Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Zbuneta90

Zbuneta90 Истакнат член

Девојки сеуште не доаѓа црвената вештерка! Веќе 4 дена касни, и немам воопшто никакви симптоми, ни за добивање ни на бременост. После вториот ден од каснењето повторно направив тест и негативен.. Живците работат! :)

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Ќе дојде ! Опуштисе и наместо да мислиш дека си бремена мисли дека ќе ти дојде :)
    функционира :) јас добив вчера после еден месец каснење на таа, како што рече ти, црвена вештерка :) ајде истото ти го посакувам и на тебе па никогаш повеќе да не ни закасни, освен кога ќе сакаме бебенце...е тогаш слободно може да касни цели 9 месеци :) :lol: :lol:
    :*

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Само опушти се и не мисли на тоа, занимавај се со нешто само мислите да не ти бидат таму! Верувај стресот и тоа како може да го поремети циклусот. Штом тестот е негативен, сигурно е точен затоа што си го направила откако веќе ти задоцнила менструацијата. Нема место за паника. :)

4. wings

wings Популарен член

Најбитно е да не мислиш на тоа и да не се нервираш за да ти дојде.Јас имав ваков случај,ми каснеше така 3-4 дена ( што ретко ми се случува) и готово трудна се направив! Предејакулат бил 100%, сите симптоми на бременост ги осетив...пуста психа што ти прави.Нормално од стрес не добив уште плус 8 дена,и на крај отидов по тест во аптека, 3 направив искочија негативни и откако ми лекна на душава во наредните неколку часа добив :D

5. Zbuneta90

Zbuneta90 Истакнат член

И конечно дојде! :) Не се плашев од тоа што ми каснеше, на некој начин посакував да не дојде. Можеби сега не е вистинскиот момент за бебенце ама и ако дојдеше секако ќе беше добредојдено. Ме нервираше тоа што ни ми иде, ни на тестот покажува дека сум бремена. Сакав да знам на што сум... :)

6. candygirl

candygirl Истакнат член

женски поминаа скоро две недели отккоа имав однос и не обратив големо внимание на тоа што ми сврши скоро внатре и ове денови се чуствував мн омалаксана само спиев а денска поврачав сабајле и ми текна дека може и тоа да е а за тест нејкам да правам барем не сега....дајте некој совет нешто кажѓете незнам што да правам поз пишете плсдаф

7. blond

blond Популарен член

Ako не сакаш да правиш тест можам само ова да ти го кажам. Или си бремена или не си бремена. Трето нема.

8. AIT

AIT Популарен член

И самата знаеш што треба да направиш,ама ако не сакаш :x

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Тука никој не може да ти каже дали си бремена или не. Мораш да направиш тест или да одиш на гинеколог, зошто да одолговлекуваш, и така ќе дознаеш порано или подоцна.

10. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Zenski mi kasni 13 dena... neznam dali e od sto sum pod stres imav ispiti ...se vrativ doma...smeniv klima posto ne ziveev vo mk... me ubiva ova sto ne mi doagja... i nezz sto da pravam... Poslednite seksualni odnosi decko mi ne svrsi vo mene... Neznam ova me vadi od takt...neznam sto da pravam...Pomagajte!!!

[mod-kirilica:3uv8pzxj][/mod-kirilica:3uv8pzxj]

11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

ако не свршил во тебе нема потреба од паника

12. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

И јас со тоа си се тешам ... бидејки пробавме и без кондом но јас бидејќи имам многу страв тоа траеше ептен кратко дали и 2минути... и се плашам дали од таа предсемена течност може да се забремени ... И уште нешто не ми е јасно таа предсемена течност дали е течноста што излегува пред спермата или тоа е течноста што излегува додека пенисот е во ерекција значи цело време или тоа е едно исто ... Сите различно ми кажуваат ... и ептен се плашам...незнам веке што да мислам...Сепак мислам дека не би требало да сум бремена ама тоа што не ми доаѓа ме убива. Поздрав :*

