Вака дечки јас обично имам редовна менс. скоро секој месец добивам на 24... и обично една недела пред да добијам ме болат гради глава стомак.. ама сега градиве ми се многу осетливи на допир и ме болат уште од 9ти овој месец и не престануваат...дечко ми секогаш свршува на страна или на мојот грб и ми вели да не паничам дека не сме направиле ништо, но се нервирам зошто ме болат градиве толку рано пред да добијам, што мислите вие да почекам да видам дали ке ми дојде или да направам тест уште утре? Ве молам за одговор инаку ке полудам
Акo не свршил вo тебе, немa шaнси зa бременoст. А грaдите секoј циклус реaгирaaт рaзличнo, зaвиснo oд хoрмoните. Ми се случувaлo вooпштo дa не престанат дa ме бoлaт oд еден дo друг циклус, или дa ме бoлaт уште зa време нa oвулaцијa. Рaнo ти е зa тест секaкo, пoчекaј првo дa видиш дaли ќе ти дoцни.
Zenski dali mozi da se pojdi vo labaratorija bez upat od maticen da mi zemat krv i da si ispitam dali sum bremena i za kolku vreme ke imam rezultat kako da im kazam i kolku kosta od prilika?
Ke si pojdish na privatno ke mu recish da provetish Bhcg.. I ke ti zemat krv za 1 saat se gotovi rezz Za cena vo bitola tuka e 500 denari, neznam od kade si do 800den ke te fati.. Srekno i so lesno
Девојки ај помош . Вчера праев тест . Откако го напраив после пола час добив менсртуација...но тестот еве што ми покажа . дали и вие гледате бледа линија или си праам филм
Zdravo na site, treba da dobijam ovie denovi, se molam da ne dobijam , Sakam da prasam , dali predznak za bremenost moze da bide sto sekoe utro se budam vo 4: 30 do 6: 30 , pomekogas malku mi se vrti i osekam bolki vo jajnicite isto kako pred menstruacija ,postojano sum vo wc , eve pred nekoj den tolku me bolese i mislev deka dobiv, posle 30 minuti koga otidov vo wc nemase nisto i postojano sum vo wc. Se nadevam deka ne e se samo od silnata zelba da dobijam bebe .
Кај секого се различни симптомите , но јас кога останав трудна немав никакви симптоми .... единствено што имав болки како за добивање.... како што си имав предходно .... ни вртење, ни гадење, исл. но сепак ти посакувам тие симптоми што си ги имаш да ти укажуваат на бременост
zdr zenicki mi treba mislenje veke tri dena sum vo dilema sto mu se slucuva na organizamot? na 16ti mesecov dobiv i najcesto tri max cetiri dena mi trae no eve nekolku dena imam bledo rozeva krv samo na toaletot,na dolniot ves nemam nisto i se mislam dali toa e ness normalno ili da se javam na ginekologot ? me faka strav ako moze mislenje
Zenski jas pisav pred nekoj den, ama mi rekovte deka sum vo ovulacijaa... Osekjam tapi bolki vo grbot I leviot jajnik,gradite seuste me bolat i plus soprugot mi rece deka denovive me osekja mnogu toplaaa, a obicno mene racete I nozete sekogas mi e ladni... Mozno e da sum bremena? I koga najrano mozam da napravam test za bremenost, mens treba da dobijam na 29ti ili 30ti?
@Detelina4 малку ме буниш.....пред неполни 9 месеци беше активна во темата абортус. Бремена од партнер со кој си 3 месеци.... што се случи со таа бременост?
odlucivme da go zadrzime bebeto I se verivme, ama za zal imav spontan vo 3 mesec od bremenosta. Sega ke pravime svadba vo juli... I sakame bebence
simptomi li se ova za bremenost i koga najrano mozam da napravam test ? Minatiot mesec se obiduvavme ama nisto :/
Zdravo na site. Se naogam vo nova situcija za mene. Pred plodnite denovi, vo plodnite denovi i posle niv imav nezashtiten odnos pri shto partnerot svrshi vo mene. Imav malce poveke od buren i stresen period. Sega Gi imam pogolem del od simptomite za bremenost( 6 dena mi kasni menstruacija, spiam poveke od voobicaeno, cuvstvuvam zamor i pogolema osetlivost na mirisi.) Bev na lekar i genikologot mi kaza deka ima citiram- malo prosveltluvanje max nedela do dve da sum trudna. Napraviv i analiza na krv za bhcg koj ispadna negativen. Sakam da prasam za sovet ili dokolku nekoj bil vo ista ili slicna sitiacija da mi kaze nesto poveke. Dali bhcg testot e tocen ili e prerano napraven? Fala odnapred