Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Devojki ja iznajdov temava pa resiv tuka da si prasam:)pred dva dena mi zavrsi ciklusot, isto kako i sekogas si dobiv na vreme i traese normalno... imam redoven i nezastiten seks so decko mi i pred da dobijam ovaj mesec imav posebni macnini, glavobolki, vrtoglavici... I sega eve otkako mi zavrsi tri pati po red povrakam, imam macnini, nevoobicaeno za mene, osekam postojano zamor, mi se spie, mn sum osetliva.... Da si pravam test ili ne e mozno na sum bremena a da si imam ciklus??

2. mariz

mariz Форумски идол

Pa ne veruvam deka si, napravi si test da ti e mirna glavata. Moze taka se osekjas od promena na vremevo, ili pak moze ti oslabela krvta, proveri si i krvna slika :)

3. Bubamara <3

Bubamara <3 Нов член

i kaj mene bese vaka isto ova znaci rana bremenost Cestitam :)

4. Bubamara <3

Bubamara <3 Нов член

SRc jas vo prvoto dobivav 3 meseci od koga sum bila ostanata taka da mozno e zemi si test i mirna glava :)

5. dunika

dunika Форумски идол

Мајки,во исчекување на || црти,а во исто време и пмс:) забележав една разлика што ме копка:) зголемен исцедок млечно бел,без специфичен мирис,не ми е познат баш,до сега пред добивање сум имала класично "бело прање" па ова сеа ме подзачуди:wasntme:..некакво искуство,ако се сеќавате:)?

PEPCE likes this.
  6. Neslatka

Neslatka Истакнат член

Дечки дали може од еден по друг незаштитен однос да се остане бремена? Пошто имав малку бледа крв и сеа пред да добијам имам кафеаво и кичмата ме боли и малку ми е покачена температурата. :)

7. DigY

DigY Популарен член

moze.

8. Neslatka

Neslatka Истакнат член

Оооо само не сврши во мене ама тоа беше одма еден по друг :)

9. DigY

DigY Популарен член

onda ne.

Bebulleee likes this.
  10. Bela dona

Bela dona Нов член

Zdravo na site! Edno prasanje do vas.Poslednata menstruacija ja imav na 10.07.2016 za vreme na menst.ciklus imav odnos so mojot partner i svrsuvase sekoj den. Ciklusot mi trae 6 dena taka sto posledniot den imav kafeav iscedok, pominaa veke 5 dena a denes imam bolki vo grbot i postojano mokram. Dali sum bremena?

11. dunika

dunika Форумски идол

Ne si,ciklusot e normalno da zavrsi so kafeav iscedok,a za bilo kakvi simptomi i da si trudna ti e rano

Bela dona likes this.
  12. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

За тие симптоми е рано,почекај,па ќе си видиш.

Bela dona likes this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Жени.. знам дека желбата е поголема и од самата мисла но, верувајте дека нема да успеете ништо ако се нервирате и веднаш после однос купувате тестови. Тестот ви покажува со сигурност после еден, два ..три дена каснење на менструација, тогаш е сигурен и нема утки а вака ем се нервирате и грижите ем избрзувате.
    Кога ќе се одлучете на тест направрте го денот кога ви изостанува менструација а не 2 3 дена после однос, неминовно е тогаш ништо да нема. Најсигурен начин да дознаете е кога ви касни за да не си створате јадови правете тогаш.

LivingGlam and Elenota like this.
  14. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Zdravo na site
    Posledna menstruacija mi bese na 10.07 samo sto mi zavrsi imavme nezastiten odnos na 22.07 e sega posle 4 dena od odnosot sabajleto koga bev vo wc zabelezAv kafeno so malku krv na brisenje na hartijata i gradite sega pak prodolzja da me bolat isto kako pred da dobijam a obicno od koga ke mi zavrsi prekinuva bolkata
    Prasanjeto mi e dali e mozno da sum ostanata bremena ,za prvata bremenost nisto od ova nemav nikakvmi simptomi ama ova sto mi potrce krv nekolku dena posle odnostot me buni

15. Seduction

Seduction Популарен член

Здраво на сите,
    пред 1 недела имавме незаштитен однос со маж ми бидејки сакаме да станеме родители ( обидот беше ден пред овулација) знам бидејки имам точен циклус .Од тогаш имам чудни грчеви во стомакот и болки како пред менструација, а не треба да добијам на 8ми. Дали тоа може да биде некој симптом или рано е за било каков симптом па од нешто др. е тоа? :$

16. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Можно е,мене на тоа ми изгледа,но за некој два три дена преку крв можеш да дознаеш...

17. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Тоа е знаκ на плодност,таκа мислам,бело слузаво без миρис. Тоа значи деκа си плодна,и јас имам таκа сеκој месец и доκтоρκата ова ми го κажа. Ти паκ пρашај си гинеκолог. Поздρав.

dunika likes this.
  18. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Јас уште пρвата недела знаев деκа сум бρемена,κога се погледнав во огледало се осетив неκаκо поинаκу. Знаев деκа нешто има.

elimkd, zalosna, PEPCE and 1 other person like this.
  19. pcelka123

pcelka123 Активен член

Decki help!!!! Znaci imav odnosi so decko mi 3 pati bez kondom. On ne svrshuva vo mene znaci pred da svrshi se trga i svrshuva na peskir se brishe i prodozuvame. I sega mi kasni 3 4 dena i se panicham. Plus imam gadenje .. Dali e vozmozno da sum bremena? Me fakja strav . Plus da napomenam deka mesecov praev operacija so dobieno i mesecen ciklus. A i poradi toa naglo oslabev 5 kila.

20. Seduction

Seduction Популарен член

Повторно јас, бидејки не ми споделивте ваше мислење или искуство..
    Имам уште 5 дена до циклусот, а вчера и повраќав , имам болки одвреме навреме како да секој момент треба да добијам.. Дали да направам тест или нема да покаже? Денес е 11тиот ден одкако ми сврши.