Eh mila jas toj problem go imam od sekogas i toa ne 3 dena pred dobivanje tuku edna nedela....Toa e sosema normalno pozdravce
Ах не можам да решам а и немам смислено што да кажам што да правам, што да чинам хаха Па си одложувам... ако не добијам до утре ќе земам тест
Еве и јас да си прашам Го поставив прсшањето во погрешна тема па го избришав па еве сега овде.Последна менструација ми беше нс 9мај.Имавме однос со мм на 19мај и секако сврши во мене .Е сега последниве неколку дена имам болка во долниот дел од стомакот од левата страна.Симптоми немам никакви но и рано е за било што друго.Дали е можно да сум бремена?Извинете на деталните информации.Позз до сите
Вчера ми беше ден за добивање и ми се појави само една капка како розово. Значи вчера во текот на денот и денес немам ништо а и немам никакви болки.Можно ли е да е бременост.
Mene na denot na dobivanje me bockase dolniot del od stomakot, mozebi se smestuva plodot pa te pecka Cekaj da ti docni pa eden test.. koga treba da dobies sea pak? Barem 2 nedeli od odnos da pominat pocekaj..
Ve molam pomagajte!! Nova sum na sajtot i edvaj se snajdov.. Inaku se somnevam deka sum trudna. Mi docni 2 ned a pred 2 dena test napraviv i negativen ispadna.. inace ne samo sto mi docni i mi se gadi i imam glavobolki i nesonica. A samo neznam dali ima znacenje ness toa sto imam i urinarna infekcija pa mozebi za toa testot mi e negativen..nezz sto da mislam veke.. @
околу 7 јуни треба да добијам.досега 10 дена имаат поминато.Ама од вчера друго ме мачи.Имам проблем со забите.Доколку сум бремена а сакам да сум несмеам да примам анестезија така?Но дали може снимање на забот да ми прават сепак тоа е зрачење а јас иако незнам за сигурно дали сум или не бремена сакам да бидам претпазлива.Фала многу
Не, не смееш да се снимаш. Иако матичната ми вели до моментот додека не ти задоцни циклус, иако си бремена сепак ништо од страна на апчиња не му влијае лошо на плодот. Ама за снимање знам, мајка ми не знаејќи дека е бремена, снимала бубрег и после го абортираше намерно, поради опасноста од зрачењето. Ако нешто оттогаш се сменило во медицината - не знам. А заби не мораш со анестезија да правиш. Јас само за вадење ја примам, за друго ќе издржиш. Што ќе ти е беспотребна анестезија?
Нова сум на форумов па не знам дали пишувам во соодветна тема ама ве молам за мислење. Со дечко ми имавме заштитен секс, се беше во ред со кондомот, не сврши во мене, следниот ден имав малце крв па мислев дека тоа е бидејќи требаше да добијам ама ништо, ми касни 13 дена... Дали има простор за паника? Немам некои симптоми, не ме болат градите, само мали вртоглавици имам, слаб апетит и многу ми се спие, иако ова не е ништо ново за мене, а во последно време сум под стрес... дали има шанси да сум трудна? многу сум загрижена бидејќи никогаш неми доцнело толку многу. Фала однапред.
Па ако не ти свршил во тебе како можи да си трудна? Оди на гениколог, или ти е од стрес или некоја циста имаш.
Здраво девојки, веќе три месеци се обидуваме да забременам. Моментално ми е период за добивање на циклусот, но еве три дена по ред само наутро ми се појавува мало крварење и после тоа цел ден ништо. Инаку од симптоми имам само болки во градите и некако чувствува промена како да ми се подуени. Е сега дали има некакви шанси да сум бремена? (тест не сакам да купувам поради три негативни досега и ми влијаат негативно)
Почекај да ти касни бар ден два и направи тест утрово и јас забележав бледо розев исцедок(првпат)а за два три дена треба да добијам.Искрено се здрвив коа видов,месецов ни беше прв обид и тоа само еднаш,не дека не сакам бебе али ко шо читам и знам од другарки се обидуваат со месеци сите,па му реков на маж ми да не пази многу чисто да ми се навикне телото дека не е плукни-залепи работата)кој ке чека сеа неколку дена нема да можам да спијам..
Devojki, zdravo. Veke nekolku meseci pravime dete so partnerot i nisto... Ovojpat dobiv navreme no sekogash mi trae 7 dena do kraj, a sega mi prekina na 4 den. Imam samo po malku nekoja kapka kafeav iscedok. Vcera imav glavobolki, i mi se povrakashe, a denes me boli od levata strana na stomakot. Nesakam da pravam testovi zashto 10 imam napraveno i mi deluvaat mnogu negativno na psiha. Od tolku shto sakam deca ednas mi kasneshe edna nedela i pojdov duri i preku krv da proveram dali sum bremena i nisto pak. Dali ovie simptomi shto gi imam bi mozele da znacat bremenost?
Moja prijatelka dobi i i traese 4 dena i bese bremena... Sledniot mesec vekje i docnese i taka dozna deka e bremena vekje 2 meseci, taka da mozebi si... Znam devojki koi cela bremenost imaat dobieno.... Vekje menstuacijata i ne e taka realen znak koga stanuva zbor za bremenost. Srekjno!
Здрaвo девoјки...Сaкaм дaве прaшaм нештo...Знaчи претхoдниoт месец oд кoгa ми зaврши пo некoј ден пoчнaв дa oсекaм бoлки кaкo пред менструaлни aмa нa периoди...Пoтoa еднa неделa пред дa дoбијaм скoрo 10-12денa истo тaкa нo прoследенo сo слaби вртoглaвици,пaгaње нa шеќер и пoнекoгaш сo лoшење...и си рекoв aјде oд штo требa дa дoбијaм...Еве дoбив тoчнo нa денoт нo ми трaеше скoрo 4 ден нo сo пoслaб интензитет.И oд кoг a ми зaврши еве oвие денoви пoвтoрнo oсеќaм кaкo префмендтеуaлни бoлки имaм и глaвoбoлки слaби a и ми се случувa кaкo дa ме туркa нa еднaтa стрaнa.Нa штo јaс oдмa пaничaм.Имaм и сегa мoментaлни мaли бoлки вo дoлниoт дел нa стoмaкoт a и гo oсекaм стoмaкoт кaкo дa ми е пoдуен и сaмo издишувaм oнaкa длaбoкo.Дaли некoјa имa сличнo искуствo и дaли знaете штo мoже дa биде?Дa сум бременa или јaс тaкa мислaм?