Преку ден диши на уста (не користи премногу) , навечер ставај за да дишеш на нос. Јади мн овошје и зеленчук и пиј многу чај. Брзо ќе закрепнеш. Може да прашаш и доктор за секој случај. Ќе си помирна.
Vaka sega posledna menstruacija mi bise na 22april,imam tocka men od 27 dena.So mm imavme nezastiten odnos na 29ti i na 5ti maj kade sto svrsi vo mene.Uste edna nedela pred Nedobovanje sum,a jajnicite sekoj den me bolat de lev de desen i mn se osekam zategnato vo toj del,duri od son se razbidiv vecerta kako da osetiv pominuvanje od eden vo dr del.Mojot problem e sto 6meseci rabotime za bebe,megutoa imam problem sto cela sperma istekuva od mene uste pred da go izvadi mm.Ima li nekoj sovet da mi dade ili nekoe iskustvo,mislenje.?Inace gi napraviv site osnovni ispituvanja i se e vo red,fala vi odnapred ubav den na site
Mila nema vrska sto istekuva ali sepak posle odnosot probaj stavi si pernice pod gazeto i krenigi nozete nagore .. jas taka ostanav 4 pati bremena
И јас исто мислев како тебе дека истекува. Ама не било така, еве ме во трети само што влегов. Значи не се опседнувај, и не мисли на тоа. Окупирај си го мозокот со нешто друго, јас останав бремена баш кога најмалку очекував кога се селевме со маж ми. А кога треба да добиеш по правило?
Fala vi zenicki na odgovor!Treba da NEdobijam na 17ti,najkasno 18ti maj.Zasto sekogas dobivam ilina 26 ili 27 dena najkasno.Nikogas vo zivot ne sim dobila ni porano ni pokasno
Девојки..вчера приметив дека циклусот ми доцни 10дена,а симптомите за добивање се тука,а со оглед дека деновиве бев нон стоп во хаос и стрес, си реков заради тоа ми доцни... Сепак за секој случај направив тест кој покажа две цртки, во неверување направив уште еден и на крај тркнав до лабораторија.... уште гинекологот да зирне, и можам да кажам дека симптомите не беа за добивање... Сеуште ми е неверојатно затоа што беше наш прв обид!
epa aj so srekja. simptomite za bremenost i ciklus se isti. chim tolku ti kasnelo moesh da odish na vaginalno eho kaj tebe i srce moze da se chue sega )
Zdravo devojcinja kako ste Sakam da spodelam so vas deka pred edna nedela vednas stom mi zavrsi ciklusot so mm imavme nezastiten odnos i toj svri vo mene (sakame da imame bebe ) i od togas do sega uste 3 pati imavme odnosi. E sega prviot pat otkako svrsi naredniot den osekjav peckanja prgo vo leviot jajnik a popladneto i vo desniot. Pred nekoj den imam i toplina kaj jajnicite i 2 dena imam nekoja tapa bolka... Pa me interesira dali posle 7 dena (dokolku sum ostanala bremena od prviot pat) moze da gi imam ovie simptomi? I dali ima nekoj test sto bi mi pokazal dali sum bremena bez da cekam da mi docni ciklusot ? Fala mng ubav vikend
Istoto mi se desi i na mene pred nekoj dne,ista zelba za bebe , inaku imame edna kerka, sega od iskustvo ti kazuvam, za makata tvoja. Vaka mi kazaa deka shansi za zabremenuvanje posle ciklusot vednash se okolo 70-80% ma da nemora da zanci a moze , e vaka testtot najubavo da go zemesh posle dve nedeli od kao bil odnosot,ne moa da se ceka sledniot ciklus pa da vidish , znaci ako deneska ste imale odnosi posle 14-15 den moze da se vidi na testot najubavo Srekjno, pa ke spodelam i jas info sto sme napravile ubav den
Fala ti dusicke jas na ginekolok koga bev sega vo april da se proveram mi kazaa doktorkava deka plodnite denovi mi se 10tiot i 11 den broejki gi denovite i od ciklusot pa taka mesecov deka dobiv na 1maj najplodni mi bea 10 i 11 maj. Kje vidime bash so kje iskoci na testot. Fala ti na odgovoror. Ubav den
Zdravo devojki ☺ pred nekolku dena otkako mi zavrsi ciklusot so mm imavme nezastiten odnos i toj svrsi vo mene, pa od togas navaka imame odnosi sekoj den bidejki mi se plodni denovi ama vcera nekolku casa posle odnosot malku prokrvarev i imav bolki vo dolniot del od stomakot i denes vekje nemam nisto. Treba da ne mi dojde na 4ti naredniot mesec. Mnogu sum nstrpliva pa sakam uste utre da napravam test ama mislam deka e rano.. ve molam za sovet ☺ fala mnogu
Здраво девојки... и јас го имам истово прашање... имаме една ќерка па сега се работи за второ бебе и би сакала да ве прашам дали може да направам тест за бременост после 10 ден од незаштитениот однос? И колку иститот би бил точен?....неможам да чекам до 28 месецов....
Mozes no nema da bide 100% tocen... Najubavo barem priblizno do denot na dobivanje, zasto nikogas ne se znae koga tocno kje se oplodi jajce kletkata, bidejki spermatozoidite prezivuvaat po nekolku dena vo matkata... 100% tocen test samo so docnenje barem 1 den
lelel i jas edvaj cekam da dojde 29 maj togas treba da dobijam ... ma da citav deka posle 14 den od nezastiten odnos mozes da naprais so prvata urina deka togas e najgolemo prisustvoto na hormonot koj se proizveduva otkako kje zabremenis... Samo problemot sto mene me maci e toa sto posle odnosot neli spermatozoidite 2-3-5 dena patuvaat do matkata dodeka se vgnezdi neli vo matkata dokolku e oploden i sega dali posle vgnezduvanjeto se racunaat 14 dena ili bash od odnosot toa ne mi e jasno mene hahahaha pa zatoa kje pocekam uste nedelava pa zdravje dr nedela kje napravam hahah
hmm... ne znam zosto pri pokrvarela obicno neli vikaat deka se pojavuvaat kapki krv ( no i ne mora da znaci) posle 12 den od oploduvanjeto... A za test da pravis e rano bar do 28-30 maj pocekaj pa napravi go do togas kje ima pominato dve nedeli.