13. AIT

AIT Популарен член

купи си тест ,направи го и тогаш ќе знаеш на што си ,така ќе се поштедиш себе од нервози

14. Bubbi

Bubbi Популарен член

Здраво девојки
    Не сум нова на форумов, ама немам некоја навика да пишувам, туку само читам и се пронаоѓам (и патем “плашам“) од симптомиве. :P
    И бидејќи темата е симптоми на бременост....моево не знам кај спаѓа ама ке го споделам со вас :
    Имам редовни циклуси и партнер со кој од неодамна почнавме чест секс да практикуваме. Првите пенетрации дозволивме да се без заштита а потоа користевме т.ш. тој никогаш нема свршено во мене...... (секогаш има “но“)..... НО, улогата на претсемената течност е таа што ми ја копка душава сега. Сево ова беше три дена по завршувањето на менструалниот циклус, што значи дека не сум била во плодни денови, но за млади, сите денови се плодни :P демек :P
    Финтата со симптомите е тоа што никогаш досега не сум чуствувала тапа чудна болка во јајници ниту чуство како да ќе родам нешто (мислам дека у секој момент нешто ке излезе од мене) некоја тапа болка, до душа не е ни болка туку нешто као усните да ми се под благо дејство на анестезија, нешто слично како при обилни менструации. И башка што е најчудно од се, маааалку ама сосема мааалку и ретко (мислам не густо) крварам, а као сега сум во плодни денови и воопшто не сум имала незаштитен секс, и воопшто нетреба да крварам се до наредната менструација , уште две недели.....Чудна работа. А од типот на “ме болат градите“ , “спијам многу“ , “јадам многу“ , “повраќам и ми се гади“ не сум осетила. Познати ви се на некоја од вас овие симптоми што сега јас ги имам?
    Во секој случај рано е за тест за бременост (бХЦГ би било мнгоу ниско) а рано е и за на ехо да би се видело нешто. За гинеколог веќе закажав па си викам додека дојде теминот да споделам со вас да видам дали на некоја нешто вакво и се случило можеби......
    поздрав :)

Е и се извинувам што излегло оволку огромно , ај прогледајте низ прсти :P ретко кога пишувам :P
    hehehe

15. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Bubbi добро дојде на фемина..што се однесува до симптомите мислам дека не си бремена..но сепак појди на еден преглед поради тоа крварење во средина на циклус. Симптомите што ги опишиваш може да се и знак за овулација..монгу жени кога имаат овулација при прскање на фоликулот прокрваруваат малку исто така имаат напад на глад, осетливи гради, болки во јајниците, и други симптоми кои наликуваат на симптомите на бременост. Јас на пример кога останав бремена немав ама баш никакви симптоми, тие се појавија многу покасно 2-3 месец. Се е индивидуално

16. Bubbi

Bubbi Популарен член

открив што ми е :P
    на едниот јајник имам цисти... така да некоја од нив ( или ако е една - едната) пукнала и сега целиот исцедок е од тоа.....
    во секој случај фала BeautyS
    поздрав :D

17. Pecurka

Pecurka Истакнат член

Девојки! Дали има уште некоја што одговара на темава затоа што гледам дека е одамна последниот пост :)
    Штотуку сум зачленета па сакав да ве прашам Поздрав до сите вас :)

18. Zoza

Zoza Истакнат член

нормално дека се одговара колку можеме било која толку помагаме....

19. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

здраво девојки :)
    денеска со мојот дечко имавме сексуален однос..тој не сврши во мене но мислиме дека малце предоцна го извади својот пенис ,доколку направам тест во петок сабота дали ке можам да видам дали сум бремена?
    ве молам дајте ми одговор,добро би ми дошла секоја помош
    благодарам однапред

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Мислиш за наредната сабота? :^) Ако направиш преку крв мислам дека може да се види, а за оние преку урина треба 2 недели, но едно девојче тука на форумов кажа дека имало тест кој се правел ден после односот
    750 денари safe clear