Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Zdravo devojki,mene vcera na rabotaa me zaboli stomakot vo dolniot del taka jaka bolkaa me pusti pa pak.. A denes koga se izbrisav imav ama eptenn malku bled rozev iscedok nzz zosto takaa..a za dr test ke pocek da zavrsi ovaa nedela pa pak ke.pravam pozz pa vase mislenjee ako moze

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.744
    Допаѓања:
    38.515
    Јас имав таков проблем и птидов на гинеколог. Ме прегледа на ехо и не ми најде ништо. Ме прегледа и вагинално и ми рече дека имам инфекција. Ми препиша вагиналети.

3. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422
    Vaginaleti za infekcija bez mikrobioloski brisevi cudno? Nemoze na vaginalno eho da se vidi infekcija

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.744
    Допаѓања:
    38.515
    Кај мене се знаеше за кој инфекција се работи - стрептокока.

5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Денес на пладне видов кафеав исцедок..чудно ми е бидејќи последна менс. Ми беше од 3.08 до 8.08 ...се обидуваме со мм за бебе и викендов работевме на случајот...меѓутоа кога бев кај матичниот имав циста на десниот јајник... дали на некој му се има вака случено? Дали е можно да се фати иако имав циста?
    Фала однапред

6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    8 ма бременост после 7 спонтани? Дали ги направи сите испитувања пред последнава бременост? Значи нешто има штом имаш толку многу спонтани, прво тоа треба да го решиш за да се одлучиш на нова бременост. А за градите не секоја жена ја болат, незначи ако не те болат нешто не е во ред, но мислам дека другото ти е побитно отколку симптомите.. Поздрав

7. olta

olta Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Spored doktorite napraveni se site ispituvanja i nema sto drugo da se ispituva. Napravana e i histeroskopija pri koja e otstranet pogolem septum od dr. Trajkovski. Posle histeroskopijata - povtorno spontan. Komentar od doktori:vo medicina dva i dva ne se cetiri, vie i ponatamu ke si probuvate....

8. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Здраво.Ви кажав дека со пертнерот имавме незаштитен однос за време на плодни денови.Имав симптоми на ПМС и ми дојде.Си реков еве дојде не сум бремена.Но еве ми помина и имам симптоми на бременост.Во утринските часови и во текот на денот ми се гади,болки во пределот на јајниците,вртоглавица,издуен стомак,мнооогу ми се спие.Земав тест на него пишува 8 дена од почетокот на менструалниот циклус.Еве веќе поминаа 6 дена,така да ке направам тест на 31ви.Што мислите,можно е?:?:

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Веројатно да. Направи го тестот.

На FoodLover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    И се издишувам нон стоп.Сношти имав и брзо чукање на срцето.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Pa moze da puknala cistata i od nea e toj kafen iscedok, inaku moze da se fati dokolku imas i ovulacii i pokraj taa cista... :)

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Devojki jas pak so toj problem denes na brisenje pak imam rozevoo kako svetlo kafeav iscedok samo na brisenje..mozno li e da sum bremena mu se ima lo sluceno taka na nekoj a da e bremena..eve gradite ne me.bolat nistoo ..a test ke pravam utre a strav mi e da nee e pak negativen

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Mnogu se zamaras tuka... Opusti se malku, odi na ginekolog on kje ti kaze od sto krvaris taka.. moze se cisti vo prasanje, moze e i bremenost, mora gin da te vidi pa da znaes na sto si, se e mozno sekogas...

На zalosna и PEPCE им се допаѓа ова.
  14. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Здраво.Во симптоми на бременост на сајтот на Фемина прочитав -Брзо задишување.Сакам да прашам дали задишување во состојба на физичка активност или во состојба на мирување? Кај мене има често издишување можам да кажам на секои 5-6 мин.(издишување како кога ни е тешко нешто,незнам како другачие да објаснам) Дали и тоа спаѓа во симптом на бременост?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Не, нема таков симптом. Може да има нешто како да не можеш да земеш воздух, а брзото задишување што е спомнато е веројатно во активна состојба. Инаку симптомите се индивидуални и кај секого различни и вообичаено најрано се појавуваат околу 4 недела од зачнувањето. Односно, прв симптом е доцнењето на менструацијата.

На FoodLover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Да.Имам недостаток на воздух.И еве денес сабајле повраќав. Утре правам тест.Ке ве известам. :)

На PEPCE и Annath им се допаѓа ова.
  17. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Ajde so srekjaa daj boze da vidis || :* i jas utre ke pravam denes nemozev pa ke vidimee..mojot valjda negativen ke e ama ajde pak imam nekoja nadez :( pozz

18. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Јас имав срцебиење, доста често, уште пред да го направам тестот, снемував воздух и болка во градите. Сетоа тоа од забрзана циркулација на крвта. Се извадив од памет на друго ми отиде умот. Таман се организирав за на др да одам, ехо, срце ова она, почна да ми се привртува, гади.....аааа си реков ова е за тест, не за ехо ......:) и така дојдоа двете цртки :)

На buba4e89 и FoodLover им се допаѓа ова.
  19. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Zdravo zenski,
    treba da NE dobijam vo ponedelnik.
    Dali dokolku napravam test utre ima sansi da pokaze nesto?
    Mnogu sum nestrpliva hehhe
    :*

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    ako ima nesto porano da se zacnalo moze da pokaze srekno :)

На mici-22 му/ѝ се допаѓа ова.