Направи ли тест?Јас сабајле правев ама изгледа тестот не беше.валиден покажа | црта ама и таа ептен бледа..
Eve ovie 2 dena imam pak na brisenjee svetlo kafeav iscedok ii planiram da odam ovaa nedelaa na ginekolog..inace taka gradite ne osekjam da me bolat nisto..a za test neznam dali da pravam pak ili pravo na ginekolog da odam ..
Искрено не ми е јасно како до сега не отиде на лекар...појди побрзо и олесни си на душичето...и направи тест ете за секој случај
Maticniot bese na odmor pa zatoaa inace ke.odev odma.. Ovaa nedela mora da odam,a neznam dali e mozno na pr da napravis 2,3 testa i da ti ppkazi negativno a na eho da pokazi bremenost.. Bidejki na edna dr taka pravese 2,3 testa se negativno i koga otide na lekar i kazaa deka e bremena,sea nz moze i porano pravela test p ne i pokazalo tocno ama 3 testa da ne.i pokazi ni eden pozitivno cudnoo . .
Зависи κога е зачнато бебето. Аκо е зачнато пρед добивање, тогаш тестот може да поκаже и само една цρтичκа.
Se e mozno Ne se mn potpiram na testovi So prvata bremenost tek posle 18 dena pokaza pozitiven domasen test Do togas 2-3 doma gi pravev site negativni Posle mi se sluci vo eden den 2 pozitivni Vadam krf mi velat ne so trudna nitu si bila Ginekologot mi veli pred sam ciklus ako ima minimalna kolicina krv vo urinata moze da pokaze pozotiven test Najdobro vi e eho ili test preku krv Najsigurno e
Zdravo devojki Mozebi sum na ppgresno mesto izvinete no mi treba sovet. So deckomi na 15ti imavme nezastiten odnos (kade sto e 100% siguren deka zavrsil nadvor od mene) den posle toa imav kafeav iscedok ist kako onoj koga zavrsuva mens. bev na genikolog istiot den no toj mi rece nema mesto za panika (zboruvase za iscedokot) no vcera trebase da dobijam i ne dobiv poradi toa sto citav zabremenuvanje od predsemena tecnost sega sum vo panika haha imam preemnogu poduen stomak i oteceni gradi no nikakvi bolki vo jajnicite kako za menstruacija, pa se nadevav deka nekoja ke mi kaze kakvi se sansite za zabremenuvanje id taa predseemena tecnost i dali ima sansa da sum trudna. (sekako utre ke zemam test i ke napravam) pozdrav devojki i blagodaram odnapred <3
Sepak dobiv po edna nedela zadocnuvanje i vednas ispitav hormoni pokaza deka prolaktinot mi e pokacen pa se nadevam so soodvetna terapija ke go sredam
Најпаметно да чекаш да ти касни. Ако треба да добиеш X датум почекај 2-3 дена плус. Јас на трет ден од доцнење го направив и испадна позитивен.
ама не знам како да рачунам каснење, ако сум добила на 09.08. сега цела оваа недела може да добијам, никогаш не ми е точно, некогаш добивам на датум ист секој месец некогаш на 4 недели, некогаш на 33-35 дена нема правило.
Oх извини, мислев дека ти е редовна. Јас на 25 дена имав ко швајцарски. Ако ти бил макс 35 дена, почекај од последното добивање да поминат барем 37-8 ( ако си добила на 09.08 до 09.09 се 30 дена + 7 чекај до кај 16.09 отприлика) .
Дaли без бoлки, пoдуенoстa нa дoлниoт дел oд стoмaкoт мoже дa е бременoст? П.С. ми пoминa минaтaтa неделa, и пред тoa тестoт беше негaтивен. Ме исплaши другaркa, кoгa ми рече штo ти е тaкoв стoмaкoт кo дa си бременa
Не би требало да си бремена ако веќе си добила и тестот покажал негативно. Подуеноста може да биде од задржување течности, од лошо варење на храната или од гасови.
Здраво убави девојки Сакам да прашам вејќе ми касни 3 месеци направив 2 теста пред 1 месец беа негативни Многу миризби осеќам во последно,ми се лоши,ми се врти, го осеќам стомакот ко поцврст,многу на брзо ми се оди на мокрење... ве молам за помош ( се надевам дека сум бремена) и денеска ми протече малце ко кафеавкасто...
Ти доцни три месеци и не си била на гинеколог?! Може да си бремена, а може и циста да е. Зошто не си отишла да се прегледаш?
Пак треба да одиш. Да направиш прво преглед да се исклучи или потврди бременост и да се направат дополнителни испитувања зошто ти доцни толку многу.