1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    11ден е премногу рано. Обично и кога одат на ин-витро им препорачуваат тест да прават после 14ден од трансфер.
    Така да почекај да ти касни барем 1 ден. Со среќа!

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pcelka123

pcelka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Kje moze li da mi odgovorite

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    А зошто едноставно не си направиш тест? Сега е вистинско време со оглед дека ти касни 4-5 дена. Така ќе си ги скратиш нервозите. :)
    Инаку не верувам дека си бремена штом не свршил во тебе (иако некоја ептен мала шанса постои со оглед на тоа што продолжувате едно по друго без заштита), може од операцијата, од стресот да ти касни. :)

4. Happy123

Happy123 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите, значи сакав да слушнам ваше мислење дали е можно да сум забременила, со дечко ми на 13.07 имавме односи но тој сврши во мене а требаше да добијам на 24.07 но еве веке ми касни но една недела по односот направив тест беше негативен но овие неколку дена постојано ми е лошо има главоболки мачнини дури и повраќам дали има шанси да сум бремена..позз до ситее ❤

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.489
    Тестот за бременост си го направила рано. Денес направи уште еден тест. Сигурно ќе имаш точен резултат.

6. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Чикaс,незнaм дaли темaвa е тoчнaтa лoкaцијa зa мoевo прaшaње aмa мoрaм дa пишaм.
    Знaчи,требaше дa дoбијaм нa 25 јули.Меѓутoa немaв никaкви симптoми зa дoбивaње,немaв бoлни и oтечени грaди ниту бoлки вo стoмaкoт кaкo секoј месец.Нa 26 oтидoв нa гинекoлoг,при преглед сo вaгинaлнo ехo немaше никaквa бременoст ниту цисти,ништo.Сaмo ендoметриумoт ми беше 18мм. Пред 4-5 денa пoчнaa дa ме бoлaт и oтекувaaт грaдите и имaм слaби бoлки вo стoмaкoт.Истo дa нaпoменaм декa пред неделa денa нaпрaвив и тест зa бременoст и не пoкaжувaше ништo.
    Дa нaпoменaм декa претхoдниoв месец имaв oднoс без зaштитa нo не свршувaше вo мене.Грaдите не ме бoлaт тoлку мнoгу сaмo ми се oтечени.
    Ве мoлaм зa сoвет,испaниченa сум,дaли дa пoсетaм пoвтoрнo гинекoлoг?

На netty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    293
    Здраво девојки...
    Вака сега минатиот месец цел месец ми свршуваше вереникот во мене и ми каснеше три дена па добив овој месец треба да добијам на 10ти дали има шанси да не добијам воопшто овој месец и да сум бремена пред 2 недели правев тест беше негативен зборував со мајками рече дека има шанси овој месец да не добијам да сум бремена да направам после 10ти тест да видам ... Има ли шанси да сум бремена???
    Имам и вртоглавици замор симптомите ми се појавуваат :D

8. Happy123

Happy123 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Направив денеска тест но ми покажа негативен дали може некогаш погрешно да покаже, зошто ми касне 12дена и имам мачнини повраќам...? :*

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Има шанса но и може да е точен. Може е нешто друго. Провери од крв утре, нема лага таму. :)
    Дај боже да си. :)

10. Jasminkabibibi

Jasminkabibibi Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2016
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    124
    Mozno e da se sluci testot da ne pokaze rezultat validen.Kupi si uste eden..kasetkite-testovi za bremenost se nekako najsigurni i cinat okolu 100 den.

11. Sino oko

Sino oko Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. Kako i site i jas da prasam. Veke mi kasni dva dena. Do pred dva dena ne me bolese niso. Sega cuvstvuvam blaga bokka vo predelot na jajnicite i celo sabalje cuvstvavam kako telovo vnatresno mi se trese,denes mislev deka ke se onesvestam na grli kako da mi stoese neso no ne mozev da povratam. Sto mislite sto bi bilo. Dali bremenost? Cekam odgovor

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.500
    Napravi test i ke znaes

13. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    Купи си sure check со тој тест мислам дека нема утка :)

14. kaja1

kaja1 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    17
    Zdravo devojki da ve prasam ,mi docni veke 5 dena ,imam bolki vo dolniot del na stomakot i vo jajnicite,vcera bev na ginikolog i mi vika nemoze nisto da se kaze inaku imas malku izliv na krv vo matkata ,moze i bremenost.Mnogu me zbuni,mi vika rano e ,nemoze beta HCG sega da pokaze dojdi za 5 dena .Kako sto citam nekoi mnogu porano konstatiraat bremenost,mozno li e da sum bremena a ne se gleda i dali moze izliv na krv da ima od nesto drugo ,inaku ne krvaram voopsto

15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.232
    Тест за бременост имаш направено?би требало да покаже со 5 дена доцнење

16. kaja1

kaja1 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    17
    Napravi test povtorno ???
    Napraviv sabajle negativen,znaci nisto

17. stef1

stef1 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, ми треба мислење од вас.
    Немам редовна менструација, вообичаено ми доаѓа на 35-тиот или 36тиот ден. Последен пат добив на крај на јуни и еве сеуште ништо. Чекав повеќе време бидејќи за мене не е нешто ново да доцни, но овој пат е веќе повеќе од 15 дена и почна да ме загрижува.
    Имаме незаштитени односи, но никогаш не свршувал во мене.
    Веќе неколку дена имам кафен исцедок и некаде читам дека тоа е знак за рана бременост а некаде дека би требало да ми дојде за некој ден. Освен што сум многу изморена и поспана (а претходно никогаш не сум била ваква), други симптоми немам.
    Утре одам да купам тест, до сега не бев во можност, но мисла ми е, не можам да дочекам ни до утре, па сакав да ве прашам дали сте имале слична ситуација.
    Не знам ни на што да се надевам, ако е, нема да биде несакана бременост, но не е ни планирана.

18. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Здраво девојки,ми треба мислење од вас.Имам нередовна менструација.Во јуни требаше да ми дојди на 4 а ми дојди на 9,потоа во јули ми дојди на 13,а сега овој месец на 6 ми потечи 2 пати како розево накај кафеаво и до денес нема ништо.Осеќам уморност и поспаност и малку брадавиците ми се осетливи.Дали има шанси за бременост,иначе имам незаштитни односи.Ве молам за мислење

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Како мислиш се осети поинаку?

На elimkd и Божур им се допаѓа ова.
  20. Божур