edniot jajnik na koj pomisliv da ne me boli ako sum nastinata.. i ednas do dvapati mi se zgaduva od cigarite vo denot.. Sakam bebe koga mozam da dobijam najrano rezultati i koga genikolog moze najrano da vidi? cekam odgovori.. vi blagoram !
Прв и најважен совет од некој кој скоро ги поминал разочарувањата но и радостите: Не се опседнувај! Тоа што треба да биде - ќе биде. Пиј си витамини / фолна киселина, откажи ги цигарите и храни се здраво. Најрано детектирање со тест на бременост е ден откако ќе ти задоцни. На гиниколог се оди после тоа. Јас слично на тебе, не можев да дочекам да направам тест, и за жал после секој ми беше разочарување .. поголемо секој месец. Така да ти ја разбирам желбата да знаеш што е можно порано Ама, ќе ти го дадам советот што го добив Sit back and relax Надевај си се, ама не биди нестрплива, и со среќа
Zeni bremena sum 5 nedeli i 3 dena megjtoa nemam nikakvi simptoni dali e normalano, mozebi e rano ama jas se plasam, na prvo eho sum duri vo vtornik
Pepapa kakvi simptomi baras na petta nedela hihi jas nemav nisto duri polna shesta kon sedma pocnav da cuvstvuvam macnini, gadenje drugo nisto do sega osven toa.
Pa neznam vikam da prasam, znaes dek za se i sesto samo se zamarame osobeno nie sto sme so ivf se plasime epten
Денес ми е ден за недобивање и уште ја нема вештерката и онака секогаш ми доцни но веке двапати ми се случи страшна вртоглавица и додека не повратив не ми помина незнам дали да направам тест ова вртоглавица не можам да ја издржам.
дали ова треба да е позитивен тест? направен е ден пред доцнење хихи ДАЛИ Е МОЖНО ДА ИМА БРЕМЕНОСТ АКО НЕМАЛО КРВАРЕЊЕ ОД ИМПЛАНТАЦИЈА?
Не знам за другите, ама јас немав импантациско крварење, ни најмала точка А имав три позитивни теста, слично на твојов. Брзо на гиниколог, и пиши да честитаме
Se obidovme okolu 2 nedeli pred da dobijam, vo plodnite denovi, i dobiv navreme ne mi docnese no mi traese samo eden den i to mnogu malku, 2-3 kapki. Sekogas imav redoven i normalen ciklus, simptomi na brem. nemam, testot bese negativen no sega sakam da napravam uste eden. Sto mislite normalno li e taka i dali ima sansi?
i jas sum imala ciklus po den dva ponekad. ama ne bilo bremenost. ako ushte eden test ti e negativen onda veruvaj mu.
Zdravo feminki sakam da ve prasam predhotniot mesec nekolku dena pred da dobiam (na 22ri) imav odnos so mojot decko posle na 22ri mi dojde menstruacija prviot den mi bese mng svetlo kafena krem boja a narednite denovi temno kafena od togas cuvstuvam macnini (mi se povrakja) imam tapi bolki vo dolniot del na stomakot i mng mi se spie.Koga napraviv pred nekoj den test prviot posle nekolku casa mi pokaza pozitiven a utredenta vecerta koga napraviv negativen dali e mozno da sum bremena (mng sakam da bidam) ?
Според моето (ненаучно) мислење, во матката не може да се одвиваат 2 процеси: и да се имплантира плод, и да се добие мензис (што всушност е „лупење“ на ѕидовите на матката после неоплодување на јајце клетката). Но, за среќа постојат доктори кои се постручни од нас тука на форумот, не зависно од нашите искуства. Во упатството на тестот за бременост мислам дека стои дека резултатите се читаат најдоцна 15-20 минути после правењето на тестот. Не знам точно зошто, но не треба да се земаат во обзир после саати или денови од правењето на тестот. Совет- за тапите болки, а и ако се сомневаш на бременост секако треба да отидеш на лекар.
Благодарам многу. Јас ќе го повторам пак за некој ден за секој случај ама мислам дека е позитивен иако немам ни еден симптом Сега имам уште едно прашање. Малку сум настината и сега иако уште не е потврдено страв ми е да пијам апчиња незнам дали смеам? Некој ако знае нека пише зошто дишам буквално од Оперил што ставам инаку сум затната цело време ама Оперил ми рекоа во аптека од 5 до 7 дена само затоа некој да ме посоверува што да правам???
Настината си или носот ти е затнат? Имало разлика, мене ми се затнува цело време, а како што кажа @DigY тоа бил симптом на бременост и мене ме интересира што да правам со носот, дали капки или нешто друго?
Јас бев болна кога останав бремена. Ми ги тргнаа одма амоксиклавот на недолечено. Но користев капки за нос додека не се оправив (уште 2-3дена) бидејќи не можев да дишам. Консултирај се, мене ми рекоа не на доктор, но јас сепак користев, навистина не можев воопшто да дишам. Тогаш мислам бев 4та недела (5та евентуално)
Па освен носот немам друг проблем моментално ама мене ми е многу затнат исто како кога сум настината па сеа незнам до што е